Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 12V elektronikus gyújtás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Jawa 12V elektronikus gyújtás

Sziasztok!

Arra volnék kiváncsi használt-e már valaki a képen látható gyújtást 12V os 350 es jawa-n? Eléggé kínainak látszik, de mennyire lehet megbízható?

Click image for larger version

Name:	2100000132959.jpg
Views:	1
Size:	35.7 KB
ID:	156061

Szia, sajnos nincs tapasztalatom, de lehet jó is. GYÚJTÁS KPL. /ELEKTRONIKUS/ - Fordulat Motoralkatrész - Fordulat Motoralkatrész
    Megtaláltam az oldalt amiről vetted a képet. Szerintem ha van 30-ad erre, akkor inkább VAPE. Ez csak maga az opto kapu. Ár értékben Gyula bá jobbat készít és ott van garancia, és kipróbált.
    taluga kedvelte ezt.

Komment

Pontosan így van. A Gyula bá féle biztosan működik. És az eredeti gyári is, csak azzal kicsit gépészkedni kell.
      taluga kedvelte ezt.

Komment

Müller féle elektronikus gyújtást használok kb fél éve, de nagyon nem vagyok megelégedve vele... Többet szereltem mint használtam eddig... Akkor ez is kilőve, megy vissza a megszakítós gyújtás, mert már elegem van belőle hogy 50 km-tert bír és újra szedhetem szét...
        taluga kedvelte ezt.

Komment

Nézd, nem fizetnek nekem érte, de a vape Gyujtas nagyon korrekt en napi szinten megyek majdnem 100km-t es gyujtassal nincs gondom.
          Che és taluga kedvelte ezt.

Komment

De arra nincs 70 ezrem...
            taluga kedvelte ezt.

Komment

Akkor vegyél egy trabi gyulát 5 pengőért.
              wsievers kedvelte ezt.

Komment

Szabbensz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                De arra nincs 70 ezrem...
                Szia!
                A Vape és Gyula-bá gyújtásokról én is csak jót hallottam! A Vapén én is gondolkodom az MZ-hez. Az utóbbival olcsóbban kijössz, viszont őket is megkérdezheted, én még csak fesszabályzót vettem tőlük, de gyártanak elektronikus gyújtásokat is. Egy telefont megér...
                Solvart Kft. 06-34/302-463, 06-20/9-189-743
                ptm004 és Che kedvelte ezt.

Komment

Jawa 350 typ 360 Panelka - 1964- » Vape 12V -dvojválec,novͽ typ rotora - Jawa 350/ÄŒZ471 - Motoren
                  Nincs az annyi, de az opto kapu is 30e volt amit kerdeztel.
                  Szabbensz és taluga kedvelte ezt.

Komment

Ippen nincs, 200 euró + a kb 26 euró míg M.o-ra postázzák, akkor 226 vagy 230 = 67 és 69 ezer között XDXD
                    A Gyula bá féle gyújtásban gondolkodok ha nem javítható hosszú távon az enyém... Így a városból sem merek kimenni vele, hétvégén is épp hogy hazahozott egy 50 km es motorozásból, pont 3 km re a lakhelyemtől mondta be az unalmast az egyik henger...

Komment

pont 3 km re a lakhelyemtől mondta be az unalmast az egyik henger...
                      Ilyet a megszakítós is csinál. Igaz, hogy ott kb 10-perc alatt megjavítod: oldaldekli le, alsó megszakítót benzines ronggyal megtörölget, kicsit pihen, gyújtást ellenőriz, próbaindítás, dekli vissza és indulás. Ez is fárasztó, de jobban passzol egy veterán fílingjéhez, mint a félvezetős elektronika. Szerintem.
                      Che, taluga és kedvelte ezt.

Komment

Ezért szeretnék egy megbízható elektronikus gyújtást, hogy ne az út szélén kelljen állítgatnom... Kicsi égő a csajom előtt is, nameg akkor nekem is felmegy az agyvizem ha nem óhajt működni...

Komment

Nem kell az út szélén állítgatnod, csak rendszeres karbantartást igényel. Mielőtt a laptopot és az okostelefont feltalálták volna ezzel villogtunk a lányok előtt. "Megy, mint az állat és félkézzel megjavítom, akár az út mellett is."

Tréfát félretéve ezek a régi gépek még igényelték a törődést. A használati utasítás felért egy kisebb szerelői kurzus nyomtatott anyagával azzal a különbséggel, hogy abból tényleg meg lehetett javítani a motort, míg egy mai szerelői kurzus anyaga csupa műszaki halandzsa. A munkavédelmi rész elfért az utolsó oldalon. Mostanság meg max. 2 oldalon közlik veled, hogy milyen hibajelenség léphet fel és merre van a márkaszerviz. 25 oldalon keresztül meg féltik az egészségedet.

Magánvéleményem pedig az, hogy az újfajta elektronikus kütyük nem valók - már csak a patina miatt sem - ezekre a régi gépekre.

Komment

Kicsi égő a csajom előtt is,
                            Szerezz egy másikat , ----------------aki jobban szereti azt amit te szeretsz .

Komment

Se csajt nem cserélek se motort! Segítséget nem kaptam Gyula-bá tól, így az marad hogy kihajítom belőle, ha nem boldogulok vele, s lenyelem a 30 ezer jó magyar forintom amit ráköltöttem.... Az alkotó állítása szerint senkinek nem volt még vele baja, ami érdekes, mivel hogy jól raktam össze s már az első indítás tönkre vágta az egyik alkatrészét... utánna pedig sorba jött hol a bal hol a jobb henger meghibásodása. Meguntam.
                              Utoljára szerkesztve a következő által: Szabbensz; 2013 aug. 14, 23:25.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X