Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia megszorulás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• Guest's Avatar
    Guest replied

Leave a comment:

• CZsolti
    replied
    Kiss Ati eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ha már a szimering hornyot esztergált a csapra az már gázos...
    Az SKF-nek vannak direkt erre a célra való javítógyűrűi. http://autotechnika.hu/uploads/files...2005/05/24.pdf

Leave a comment:

• Kiss Ati
    replied
    Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Örülök,hogy minden visszatért a régi kerékvágásba!
    Akkor térjünk vissza az eredeti témához! A kérdésem a következő: Ki hogyan állapítja meg egy Pannonia főtengelyről,hogy fel kell-e újítani,vagy mehet vissza minden gond nélkül!?? Nagyon kíváncsi vagyok a trükkökre!!
    Üdv;Zsolt
    Minimális oldalirányú "lötyögés" megengedhető a hajtókarnál, de fel-le irányban egyáltalán nem szabad kottyannia, vagy hangot adnia. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy mondjuk a kiszerelt főtengő sonkáját jól megtámasztod a bal kezeddel, a jobbal megragadod a hajtókart, és óvatosan de azért jó erővel elkezded magad felé húzni és tolni egyaránt. Ha ilyenkor kattant vagy kottyan egyet, akkor az cumi, lehet vinni javítani.
    Oldalirányba pedig csak billegtetni kell a h.kart. Ezt igazából nem tudom jobban leírni, mint hogy érezni kell. Ha brutális módon billeg, és közben csilingel, hát szintén javítás. Viszont kb. 1 mm-es játék még elfogadható.
    A főtengely csapok állapotát szemrevételezéssel meg lehet állapítani. Ha már a szimering hornyot esztergált a csapra az már gázos... Vagy ha a csapágy is erőlködés nélkül rácsúszik a csapra az sem jó. Bizonyos esetekben 1-2 csepp csapágyrögzítő jó megoldás lehet, de van olyan eset, amikor érdemesebb másik főtengőt nézni.
    Remélem tudtam segíteni.

Leave a comment:

• dott
    replied
    Nálam az ujjam közé fogom, s ráütök tenyérrel a hajtókar tetejére s ha kotyog, akkor tuti. (igazából eddig minden motorom főtengelyét fel kellett újítani, így a többi hibát sose kerestem tüzetesebben, mondván küldöm felújításra úgyis.) Műhelyemben nincsen semmilyen eszterga, mérőműszer stb, így nekem ez a megoldás van. De kíváncsian várom a többiekét.

Leave a comment:

• Beagle
    replied
    Örülök,hogy minden visszatért a régi kerékvágásba!
    Akkor térjünk vissza az eredeti témához! A kérdésem a következő: Ki hogyan állapítja meg egy Pannonia főtengelyről,hogy fel kell-e újítani,vagy mehet vissza minden gond nélkül!?? Nagyon kíváncsi vagyok a trükkökre!!
    Üdv;Zsolt

Leave a comment:

• Kovacsk84
    replied
    Mindegyiken ott voltam, de annyi csuda gépet láttam, hogy a nyelvem lógattam és azon botladoztam. Volt piros Pannónia, de milyen lámpája volt, már nem tudom. Kellemetlen az ilyen megállás, amit leírtál. Egyszer volt szabad hétvégém, aztán az előző motorommal gondoltam egyet, elmentem Koprivnica- Zagreb útvonalon kerülni egyet. Hál' Istennek visszafelé Zamárdiban adta meg magát a jobb oldali főtengely szimmering. Onnan meg betoltam már Siófokra kb. 4 óra alatt. Irtó kellemetlen tud lenni.
    Nem mondom, örültem volna egy vontatásnak (még ha nem is teljesen szabályos).

Leave a comment:

• Cooter
    replied
    Kovacsk84 !
    Köszönöm a korrekt hozzáállást !
    Egyébként Siófokon idén kétszer is voltam a Pancsival talán láthattál is,piros színű,hátul csőlámpás '64-es T-2.
    Jövőre is megyünk mindenképp,s ha itt leszek még fórumon akkor egyeztetünk összehozzuk ezt a közös kávét
    A második alkalom után történt ez a sajnálatos főtengely beállás,úgy h lemotoroztunk barátnőmmel lellére,onnan vissza tihany,megint vissza lelle(ott volt a szállásunk) lelléről pedig hazafelé közel 700 km motorozás után az otthonomtól két faluval odébb Markazon adta fel a kicsikém... onnan(nem szabályosan)hazavontatott faterom

Leave a comment:

• Kovacsk84
    replied
    Az illető abszolúte elfogadja! Nem volt célom vitát kirobbantani erről, csak jeleztem, hogy rosszul eshet valakinek. Való igaz a törvényt betartatom. Már betartom (már) és amikor még én én sem tartottam be(mert még nagyon "suttyó"voltam), megfizettem az árát. Mind pénzben, mind presztízsben. Tíz éve vagyok hivatásos és átéltem olyanokat, amit senkinek sem kívánok, de olyanokat is, amiket mindenkinek!

