Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia megszorulás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• Cooter
    replied
    "Azért azt ne felejtsük, köztünk, veteránosok között is vannak rendőrök, és bármilyen hihetetlen, közöttük is vannak rendes emberek! Én ismerek jópárat."
    Azóta hívom őket így mióta nem a dolgukat végzik hanem az állam pénzbeszedői lettek,kisgyerek koromban mikor még jogsi nélkül róttuk a rétet és néha elkapott a rendőr akkor még elég volt egy nagy büdös pofon ahhoz h legalább egy hétig ne üljek motorrra és utána is jó sokáig a zabszem ...ott volt mert volt a rendőröknek tekintélye amit ki is érdemeltek! Most vihorászva csak annyit mondanak" fiatal ember 30 ezer lesz" hát persze...
    Biztos h vannak köztük rendesek is,minden téren van kivétel.Tőlük ezúton kérek elnézést !!
    Más. Mint írtam is a Pannóniámat nem veteránként tartom,hanem igás ló,vannak más veterán motorjaim amiken a veteránozási hajlamom kiélhetem.Viszont fontos hogy a Pannóniám mindig hűen szolgáljon ezért megadok neki mindent ami tőlem telik!

Kovacsk84 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Köszönöm a választ, jó lenne egy ilyen kovácsolt készlet...mondjuk Kawasaki hajtókarral, csakhogy teljes legyen a "menü"! Dehát a "törvény talpnyaló"-i fizetésből most nem telik rá...
    Először is elnézésedet kérem ha megsértettelek !
    Nem tudom hogy itt van e már valakinek tapasztalata a kovácsolt dugattyúkkal a Pannóniánál,de én elég sok régi Harleyt javítok és a szürkeöntvény henger/kovácsolt dugattyú párosításnál eddig nekem nem voltak jó tapasztalataim!
    Nagyobb illesztési hézaggal futnak ezáltal hidegen klappognak,valamint ragadásra is hajlamosabb mint a sima öntött dugattyú!

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied

Leave a comment:

• Kovacsk84
    replied
    Köszönöm a választ, jó lenne egy ilyen kovácsolt készlet...mondjuk Kawasaki hajtókarral, csakhogy teljes legyen a "menü"! Dehát a "törvény talpnyaló"-i fizetésből most nem telik rá...

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied

Leave a comment:

• kiscsapágy
    replied
    Kovacsk84 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Van különbség, az biztos! Milyen céllal lehet a Wössner dugattyú csapszegfurata felett az a bemélyített kis ablak?
    A Wössner dugó kovácsolt, így a dugó belső oldalán a csapfurat fölött nincs könnyítés (bal alsó kép). Hogy a súly meglegyen a palástra kerűl a "kis ablak". A kovácsoltnál kívűl, az
    öntöttnél belűl, megvan az "ablak"

Válasz Kovacsk84 Szept. 16.-i kérdésére.
    Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2012 nov. 23, 15:39. Oka: idézet beszúrása

Leave a comment:

• Cooter
    replied
    Jah,nem szeretek feleslegesen fizetni a törvény talpnyalóinak,ezért a lakott területen az 50et betartom bár Markazon am sem lehetne többel menni mert a parkolási szokásaitok elég érdekesek...
    A KX 500 hajtókart remélem minnél hamarabb láthatod mert szegény Antónia most kényszerpihenőn van...

Leave a comment:

• TLF65
    replied
    Cooter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    TLF65
    Te jól látom Markazi vagy? Ha igen biztos láttad már párszor a piros T-2esemet elrobogni a főutcátokon mert én meg Kisnánai vagyok
    Szia Cooter!

Biztos hogy láttam! Bár akkor nem 110-el nyomattad! nekem a kisképen és az albumomba látható T1-TLF-em van...

Kiváncsi lennék majd a KX-500-as hajtókarodra!

Leave a comment:

• Cooter
    replied
    TLF65
    Te jól látom Markazi vagy? Ha igen biztos láttad már párszor a piros T-2esemet elrobogni a főutcátokon mert én meg Kisnánai vagyok

Leave a comment:

• TLF65
    replied
    Nem is tudtam, hogy a 10 lóerős MPM rotációs kistraktor dugója Pannónia méretű....gyerekkoromban a helybeli TSZ-ben és otthona háztájiban is ilyen géppel dolgoztam, egyszerűen nem lehet agyonvágni. Az öregemnek még mindig megvan és működik, pedig 35 éve vette, 22.800 Ft-ért. (utoljára vagy 10 éve láttam kirakatban: 380 eFt) iszonyatos jó anyagokból álltak a forgókések is...

Leave a comment:

• sricsi70
    replied
    ezért szeretnék most váltani KX 500 hajtókarra
    Az eBay-en való KX500 hajtókar szett vásárlásával kapcsolatosan, keresd Apae-t, vagy német nyelvterületen Ba701-t. Az olvasottak alapján úgy tűnik, hogy nagy tapaszalattal bírnak e témában.

http://veteran.forum.hu/felajanlasok...1017/#post7539
    Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2012 nov. 22, 20:30.

Leave a comment:

• Cooter
    replied
    Ezt a gyűrűt bármely kerti gépeket forgalmazó boltban de szerintem webáruházakban is meg lehet vásárolni.Ami fontos,hogy eredeti legyen ezt arról lehet megismerni hogy teljesen fém színű nem fekete ugyanis hőkezelés után van megfelelő méretre köszörülve, valamint az eredeti fehér alapon piros MPM sicilia logókkal "díszített" papíron van fóliávall vákumszívott csomagolásban !

Hja a ára húzós de ugyanakkor szerintem megtérül,2004ben mikor egy bármilyen utángyártott volt 3-4száz ft/db akkor ez 1500ft/darab volt.

Még annyi hogy ugya ezen gépeket forgalmazzák Brumital néven is,tehát ha a logón piros Brumital felirat van az is eredeti !

"A főtengellyel kapcsolatban, pedig légyszíves próbálj valami plussz információt adni, biztosan tud segíteni valaki."
    A főtengely broblémánál arra jöttem rá hogy beteg konstrukció a gyári(mármint az újabbfajta kosaras)
    Túl nagy átmérőn futnak túl kis átmérőjű görgők,aki tudja és betartja a Pannónia korlátait és 70-80 as utazóval jár annál nem jöhet elő ez a probléma,mint írtam is több,sőt mondhatni nagyon sok pannónia főtengelyt újítottam már fel és a gadik nem panaszkodnak rám ! A régebbi tipusú főtengelyel nem foglalkozom mert ott meg anyagminőségi problémák vannak... Pl akár mennyi ilyen hajtókart eddig mértem,terhelt irányba mind minimum 0,06 századot nyúlt de volt olyan is ami 0,2tizeden felül mért ovalitása volt...
    Na ezért szeretnék most váltani KX 500 hajtókarra

Leave a comment:

• demeter
    replied
    De persze ebben is vannak már utángyártottak én csak is eredeti MPM sicilia márkájú gyűrűt építek be másnak is.
    Ez egy teljesen új információ szerintem ebben a témában. Megoszthatnád, hol, mennyiért hozzáférhető ilyen gyűrű.

Leave a comment:

• sricsi70
    replied
    mai napig az a gyűrű van benne amit 2004ben szereltem be
    Köszi a választ. Nagyon hasznos infóhoz juttattál bennünket. Nekem az eddigi gyűrűimmel az volt a tapasztalatom, hogy gyorsan kopnak.
    Származását illetően semmilyen infóm nem volt róluk.

Próbálkoztam keménykróm bevonatú gyűrűkkel is mert azt istenítették egy időben de a pannónia henger ezt nem bírta és nagyon gyorsan elkopott mármint a henger
    Volt egy olyan gondolatom, hogy ilyen gyűrű alkalmazásakor a henger kopik jobban.

A főtengellyel kapcsolatban, pedig légyszíves próbálj valami plussz információt adni, biztosan tud segíteni valaki.
    Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2012 nov. 22, 19:29.

Leave a comment:

• Cooter
    replied
    Ha így lenne 5ösöm a lottón ahogy számítottam az ilyen hozzászólásokhoz akkor most milliomos lennék és első dolgom az lenne hogy terveznék majd gyártanék normális főtengelyt a Pannóniához Egyébként kérdésedre válaszolva, teljesen vígan forog,egyáltalán nem "nyüszít" Ugyan,azt azért hozzáteszem hogy elől 18 fogas lánckerék van,valamint 8,6 bart mér a kompresszió mérőm a hengerben...

sricsi70 !
    Igen, a mai napig az a gyűrű van benne amit 2004ben szereltem be,jelen pillanatban olyan 1,2mm körül van a hézag ami már elég nagy ugyan de az ilyen összevissza gyártmányú gyűrűknél az ekkora hézag már 5-6ezer km után jelentkezett.
    De persze ebben is vannak már utángyártottak én csak is eredeti MPM sicilia márkájú gyűrűt építek be másnak is.
    Próbálkoztam keménykróm bevonatú gyűrűkkel is mert azt istenítették egy időben de a pannónia henger ezt nem bírta és nagyon gyorsan elkopott mármint a henger.

Az a hozzászólás is tökéletesen igaz h nem erre van tervezve ez a motor.Aláírom,de nálam már szinte minden gyenge pontját megmutatta már a Pannónia amiket sikerült átalakítanom vagy konstruálnom,ez a főtengely dolog az utolsó amit orvosolnom kell,utána már örökös lesz

Leave a comment:

• sricsi70
    replied
    a gyűrű MPM 10 olasz kapálógépé
    Üdv a fórumon!
    Éredeklődnék, hogy ezekkel a gyűrűkkel mi a tapasztalatod?
    2004-óta cserélted már őket, vagy azóta is azt használod?

TUZI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Te hogy hallod 100-110-nél vígan forog vagy nyüszít??? Mert ha vígan forog akkor annak bírnia kel, ellenben ha nyüszít akkor szét fog hullani
    Szerintem nem erre a sebességre van optimalizálva ez a motor.
    Vissza kellene venni a tempóból, és lehet , hogy hálás lesz érte a Pannónia.

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X