Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Simson
Collapse
X
-
No....oszt ha swalbi kar van felszerelve mert ott sarokkal lefele van a folfele. csakhogy kicsit egyszerusitsunk a bonyolultsagon.
- 5 likes
-
Azért túl sokat ne kísérletezzhorex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHogy bírja a combnyak nem is értem, bizonyára nincs csontritkulásom
. Nem lenne jó, ha egy combnyak-törés "oldaná" meg a problémád.
Leave a comment:
-
De annak legalább lábkuplungja volt és középváz/a blokk elött/ amihez lehetett egy csuklószerkezetet terveznipasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseöngyilkos váltó
Abban az időben, meg korábban, kéziváltó volt a divat, de jobb oldalon a tankra rögzitve a kar kuliszája
- 1 like
Leave a comment:
-
Ezt már nem lehetne finomitani. Szerintem nem megoldás egy elöttem kódorgó vasrúdmátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemiként lehet finomítani!
De az egész balhé csak az 1-2 között van, ott nagy a holtjáték
Többi váltás megy, igaz, az egész lábszáramat kell emelni csipőböl hogy a váltót mozgassam. Önmagában a lábfejemen nem tudok annyit mozditani ami elég lenne a váltáshoz
Egyet nem értek magamon. Amikor már a mozgási lendület elfogy akkor is a váltásra figyelek, közben állóhelyzetből oldalra eldűlök, nem az első eset: Miért nem rakom le egyik lábamat sem?? Hogy bírja a combnyak nem is értem, bizonyára nincs csontritkulásomUtoljára szerkesztve a következő által: horex; 2023 szept. 08, 21:23.
Leave a comment:
-
Szervusztok! Sokat túráztattam az agyam (Hazudok! El ne hidd!
), hogy a szerkezet amiről szó van, honnan ismerős. Meg van: suicide shifter-- avagy öngyilkos váltó. Az USA épített motorjain lehet ilyenekkel találkozni. Jellemzően a kora 50-es és kései 70-es években alkalmazták.
https://i.ebayimg.com/images/g/eRQAA...ie/s-l1200.jpg
És még venni is lehet! https://www.amazon.com/kingsea-Unive...0965FGXGK?th=1Utoljára szerkesztve a következő által: pasetta; 2023 szept. 08, 19:01.
- 1 like
Leave a comment:
-
Igen !horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése, ráakasztom a váltókarra és húzom-tolom le-fel ha váltok?
Ezután egy bálamadzaggal odakötötöd a tanksapkához , meg az üléshez ,vagy a kormány-nyakhoz : ezután kipróbálod mennyire tudod kezelni.
Ezek után ráérsz kitalálni miként lehet finomítani!
- 1 like
Leave a comment:
-
Azt mondod, hogy a szárára állított L forma végére egy alátét hegesztve, ráakasztom a váltókarra és húzom-tolom le-fel ha váltok?mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea lehető legegyszerűbben tudd használni a gépedet.
Biztos váltana, de mi rögzíti hogy ne kódorogjon essen előre hátra a kar. Azt minimum egy OMEGA bilinccsel meg kellene tartani, a bilincset meg nincs hova rögzíteni
Vagy én nem értem az elképzelésedet.
- 1 like
Leave a comment:
-
Nem akarásnak nyögés a vége ,a tank fölött meghajlítod és eléred . Mi a fenének bonyolítani a dolgokat?????horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa jobbkézzel váltanék akkor két alu. hegesztett "tartó' kellene a blokk két felére, vonalba fúrva két furat és 8-10mm-es tengellyel átvinni a váltó mozgatását a jobb oldalra. Ez kivihetetlen sufni tunninggal.
Remélem nem az a lényeg ,hogy túlszárnyaljuk a német tervezőket
,hanem a lehető legegyszerűbben tudd használni a gépedet.
Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2023 szept. 07, 17:46.
Leave a comment:
-
Ezt nem értemmátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseoda kapcsolod a sebességet ahová akarod kézzel.....
Ha jobbkézzel váltanék akkor két alu. hegesztett "tartó' kellene a blokk két felére, vonalba fúrva két furat és 8-10mm-es tengellyel átvinni a váltó mozgatását a jobb oldalra. Ez kivihetetlen sufni tunninggal.
Csak hadd panaszkodjam. Romlik a bal lábam. néhány hónapja felhívtaM A DOKINŐT ADjon beutalót spec. MRA-ra. 30 perc és kimutatja hol van érszűkület
Dehiszen a maga lába javúl. A k_anyját
Mifelénk ezt úgy csinálják hogy lágyék aorta beszúr ,festékanyag be és lefotozzák hol a szűkület. Nem veszélyes de 24 óra fekvés nyomókötéssel és ágyban nem tudok pisilni. Ha nincs beutalóm akkor 300ezer körül van az MRA a Semmelweisben. És nem ad beutalót mert akkor nem az ő kórháza kapja a pénzt
A többi bajomat nem is irom mert OFF lenne
Leave a comment:
-
D : köracél megközelítőleg 1-méter végére hegesztett d:16 alátét .Váltókargumi lehúz alátétes köracél fel..gumi vissza ,ülés vagy tankrögzítéshez egy gumipókkal kiköt ,méretre vág és műanyaggolyót ragaszt a végére .
oda kapcsolod a sebességet ahová akarod kézzel.....
- 4 likes
Leave a comment:
-
Jó napot!
Állítható-e az S51 4sebis váltójában az 1-2 közötti holtjáték? Van ott valami körmös kar ami a váltó mozgatására forgatja a váltó tengelyt
Egy ilyen kart akár fel is lehetne hegeszteni és ledolgozni, aztán kisebb lenne az emlitett holtjáték
Vagy mégsem?
Annyira nem mozdúl felfelé a lábfejem, hogy....aztán itthon elbőgtem magam kínomban. Nem tudok gyalogolni, autóm nincs kénytelen vagyok motorozni, de az 1-böl 2-be váltás többször nem sikerül. Ma sem....
Leave a comment:
-
Ott a megoldás! Kitartásod (makacsságod?horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKell egy robogó amin nem kell a lábam átemelni
) előtt emelem kalapom!
- 4 likes
Leave a comment:
-
Orvosnál voltam, szét kellett rakni a lábam amit nemigen tudtam. Morgolódott, feszegetteJankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseakiknek még az sem adatott meg.
Mondtam neki majd megtudja ha ilyen korban motorra akar ülni
Maga motorozik, kérdezte. Csak néha napján
Megvolt a szimpátia, de a comb gömbcsuklóm akkor is totál meszes
Kell egy robogó amin nem kell a lábam átemelni
- 4 likes
Leave a comment:
-
Persze van annál nagyobb öröm is mint megvénülni, de amikor nagyon elkenődsz, gondolj azokra, akiknek még az sem adatott meg. Nálam bevált.horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEnnyire vén lettem
- 1 like
Leave a comment:
-
A sztender rugó visszaakasztására a szomszédot kellett megkérnem. Sec-perc és visszaakasztotta. Ennyire vén lettemmátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA gépészkedésnek is megvannak az örömei!
Leave a comment:
Leave a comment: