Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia modernizálás!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A tájolócsappal ne nagyon foglalkozz, mert szerintem véletlenszerűen van felrakva. Meg se néztem hova esik a fhp-hoz képest. Én inkább arra törekednék, hogy meglevő furatra essen, hogy ne kelljen nagyot faragni.
    Az alaplaphoz nem akarok hozzápiszkálni!
    Na de majd meglátod ha összejön

Komment

Gyári agyba van belepréselve a Pannónia lendkerék csöve + hernyó csavarral rögzítve. A tájoláson mi is agyaltunk hogy hogy legyen aztán abban maradtunk hogy a jeladóval lesz majd a játék, illetve a retesz nem lesz betéve, csak az anya szorítja a lendkereket, mert hogy dkarinak is úgy van egyébként
      bokor28 kedvelte ezt.

Komment

OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Gyári agyba van belepréselve a Pannónia lendkerék csöve + hernyó csavarral rögzítve. A tájoláson mi is agyaltunk hogy hogy legyen aztán abban maradtunk hogy a jeladóval lesz majd a játék, illetve a retesz nem lesz betéve, csak az anya szorítja a lendkereket, mert hogy dkarinak is úgy van egyébként
        Az a gond, hogy a rápróbálós blokkomban a TL főtengelye van. Azon meg retesz van, méghozzá úgy belegyógyulva hogy azt onnan ki nem szedem

Na de nem számít. Én, ha lehet akkor megpróbálom úgy megcsinálni hogy a lendkereket csappal együtt lehessen feltenni.
        A jog gyújtásnál nekem annyiból volt jobb helyzetem hogy, mivel az egyedi agy csavarozva van a lendkerékre, így több pozícióban is fel tudom tenni. Bár a vége az lett hogy így is pár fokkal elforgatva kelletett volna a reteszt belevésni. De mindegy, pont elfér a jeladó.
        OdinHEM és bokor28 kedvelte ezt.

Komment

Mielőtt nagyon fixre húzod, az elektrós fórumon volt szó róla, hogy az nsr lefutó jelre ad gyújtás, azaz amikor elhagyja a fém csík a jeladó mágnesét. Gondolom elindul így-is úgy-is, de 3cm-t nehéz a jeladón állítani. Ez a kínai DC/cdi fogalmam sincs, mire reagál. Megkérdezhetem elektrós fórumon, de ott gyakran nem válaszolnak.

Komment

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Mielőtt nagyon fixre húzod, az elektrós fórumon volt szó róla, hogy az nsr lefutó jelre ad gyújtás, azaz amikor elhagyja a fém csík a jeladó mágnesét. Gondolom elindul így-is úgy-is, de 3cm-t nehéz a jeladón állítani. Ez a kínai DC/cdi fogalmam sincs, mire reagál. Megkérdezhetem elektrós fórumon, de ott gyakran nem válaszolnak.
            Nyugi van, ha bejön a terv akkor kb 360°-ban oda teszem a jeladót ahová kell(és el is fér) Persze mindenféle + lyuk nélkül.

A Jog rendszere is akkor gyújt amikor a fém csík vége a jeladó közepéhez ér kb. Szemre ezt is hasonlóképp fogom belőni, pontosítani meg majd stroboszkóppal.
            OdinHEM, Atti69 és bokor28 kedvelte ezt.

Komment

Hát, kicsit elnéztem ezt a dolgot. Most úgy látom hogy a jeladónak pont lent kéne lenni, de ott meg nem fér el. Szóval marad a tájolócsap nélküli megoldás.

De tartólapot már asszem nem faragok újat. Marad ez:
              Click image for larger version

Name:	20161010_204753.jpg
Views:	1
Size:	188.7 KB
ID:	149990
              A 3 tartócsavar köré fekszik fel, az alu alaplapra. A csavarok alatt lévő alátétekkel ezt szorítom le, és ezen keresztül tartják a csavarok az alaplapot. A két horony(illetve a másik verziónál középen egy) egy plusz rögzítésre szolgálhat, ha szükség lesz rá(kosszú távon szerintem nem árthat) Ehhez az alaplap peremébe kell fúrni 1-2 M3-as furatot, és M3-as csavarral némi plusz rögzítés biztosítani.
              bokor28 és Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Ha már megadta magát a szimering és úgyis szét kelletett szedni:

Name:	hatso teleszkop.jpg
Size:	81.6 KB
ID:	150216
                Szimeringesre alakított változat. Majd megcsinálom a gyárit is valamikor.
                OdinHEM, Che és demeter kedvelte ezt.