Ezzel zárjuk rövidre a vitát!

Cooter-nak annyit üzennék, amennyiben itt jár Siófokon egy utazás, vagy veteránbörze alkalmával , nagyon szívesen várom a helyi kedvenc kocsmámban egy kávéra, vagy ha nem dolgozok, akkor egy jó hideg sörre. Ott lehet beszélgetni ilyen témákról. Persze a meghívás nem csak Cooter-nak szól, mindenkit szeretettel várok. A veterán fórum maradjon meg veterán fórumnak.

Én ma este lezártnak tekintem az egészet, ilyenből nincs harag, legfőképpen ha az életünk egy részének tekinthető Pannóniában közösek vagyunk!

Jó éjt!

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied

Leave a comment:

• Cooter
    replied
    Kedves TUZI !
    Ahogy nekem,nektek is kell egy kis idő itt ahhoz hogy megismerjetek,egy kekec ember miatt biztos nem hagyom itt a fórumot de azért igen rosszul esik ahogy nekem esett az illető... Az pedig hogy a hozzászólásaim arcosnak tűnnek nem biztos hogy az is vagyok ezért kérlek ismerjetek meg előbb és utána alkossatok véleményt rólam.
    Elnézést kértem az illetékesektől(remélem elfogadja) és ha kérhetem ezt a témát zárjuk végre le !

Leave a comment:

• TUZI
    replied
    Cooter!!!

Biztos nem tűnt fel , de én nem igen beszélgettem veled. Mért is?? Fene tudja. Valahogy az első hsz-ed alapján egy kicsit nagy arcnak tartottalak. Lehet szörnyülködni, de én is olyan vagyok mint Te ,nem igen rejtem véka alá a véleményem. Max. meg tartom magamnak.
    Na már most Isten lása lelkem, nem igen szeretem a rendőröket (pedig nem egy közeli ismerősöm, sőt barátom) viszont meg tartom magamnak a véleményem, és nem gázolok egy nyilvános fórumon (főleg) számomra ismeretlen emberek lelkébe. Az más tészta ,hogy személyesen mit mondok az ismerőseimnek/barátaimnak akik szintén rendvédelmi dolgozok.:-))))
    Tehát ,én nem vagyok modi, így sem jogom, sem lehetőségem ,hogy bármit is tegyek. Viszont egy jó tanácsot azért elfogadhatsz tőlem, tehát ha már bele csöppensz, egy közösségbe, először nézelődj, ismerkedj utána lehet arcod. A hsz-eid alapján látom értesz a dologhoz valamicskét, nálam biztos többet, de vannak itt páran aki szintén láttak már motort szétszedve!!!!!
    Ismered ezt a két szót??? Szerénység ,alázat!!!!
    Nem várok választ, és ahogy számomra lejött a habitusod , megsértődsz és nem sokáig élvezzük a társaságod.:-((((
    Hazudnék ha azt mondanám nagyon fogom sajnálni, de hidd el azért bánnám ha megsértődnél és eltűnnél.
    Ha változik a stílusod.................. bármi megtörténhet.

Leave a comment:

• Cooter
    replied
    Kedves ApaE !
    Mit tegyek hogy békén hagyj? Netán töröljem a regisztrációmat a fórumról mert elkövettem egy ballépést?(amiért mellesleg elnézést kértem) Lehet hogy az lesz... Ugyanis azt hittem hogy itt szakemberekkel tudom megvitatni a Pannónia motorok javítását,ügyes bajos dolgait és nem pedig az igazság bajnokaival kell harcolnom...

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied

Leave a comment:

• Cooter
    replied
    Kedves ApaE !
    Elnézést kértem a hozzászólásomért ! Ha ez neked nem elég nem tudok veled mit kezdeni.Szeretem kimondani amit gondolok,ezáltal egyenes embernek tartom magam,valamint sokan mások is akik ismernek személyesen.Hogy neked erről más a véleményed ezt is tiszteletben tartom,de mivel eddig egyik hozzászólásomat sem neked céloztam,így arra kérlek hogy légyszíves szálj le rólam !
    Köszönöm!

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X