Kedves Tibi!
Az alapozófesték milyenségében nem tudok segíteni,mert a tudásomat már meghaladta az idő,teljesen más festékek vannak ma a piacon,mint korábban és ezeket nem ismerem.Az biztos,hogy a cink spray,egy bevált festék,mint hő és időállóság tekintetében,de csak fémtisztára tisztított felületeken,-autók kipufogódobjaira használtam és a mai napig bírják.
Alvázvédőként,egy szokatlan anyagot ajánlok Bonabit a neve,ez egy bitumen alapú,lakkbenzinnel,de akár benzinnel is hígítható anyag,szórható és kenhető is.Jól felhígított állapotban,akár üregvédelemre is alkalmas és több rétegben is felhordható.Nagy előnye a jó kúszóképesség,tehát képes beszivárogni minden olyan helyre,ahol a karosszérián lemezek csatlakoznak és fedik egymást.Azért is szeretem alkalmazni,mert ha sérül valahol,akkor egyszerűen egy jó alapos alsómosás után,benzinnel,gázolajjal vagy lakkbenzinnel átecsetelem,ami által a már felhordott réteg felpuhul és az új javító réteg teljes egészében hozzáköt.A bonabit hátránya,hogy oldószert tartalmaz ezért annak elpárolgásáig,ami lehet egy hét is várni kell és jobb nem használni a járművet,főleg akkor,ha belül is kezeltünk felületet.A kipárologtatás után egy rugalmas bevonat keletkezik és semmilyen szagot nem áraszt.Amennyiben nagyon igényesen szeretném megcsinálni,akkor a már jól kiszáradt bonabittel kezelt felületet,egy sor szín zománc festékkel át lehet fújni,vagy ecsetelni és akkor teljesen gyárias lesz és a por sem tapad rá.További előnye még,ha esetleg szükséges még a karosszérián lemezmunkát végezni,ami egy öreg autónál bármikor szükséges lehet,akkor benzinnel,vagy gázolajjal a bonabites bevonat lemosható és nem kell égetni,vakarni,meg a fene tudja mit csinálni vele,hogy lejöjjön a lemezről.A bevonat rugalmas marad,ezért minőségileg felveszi a versenyt a rücsinek nevezett nem tudom mivel és az általam borzalomnak ítélt rideg kétkomponensű katepoksszal.
Az alapozókról szívesen tanulnék,mert lassan esedékes lesz alkalmaznom,de nem igen tudom mi most a jó és az elérhető és főleg mivel lehet hígítani,mert újabban a dobozokra már azt sem írják rá,-pedig ennyi pénzért amennyiért árulják,már gyalog is haza kellene jönni a különböző kence-ficéknek.
Üdvözlettel:Che
Komment