Komment

Köszi, csak ránéztem, ment fel a polcra. Viszont eléggé érik már bennem, hogy kellene menni az öreg döggel is (csak meg ne hallja, hogy így írok róla). Napokban beálltam egy mz mögé, kissé hangulatba kerülni, a srác meg azt hitte, versenyezni akarok. Azért ha már megvolt a félreértés, kicsit cikáztunk az autók között.
                  Eltolom a maradék pár zsák cementet, felrakom a tetőt a pince fölé, aztán január magasságában lesz időm erre a projektre is.
                  mátéapu, és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

No csak összedobtam a szimeringes műanyag lezáró bizbaszt, szóval lehet sorolni a hibáit

Name:	lezaro.jpg
Size:	167.3 KB
ID:	150220Click image for larger version

Name:	lezaro2.jpg
Size:	147.3 KB
ID:	150221

Igen, pontosan. A szimering nincs felülről rögzítve csak be van tuszkolva a helyére. De az az 5 év alatt amíg gond nélkül üzemelt nem esett ki. Akkor se földúton, se murván, de még akkor sem amikor kicsit elszámolta a sebességet a vasúti átkelőn átugratva(pedig akkor úgy éreztem hogy koppig ment).
                    5 év alatt megette a kosz a szimeringet, bár akkor még nem volt a külső oldalán filc, szóval ami por bement azt a szimering fogta meg.

Egyébként mi lesz a teleszkóp olajjal ha lejár a szavatossági ideje? Ebbe 5 évvel ezelőtt nem azt raktam, trafóolaj és motorolaj fele-felébe ment bele. De most 5W-s teleszkópolajat kap(az hígabb mint ami volt benne). Doboza szerint 5 év a szavatossági ideje. Amit régebben vettem az első telóba, 10W-s teleszkópolaj arra 3 év szavatossági idő van írva. (Lehet hogy azért folyik az is mert kezd megromlani? )

Mondjuk 4 teleszkópból csak egy van amiből nem folyik semmi, szóval szedek darabokra mindent...

Komment

Ha folyni fog akkor nem az olaj kora miatt inkább a teleszkóp szár kopása miatt lehet . Nem gondolom,hogy annyit változna a viszkozitása a felbontott flakonban. Fék olaj esetén igen mert a környezetéből össze szedi a nedvességet. Az olaj sűrűséget pedig majd a gyakorlat felül írja. Elég nehéz a te géped eleje is a vékony olajjal érzékenyebb lesz a kátyúkra!Majd változtatsz az összetételen. Én felesbe használom az automata váltó olajjal.

Komment

A lengés csillapító olaj nem öregszik szerintem(nem úgy mint itt eggyes pályatársak!)Nem tom miért használtok minden féle vacak olajakat mikor a csillapító olaj sokkal jobb és olcsóbb is?!Még a varrógép kenésére is azt használtam!Ha 1200öltés/perc kibír akkor az a mozgást is bírja ami a mocinál van.Ha meg szivárog a gátló az azt jelenti hogy még van benne.Egyszerű szimering csere!Ha akkor is az meg a szár cserét jelenti ha akkor is az azt jelenti hogy nem jó!Fel kell nyitni a kuka fedelét!

Komment

Nem az öregedése miatt kell cserélni. Egyszerűen csak kopnak a benne lévő perselyek,és a szár is. A lekopott részecskék sűrítik az olajat (csiszolómasszát) így a kikopott alkatrészek miatt már nem úgy közlekedik az olaj ahogy kellene s tovább kopik. Rendszerfüggő, lehet gyógyítgatni esetleg sűrűbb olajjal ami még "visszafog".

Komment

Azért vettem most hígabb olajat mert így, hogy a jobb első telóba már szinte semmi olaj nincs sokkal jobb a motor rugózása

Az, hogy a jobb hátsóba se volt az mondjuk nem jó, kátyúknál úgy éreztem mintha csavarodott volna az egész. Húzott a motor mindenfelé...

Komment

most hígabb olajat mert így, hogy a jobb első telóba már szinte semmi olaj nincs sokkal jobb a motor rugózása
                              Ez tapasztalati dolog. A teleszkópokat is lehet"hangolni" .

Komment

Anno mikor a CZ-m első telója tönkre ment 150-es ETZ telókat tettem bele. Padon le lettek szúrva a tengelyt befogók és CO- val körbe hegesztve. Ott tényleg hangolni kellett mert az MZ eleje lényegesen könnyebb és az előírt mennyiséggel és sűrűséggel kopogott. Még egy dolog mivel az MZ-é hosszabb csak dombon állt meg sztenderen. Lágyabb lett mint az eredetivel.Atilla én az" öregedést "a flakonban lévőre mondtam. Lengéscsillapítóban természetes a csere. Az olaj nélküli rugózás biztos, hogy lágyabb csak az már nem lengéscsillapítás és egyenes következménye a kagylós kopás és a folyamatos hinta- palinta.
                                Utoljára szerkesztve a következő által: sepy; 2016 nov. 19, 15:44.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X