Üdv èrdeklödnèk hogy excenteres munkadarab központ eltolást hogy tudom meg kiszámolni ? Vagy egy hozot excenteres anyagot hogy tudok megcsinálni . Elöre is köszi
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
EAN esztergák szerelése, karbantartása
Collapse
X
-
Nálam az eltolás legtöbbször pofaeltolással és hézagolólemezek aláhelyezésével történik.Csináltam már főtengelyvégére rögzített tárcsát amibe az aktuális hajtószem centirozása után központfuratot fúrtam és így megtámasztva munkáltam meg.a legkönnyebb megoldás a síktárcsára való felfogás és ellensúlyozás,ha szükséges.Nekem nem volt még egy géphez sem amelyeken dolgoztam.
Lényeg az jól méretezd le és központozd,ha kiadja az anyag,ha nem:használj segédanyagot,akár ráhegesztett,csavarozott,fület,tárcsát ami segít!"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
Az általam ismert EAN-okban sima Morse kúp van ami azt jelenti,hogy minden Morse kúppal ellátott szerszám : így a maró patronkészlet is illik hozzá,betétekkel kompenzálva......movisz kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz általam ismert EAN-okban
Komment
-
Amit keresek, azt az EAN170 és EAN340 gépkönyvben "főorsófej csökkentőhüvely"-nek hívják.
A főorsó végében 1/20-as metrikus kúp van (képen), 40mm belépő átmérővel, azaz Morse 4,5 körüli (képen a morse 4 és 5 átmérők).
A CAD rajzon (képen) a kékkel rajzolt patron és a feketével rajzolt főorsó közötti részbe illik bele a keresett csökkentőhüvely.
Ezt a csökkentőhüvelyt keresem, vagy a méreteit, rajzát.
Üdv.: Péter
- 3 likes
Komment
-
peppe51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése"főorsófej csökkentőhüvely"-nek hívják.
Kicsit nem értelek.
Neked egy speciális (az E2N főorsó betétpatronhoz való) illesztőbetét kellene:szerintem ezt magadnak kell elkészíteni...készíttetni.
A rajzokon megvan a méret :mi a gond?"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
peppe51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA gond, hogy még nem láttam ilyet és nem tudom minden méretét és az anyagát.
Mir-mur kollegára hivatkozva az EAN-hoz nincs patronkészlet,csak egyedi vagy átalakított."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
Bednanics eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVettem egy Kocka EAN100-es esztergát
Egy valamilyen skiccet feltehetnél róla.
Erre gondoltál?
- 3 likes
Komment
-
Kopasz 1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEan 170-1000, vagy EAN 340-100, vagy EAN 630-1000, vagy EAN 750-1000?
Egy valamilyen skiccet feltehetnél róla.
Erre gondoltál?
Sajnos nem ez, raktam fel képet az alkatrészekről és a gépről. Holnap lerajzolom és méretezem.Kopasz 1 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment