Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia megszorulás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• heeegany
    replied
    cocojumbo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    kétkipuffos lenne
    A hengerben egy kipufogónyílás ami rögtön ketté is ágazik a két csonkba amik a gyári helyen vannak
    Így az a problémás pont el is lenne tüntetve.

Leave a comment:

• joker
    replied
    ....meg forgótárcsás -turbóval

Leave a comment:

• cocojumbo
    replied
    250/3/1 de kétkipuffos lenne meg membrános, lehet engem is érdekelne

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    dkari eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Mondjuk az Almot cég gyárthatna ilyeneket. Több típushoz is csinálnak, és ha a formája maradhatna eredeti akkor biztosan sokan vennének is. És talán gazdaságosan is elő tudnák állítani, mármint nekünk gazdaságosan
    De lehet ha gyártanának is nem lenne rá igény, csak pár darabra....
    Szerintem ez az árától függene csak.
    Azért elég sokan használják is a Pannóniákat, amihez ha lenne egy megfelelő minőségű, a gyárival megegyező bordázatú alu henger akkor lehet hogy lecserélnék a gyárit. Én legalábbis lecserélném ha megfelelő árban lenne.

Leave a comment:

• dkari
    replied
    Van egy törött bordás hengerem, majd azon kitanulom az aluöntést. Aztán ha már jól megy csinálok egy komplett hengert+hengerfejet
    Mondjuk az Almot cég gyárthatna ilyeneket. Több típushoz is csinálnak, és ha a formája maradhatna eredeti akkor biztosan sokan vennének is. És talán gazdaságosan is elő tudnák állítani, mármint nekünk gazdaságosan
    De lehet ha gyártanának is nem lenne rá igény, csak pár darabra....

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

És itt már nem értelek,ennyi munkával miért nem tervezel egy jobb konstrukciót?Résvezérléssel,hat-felömlővel,jobb ki-betorokkal.
    Van egy törött bordás hengerem, majd azon kitanulom az aluöntést. Aztán ha már jól megy csinálok egy komplett hengert+hengerfejet
    Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2015 márc. 30, 18:02.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Pannoniás fórumban ilyet nem mondunk!
    Nyugodtan ott legalább hírnevéhez méltón:akku nélkül szorgalmasan darálja,nekem például 20-éve a kertemet!!

- - - Updated - - -

És mi lenne ha egy vashengert lecsupaszítanánk (a járatok maradnának benne), a kipufogogócsonkoknÍ l a legjobban, aztán az egészet körbe viasszal a megfelelő alakban, be egy vödor gipszbe... A részketeket úgyi tudjátok aztán körbeönteni aluval.
    És itt már nem értelek,ennyi munkával miért nem tervezel egy jobb konstrukciót?Résvezérléssel,hat-felömlővel,jobb ki-betorokkal.

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    És mi lenne ha egy vashengert lecsupaszítanánk(a járatok maradnának benne), a kipufogogócsonkoknÍ l a legjobban, aztán az egészet körbe viasszal a megfelelő alakban, be egy vödor gipszbe... A részketeket úgyi tudjátok aztán körbeönteni aluval.

Leave a comment:

• gesszti
    replied
    dkari eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    És igazad van kapáló gépnek igen jók voltak ezek a blokkok
    Pssszt! Pannoniás fórumban ilyet nem mondunk! ;-)

Leave a comment:

• dkari
    replied
    Amúgy tudjátok, mit nem értek? Volt 20-25 évvel ezelőtt egy Pannonia motoros kistraktorunk. Volt rajta egy 10 centis venti ami kb. még egy gyertyát se tudott volna elfújni. Bent egy zárt motorházban. Volt, hogy egész nap kínoztuk. Szántottunk, boronáltunk vele. (gyerekekként, ami a csövön kifért...) Soha egyszer se szorult meg.
    Lehet a nagy áttétel miatt nem "erőlködött". Ha egy hosszú enyhe emelkedőn kell menni negyedikben jobban melegszik a motor.(gondolom) Volt anno egy diesel Volkswagen Passatom. Városba majdhogynem széthajtottuk a víz nem ment 90 fölé. Kimentem vele a városból pár kilométer után nagyobb fokozatban való gyorsításnál azonnal forrt a vize. Persze az más rendszer.
    És igazad van kapáló gépnek igen jók voltak ezek a blokkok
    Az én motoromban most egy szintén kapáló gépként használt blokkból kivett főtengely és komplett váltója van

Leave a comment:

• gesszti
    replied
    Nem lenne célszerűbb egy olyan alu ötvözetet találni, aminek a hűtágulása közelebb esik a vashenger hőtágulásához, majd ebből önteni a dugattyút? Valami anyagbúvárt kellene ezügyben megkeresni.

Vagy alternatívaként a SZIE-n Kalácska prof pl. műanyag dugattyúkkal végzett kísérleteket. Nem is olyan rossz eredménnyel, ha jól tudom. Meg kellene keresni Őt. Mindjárt adott lenne a lehetőség egy kis főtengelykönnyítésre is.

Szerintem olcsóbb lenne egy jó dugattyút készíteni hozzá, mint átfaragni a hengert. Ráadásul ez még csak nem is látszana kívülről.

Amúgy tudjátok, mit nem értek? Volt 20-25 évvel ezelőtt egy Pannonia motoros kistraktorunk. Volt rajta egy 10 centis venti ami kb. még egy gyertyát se tudott volna elfújni. Bent egy zárt motorházban. Volt, hogy egész nap kínoztuk. Szántottunk, boronáltunk vele. (gyerekekként, ami a csövön kifért...) Soha egyszer se szorult meg.
    Utoljára szerkesztve a következő által: gesszti; 2015 márc. 30, 13:10.

Leave a comment:

• dkari
    replied
    Nem valószínű,hogy jobb lenne mert az eredeti borda egy anyag, erre ráhúzva egy másik nem érintkezne úgy ,hogy jobb legyen a hővezetése. Egy legyező hengerfej inkább jobb megoldásnak tűnik.Nagyobb borda nagyobb hűtő felületet eredményezne talán?.

De eredetileg így készülnek a hengerek vagy nem? A meleg alu öntvénybe préselik a hüvelyt.
    Azt is olvastam hogy ráöntik a hüvelyre a bordákat de állítólag az a rosszabb megoldás mert ott alakul ki az öntés hatására a rosszabb hőátadás.

- - - Updated - - -

Sokszor gondoltam az Mz-etz hengerekre de nem jutottam hozzá kíméletes áron egy próbát megérne.egy kipufogó kellene kapható hozzá dugó,könyök,karbi,féláron...

Akkor hogy is van az a krumplileves?
    Az lenne ám az igazi "ál" Pannónia. De ha össze jönne kétségkívül megoldódhatna a Pannónia szerintem legnagyobb hibája. Ha lennének ehhez való szerszámaim és értenék hozzá bizony isten megpróbálnám
    Utoljára szerkesztve a következő által: dkari; 2015 márc. 30, 12:44.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    A P10-nél pl. van az a 2mm-es hengerfej tömítés. Ha az is „kibővítve” lenne mit egy borda az is sok hőt elvinne, vagy ez így teljesen hülyeség?
    Sokszor gondoltam az Mz-etz hengerekre de nem jutottam hozzá kíméletes áron egy próbát megérne.egy kipufogó kellene kapható hozzá dugó,könyök,karbi,féláron....

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Nem valószínű,hogy jobb lenne mert az eredeti borda egy anyag, erre ráhúzva egy másik nem érintkezne úgy ,hogy jobb legyen a hővezetése. Egy legyező hengerfej inkább jobb megoldásnak tűnik.Nagyobb borda nagyobb hűtő felületet eredményeznetalán?.

Leave a comment:

• dkari
    replied
    (azt nem tudtam hogy a tárcsafékesre átalakított pannóniát nem műszakiztatják le ! )

Állomás, szerencse és a vizsgabiztos felébredésének a függvénye

Amikor elkezdtem a pannoniát „nyüstölni” a forgalomban , (kb 23-24 éve) a forgalom sűrűsége hasonlónak volt nevezhető - legalábbis a környékünkön - csak az irama volt nyugodtabb

Ebben az időszakban (23-24 éve) Németországban dolgoztam. Vettünk 2000 márkáért egy 2.0-es Bmw-t.
    Na amikor azzal hazajöttünk akkor lehetett észrevenni a magyarországi forgalom lassúságát amit elsősorban a járműállomány milyensége miatt volt.
    Én úgy emlékszem a forgalom is sokkal kisebb volt amellett hogy lassabb. Elég csak megnézni egy statisztikát a járművek számáról arról nem beszélve hogy abban az időben az éves 8-10000km volt az általános ma meg a 18-20000km.
    Pl. mentünk fel Pestre az M7-en. Haladok akkor még a megengedett 120-al. Megy az Ifa 55km/h-al előzi (sőt kivágott mögüle) egy kispolák 70km/h-val.
    Volt riadalom. Eleinte 1500-as Ladával jártunk ki. A kamion szó szerint letolt az autópályán.
    Ezért is vettünk kint autót. Azzal meg az itthoni viszonyok közt volt "nehezebb" közlekedni főleg hogy az ember felvette a kinti ritmust.

A megragadásra visszatérve olvastam hogy:

"A T5 és a P10 kétféle hengerével végzett próbák alkalmával a T5 ragadt meg legtöbbször. Megállapították hogy a dugattyúgyűrűknél a hőmérséklet 350 celsius felett van. Ez már olyan nagy dugattyú hőmérséklet ami a kenést bizonytalanná teszi"

Egy hülye kérdés. Ha a hengernél le lenne esztergálva mondjuk csak a legfelső borda és annak a helyéle alu lemezből készített borda lenne "ráhúzva", nem segítene a dolgon? A P10-nél pl. van az a 2mm-es hengerfej tömítés. Ha az is "kibővítve" lenne mit egy borda az is sok hőt elvinne, vagy ez így teljesen hülyeség?

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X