"...ami azt jelenti, hogy látszólag két tömítőajka van..."
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
jawa 350 634 felújítása
Collapse
X
-
Tényleg érdekes, mert az enyém (blokk) -látszólag ugyan olyan, mint a Tied, de a kivágás nincs rajta. Valószínűleg Neked olyan főtengelyt raktak be,ami már készült olajpumpával is! A mázlista!"When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 4 likes
Komment
-
Nekem is normál van. Túl sok volt hétfőn reggel a gyárban a sligovica, vagy a kofola, és rossz polcról szedték le az alkatrészt...Részegember effektus Ilyen fantasy dolgok általában megtörténtek a Cz gyárban...sepy kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Nekem a főtengelyem csak két lábon állt. A kuplung felőli főtengelycsapágy belső gyűrűje 5 mm-rel nagyobb átmérővel rendelkezett, mint a csap. Lógott a levegőben. Iszonyatos hangja volt a blokknak, de ment, mint a sárkány. Új csapágyak, viton szimering...csöndes a motor, de nem megy úgy. Pedig milyen szépen ment....és milyen szépen csörgött....mint amikor egy szerszámos ládát húzol macskakövön.
- 6 likes
Komment
-
CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSikerült a kuplung felőli szimmeringet kicserélnem. Ezúton köszönöm meg azt az ötletet, hogy hajtsunk be két pozdorjacsavart a régi szimmeringbe, és azokkal rántsuk ki onnan. Nekem ragyogóan bevált. Sajnos nem emlékszem kinek az ötlete volt, de megjegyeztem és most kipróbáltam.
Ha már sikerült kivenni és az újat berakni,akkor elárulnád, hogy milyen méretű és márkájú szimmeringet /kétajkas/ raktál a gépbe?
Lehetőleg, mind a két oldalit / a dinamó felőlit is/ írd már le, légy oly kedves!
Előre is Köszönöm...
Komment
-
Szia! Igaz én a Sepy vagyok de írom a méretet. A főtengely két külső szimeringje 25x62x8. A kis lánckeréké: 30x52x10. Gyárilag 12mm a szélessége de olyan nincs.Nem ugyanott fog futni lehet még jó is mert ha kopott a régi helye nem kell új távtartó. Én Vitonost teszek bele nem szándékozom mostanában szétszedni. Jó szerelést.Fergusson kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzia! Igaz én a Sepy vagyok de írom a méretet. A főtengely két külső szimeringje 25x62x8. A kis lánckeréké: 30x52x10. Gyárilag 12mm a szélessége de olyan nincs.Nem ugyanott fog futni lehet még jó is mert ha kopott a régi helye nem kell új távtartó. Én Vitonost teszek bele nem szándékozom mostanában szétszedni. Jó szerelést.
Nagyon köszönöm az infót...gyakorlatilag mindegy volt, hogy ki válaszol, csak CZsolti pont most írt róla...
Komment
-
Szia Fergusson!
Meg kell cáfolnom Sepyt. Én simán kaptam 30x52x12-est. A méretek egyébként stimmelnek. Ezt a fajtát sikerült kapnom:
Csapágy-Csavar Kft
Sok sikert és jó szerelést.
Ezenkívül vettem 8x16x7-est (km-meghajtás), és 5x16x7-est kísérleti célra (kuplungpálca tömítés, Sepy javasolta )Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2014 dec. 20, 19:39.sepy kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzia Fergusson!
Meg kell cáfolnom Sepyt. Én simán kaptam 30x52x12-est. A méretek egyébként stimmelnek. Ezt a fajtát sikerült kapnom:
Csapágy-Csavar Kft
Sok sikert és jó szerelést.
Ezenkívül vettem 8x16x7-est (km-meghajtás), és 5x16x7-est kísérleti célra (kuplungpálca tömítés, Sepy javasolta )
Tőled is kösz az infót....összeadom a kettőt és csinálok belőle egyet...
Így a legokosabb...szerintem.
- 2 likes
Komment
-
Uraim!
Tudja-e valaki, hogy a gyár adott-e ki olyan kormánycsapágyat, amely "kosaras" volt, valamint a dugattyú csapszeghez is ( nem olyan számolgatós, zsírozóst) a 634-hez ? Ha nem, akkor mennyi van a kormánycsapágyban és a dugattyúcsapszegnél, mármint db.?
Lehet, hogy valahol már leíródott, de nem találom.
Előre is köszönöm a választ!Utoljára szerkesztve a következő által: Fergusson; 2014 dec. 28, 22:12.
Komment
-
Csapszegnél a gyári nem kosaras, 28 db tűgörgő kell/hajtókarszem. Manapság lehet kapni kosarasat is, valamivel hamarabb kezd el ciripelni, de nekem bevált. 700Ft körül vettem a közeli motoros boltban tavasszal darabját. (15 ezer után cseréltem mert már zavart a hangja)
Kormánycsapágyból nincs kosaras, csak szabadon álló görgős, 18 golyó/csapágycsésze, átm. 1/4' golyóval (6,35mm)"When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
- 5 likes
Komment
-
Ha nem motoros boltban veszem, hanem csapágyakkal foglalkozóban?
http://simson-keletimotor-alkatresze...görgő-kosár
http://robogoalkatresz.odormotor.hu/...ORGO_FELSO.phpUtoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 dec. 29, 10:20."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
- 2 likes
Komment
Komment