Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Babetta 207

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

A rozsdás benzintank gyógyítására, csak ajánlani tudom a citromsavas megoldást.
    Itt olvashatsz róla, na meg egyéb hasznos dolgokat is:
    http://veteran.forum.hu/felujitasi-f...30/index5.html

Én elég pénztárca-barát módon rendbe tudtam tenni az MZ tankját. 1 szezon tapasztalata alapján igen jó a módszer.

A benzinszint beállításával kapcsolatban: NEM TUDOM
    Csak azt tudom hogy nagyon kényes egy szerkezet, nincsenek olyan nagy "tűrések", mint más motorok porlasztóinál. Ez vagy nagyon jól működik, vagy -ha valami nincs pontosan úgy állítva ahogy kell- sehogy nem működik.
    Az én 207-esemnél, vettem új úszót (a régi likas és horpadt volt), szépen beállítgattam hogy a 2 dob egyformán álljon. Fel-le irányban csak találomra állítgattam, sok próbálkozás után egyszer csak jó lett. Azóta nem mertem hozzányúlni, szétszedni.
    Persze ha dől belőle a benzin, ott valami úszó akadás-lyukadás lehet, vagy rozsdaszemcse űzhet tréfát.
    Atti69, Che és apacsavo kedvelte ezt.

Komment

A citromsav jó anyag,nemrég vettem 5kg-t (mert úgy olcsób) Viszont arra figyelj,hogy a benzincsapot le kell szerelni,és le kell dugózni a helyét. Az alu,vagy spiáter öntvényt megeszi a sav. Melegen jobb hatásfokkal dolgozik. Durva esetben célszerű többször melegíteni. Én merülő forralót használok.

- - - Updated - - -

Következő lépés: Forró vízzel többszöri átöblítés,majd ro55 kb2dl átmosás 10 percenként rátogatva hogy ne tudjon rászáradni,vastagon ráülni. Ezután többszöri forróvizes mosás majd hőlégfúval és kompresszorral alapos kiszárítás,hogy ne tudjon visszarozsdásodni. (előbb utób kezeletlenül úgy is vissza fog) A kiöntő festékből ís nagyobb mennyiséget veszek,hogy ne legyen horror az ára. Viszont veszteség az így is van,a tartályból kiöntött maradék festék ami elég jelentős (több mint a tartály oldalán maradt) gyorsan beköt hiába van légmentesen lezárva. Célszerűbb összefogni és egyszerre 2-3 tartályt kezelni.Így kis szerencsével egy szettel megoldható.
      sepy, demeter és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

A rozsdás tankkal viszont kezdeni kell valamit,
        Józsikám!Van esetleg valami javaslatod?Lehetőleg ,,óccó"!

Komment

Drasztikus esetben sósav 0,5 töménységben. Ez olcsó,könnyen beszerezhető,hatékony.
          apacsavo kedvelte ezt.

Komment

majd hőlégfúval és kompresszorral alapos kiszárítás,hogy ne tudjon visszarozsdásodni.
            Bizony ez fontos! Mikor citromsavazás után kiöblítettem a tankot meglepődve tapasztaltam hogy szinte percről-percre mind több rozsda jelenik meg. Majd hajszárítót nyomtam a szájába hogy hamar kiszáradjon, majd rögtön utána tettem bele a tiszakorrt...

Komment

Sziasztok

A Babette Jikov porlasztó helyes benzinszintje :
              Üdv Click image for larger version

Name:	benzinszint.JPG
Views:	1
Size:	17.5 KB
ID:	150110
              sepy, mátéapu és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

A főfúvóka tartó alsó szintjének kell síkban lennie ha felfordítom?Akkor helyes a szint? Holnap megcsinálom!Köszönöm szépen!

Komment

Majd hajszárítót nyomtam a szájába hogy hamar kiszáradjon, majd rögtön utána tettem bele a tiszakorrt...
                  És én érdeklődnék,minek!!!!

Ha már egyszer sikerült kipucolnod miért nem benzint öntesz bele hiszen azért tisztítottad ki!

