Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia teleszkópok szerelése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    mikori is a motor?
    '72 augusztusi T5H. Ahogy látszik, a biztosítógyűrű horony felett van egy 45 fokos letörés, és kész. Citromsárga műa. perselyekkel (a hátsó lengővillában is).

Biztosítógyűrűt lehet újat kapni, vagy érdemes a régit megtartani (horganyozni)?
    kedvelte ezt.

Komment

Komment

Aki csináltatott már Pannóniába első teleszkóp bronzperselyt, az meg tudná mondani hány tizedes tűrésre szokták esztergálni? Jól gondolom, hogy beütés után még a kész méretre kell dörzsárazni? Mekkora ráhagyás kell?

Komment

Az első teleszkópok már a vázban vannak, kerék a helyén.

Átnyargaltam újra a hátsó lengéscsillapítókra, hát siralmas a helyzet. Szétszedtem nyolcat, soknak a felső szemét szinte lehetetlen volt lecsavarni a menet károsodása nélkül, másokban a dugattyúrúd rozsdás, vagy kikopott... szóval rúd hiányban szenvedek.

10mm átmérőjű, gondoltam legyártatom. Pont ilyen méretű egyes autók csomagtér gázrugója (vagy tintasugaras nyomtatók fejmozgatószán rúdja).

Nem tudom milyen keménységű anyagból lehetnek a gázrugó szárak, de rosszabb nem lehet a csepelinél. Valakinél biztos van kiszuperált.

Komment

Udv!
            Ha jol emlekszem , a Lada Samara csomagtarto telo rudja megegyezik.......

Udv!

Tudja valaki miből vagy mivel lehet helyettesíteni a P-s első teleszkóp felső bronzpersely alatti műanyagszerű záró tömítő gyűrűt?
            Ebből van 2 kivitel is !Az egyik fajtánál a műanyag záró gyűrű a teleszkóp záró hollanderjaban van mivel a bronzpersely teljesen belecsúszik az alsó teleszkópszárba és a másik meg a felső bronzpersely vállá alatt és a alsó teleszkópszár között helyezkedik el . A problémám a régiekkel ,hogy annyira összetömődött gondolom így mar semmi tömítő szerepet nem tudna biztosítani.

Komment

Duke,
              Szerintem hidraulikaboltokban érdeklődj. pl.:itt. v. itt.
              Utoljára szerkesztve a következő által: supermax; 2013 máj. 27, 18:13.
              Duke kedvelte ezt.

Komment

Én vettem olyan tömítést újban. De az fíber, nem műanyag.
                A másik félét nem ismerem, de ha meggondolod, elég összeszereléskor a menetet letömíteni pasztával és nincs is rá szükség.

Komment

LC 9246 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Ha jol emlekszem , a Lada Samara csomagtarto telo rudja megegyezik...
                  Igen, nekünk is van egy szamár, őt nem bántom. Igyekszek szerezni használtat, közben megkérdezem a helyi esztergályost, mennyiért munkálja meg!
                  Érkezett árajánlat is Kárászy-tól, 2000Ft/db minta alapján legyártva.
                  LC 9246 és supermax kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok, sajnos elakadtam az összepakolásban az első teleszkópnál, mind 2 elakad ezen a ponton, pedig fel kellene menniük a felső kiflibe ha jól emlékszem. Szerintetek mitől nem megy fentebb?
                    Click image for larger version

Name:	IMG386.jpg
Views:	1
Size:	189.3 KB
ID:	137524Click image for larger version

Name:	IMG387.jpg
Views:	1
Size:	190.7 KB
ID:	137525
                    You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Komment

Aries88 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Sziasztok, sajnos elakadtam az összepakolásban az első teleszkópnál, mind 2 elakad ezen a ponton, pedig fel kellene menniük a felső kiflibe ha jól emlékszem. Szerintetek mitől nem megy fentebb?
                      Nem jó a link. Próbáld meg ide feltölteni a képet.

Komment

igen, nem így akartam, már kijavítottam...

Komment

Burkolat nélkül nézted hogy mennyire csúszik be? Nekem is voltak ezzel gondok. Esztergába fogatva szépen megcsiszoltam a teleszkópszárakat aztán utána már a helyükre lehetett őket kocogtatni gumikalapáccsal.
                          Vagy ami nekem a felsőnél volt gond. Polírozás után lelakkoztam, és a lyukba került lakk miatt nem csúszott bele rendesen.
                          Duke kedvelte ezt.

Komment

Az is lehet hogy ami ide való gumigyűrű az van neki befeszülve és nem engedi fenntebb tolni a csövet.

Komment

Én is nagy kínszenvedések árán tudtam behúzni a jobb oldalit. Aztán a zárócsavar már segített.

Komment

Sikerült, amíg el nem engedem addig lehet fel le tologatni de ha egyszer elengedem akkor annyi neki, többet nem mozdul kézzel. Viszont nem sokra haladtam ezután sem mert nem akar szinelni a felső villakiflivel sehogy sem. Pár óra alatt meguntam a kocogtatást. Pedig onnan jött ki...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X