Van még pali gyertya?
Emlékszem, régen azzal ment legjobban a Romet is

. Az első nagyobb akadály a fentebb is említett bronzpersely volt, de sikerült találnom egy jó esztergályost, aki megcsinálta (kb. másfél hét múlva mehettem érte, de oda se neki).
). Örömmel nyugtáztam, amikor mondta, egy hét múlva mehetek érte. Eltelt az egy hét, amikor is újabb egy hetet kért. De úgy alakultak az egyéb dolgaim, hogy úgysem lett volna érkezésem szerelgetni, hát nem bántam. A plusz egyből végül plusz kettő lett, összeadva a két szerelőre várakozást, több mint egy hónap várakozással telt, de nem bánom, a lényeg hogy végre ez is megvan, kezdődhet az összeszerelés felújított főtengellyel, új csapágyakkal, persellyel, szimeringekkel, primer hajtással, berugó fogasívvel. Maga a blokk így felemésztett mintegy 45-50ezer forintot, de legalább megvan az esély hogy nem kell szétborítani rövidesen...
. 1 aprócska henger, 1 lánckerék, 2 fogaskerék, 1 egytárcsás száraz kuplung, meg néhány csavar... Felüdülés, és majdhogynem vicc lesz az MZ után 
). Viszont a bicikli, amire felszereltem, az valódi veterán Orosz bicikli. Igyekeztem a cserélendő alkatrészeket is úgy összeválogatni, hogy veterános hangulatú legyen, azt hiszem ez sikerült is. Teljesen jó, megbízható kis szerkezet Pl. a villanyóraleolvasó is ilyennel járkál egész évben (igaz, neki mtb-re van szerelve, így kevésbé klasszikus, inkább praktikus), napi szinten, több települést bejárva...
Komment