A festés csak akkor kell ha nem használod,vagy csak ritkán??????
                  "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Szivesen. Sokat hajkurásztam korábban ezt az infót , mivel én is szívtam rendesen Babettákkal. Nagyon kényes a helyes benzinszintre.

Komment

Ha már egyszer sikerült kipucolnod miért nem benzint öntesz bele hiszen azért tisztítottad ki!
                      Hiába a benzin,visszarozsdásodik idővel. Sajnos már a benzin sem a régi.. 4 üteműnél gorsabban,mert nincs olaj a benzinben. Én a több helyen átlukadt tartályt is sikeresen javítom a kiöntőfestékkel.

Komment

Hiába a benzin,visszarozsdásodik idővel.
                        Ha még védene is a benzin a rozsdásodás ellen, ki az aki folyamatosan csapig töltve tartja a szintet?
                        Meg egyébként sem véd. Pl. a dongós bringám benzintankja még soha nem volt teljesen üres, télire sem eresztem le, és a tank alja bizony már erősen rozsdás (ja, és nem veterán a masina, 2008-as)

Több helyen utánaolvasgattam, ill. itt is javasoltátok, hogy a tiszakorr vörös alapozó ami viszonylag jól bírja a benzint. Egyelőre úgy néz ki valóban így van.
                        Talán az is fontos hogy a kezelés után mennyi időt hagyunk az átszáradásra. Nálam hónapok teltek el mire benzin került bele.
                        A múltkor előkotortam a garázsból egy felújítandó fém benzines kannát. Annál is végigcsináltam a folyamatot, a végén átforgattam a tiszakorr-ral, majd (levett kupakkal) félretettem hadd száradjon. Kb. 1 hét elteltével belenyúltam, egy cseppet még mindig ragadós volt .

Szóval ennek a módszernek épp most van itt az ideje, télen van ideje átszáradni rendesen..

Komment

(ja, és nem veterán a masina, 2008-as)
                          Én üzemeltem be újonnan nyáron a rotációs kapa motorját. Most a tartálya vastagon rozsdás. Mai nap kezelésbe veszem.

Komment

A rajz szerint beállítottam!Jó lett!Köszi!https://youtu.be/w0YSoLwUCyUEddig sosem viseltem semmiféle spéci védőruhát motoron de ezen muszály lesz!Félelmetes szerkezet!Két évig állt szegény mert nem tudták beindítani.A hugocskám már könyörgött hogy hozzam el mert nagyon útban van....hát beraktuk a Suzukiba!Persze így könnyű megszerelni hogy két helyről is kapom a jó tanácsokat!Egyik a Fórum a másik az unoka!Nagyon nagy segítség mindkettő!Köszi!
                            Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2016 nov. 06, 14:20.

Komment

Ami olcsó, és kifejezettem benzinálló az a 2K poliuretán festék.
                              2K festékekhez képest olcsó persze. Sima zománchoz képest nem, de az US standard festékhez képest filléres tétel.
                              Bár az US standard talán jobban terül a tankban és vastagabb réteget képez, de annyi pénzért... A következő felújítandó tankhoz tuti hogy nem veszek még egy adag US standardot, hiába jó.

Egyébként a modern benzinekben lévő etanol olyan szinten köti meg a levegő páratartalmát hogy az üzemanyag szint alatt jobban rozsdál a tank mint felette. Tehát már nem úgy van mint régen, hogy tele a tankot aztán telelhet a motor hanem inkább érdemes üresen elrakni, szezon elején meg irány a kút egy kannával.(mire jön a jó idő meg is romlik a benzin és még egy Pannónia is érezhetően rosszabbul megy vele mint a friss lével)
                              Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2016 nov. 06, 17:45.

Komment

modern benzinekben lévő etanol olyan szinten köti meg a levegő páratartalmát hogy az üzemanyag szint alatt jobban rozsdál a tank mint felette. Tehát már nem úgy van mint régen, hogy
                                Emlékeim szerint:valaki ajánlotta a 100-as benzint-vagy a repülőbe való anyagot...........ezekben nincs adalék
                                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X