Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia karburátor

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szervusz Béla!

Bizony a benzin azért folyik túl a szinten,mert nem zár az úszó tűszelepe.A rossz zárásnak több oka lehet,lyukas az úszó,ezért nem tud olyan felhajtóerő keletkezni,melynek hatására tömítetten zár a tű a fészkében.A másik ok,hogy a tű és annak fészke nem tud tökéletesen zárni,ez adódhat kopásból,vagy odakerült szennyeződéstől.

Úgy emlékszem,hogy az úszó vizsgálatával és javításával kapcsolatosan,van már leírás a fórumon,nincs értelme "n"-szer leírni,-nézd át a fórumot és keresd meg!A keresgélés során több írással is találkozhatsz,amelyek a hasznodra válhatnak.

Üdvözlettel:Che
    Atti69, Lemezjáték és sepy kedvelte ezt.

Komment

Kedves Che!

Köszönöm válaszod!
      Azokat olvastam is, mivel először keresgélek, olvasgatok a fórumon a hasonló felmerülő problémákról mint amik velem előfordultak(nak), de ilyet még sehol sem olvastam.

Jut eszembe a kép le maradt.Click image for larger version

Name:	IMG_20141129_131841.jpg
Views:	1
Size:	191.7 KB
ID:	143135

Komment

Béla!
        de ilyet még sehol sem olvastam.
        http://veteran.forum.hu/pannoniak-sz...html#post55146

A 2014.08.27-ei hozzászólásnál találsz rá javaslatot!

Komment

Köszönöm még hasznos lehet a módszered, de elsőkörben a két lyukat kell beforrasztanom mert 1/3 részig benzin volt az úszóban.

Komment

Béla Rácz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            elsőkörben a két lyukat kell beforrasztanom mert 1/3 részig benzin volt az úszóban.
            Erről pedig itt esett szó:
            http://veteran.forum.hu/felujitasi-f...javitasa-3816/

Komment

Olvastam már ezt is, köszönöm. A benzin nem akar kijönni belőle pedig kb. 15 percig forraltam vízzel együtt és csak nagyon kevés forrt ki. Azért még próbálkozom, de szerintem venni fogok egy újat, ha jó lesz a régi tartaléknak lesz másik.
              sepy kedvelte ezt.

Komment

Béla Rácz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                A benzin nem akar kijönni belőle pedig kb. 15 percig forraltam vízzel együtt és csak nagyon kevés forrt ki.
                Ismerős érzés
                Bár neked legalább fogyott belőle. Nekem semmi...

Komment

Ha van a legjobb megoldás a csere lenne mert a régebbi darab tetején lévő kup miről Che is írt megkopik és nem zár. Sajnos még a hossza sem mindegy mert legutóbb én is tolómérővel válogattam a készletemből mert nem akart lezárni. Biztosan okozza a fedél kopása is de egy hosszabbal általában korrigálható a baj.

Komment

A tűt odanyomtam az úszóházfedelére és megnyitottam a benzincsapot, szerencsére egy csepp benzint nem engedett így, de ha új úszót veszek akkor a tű is új lesz.

Komment

. A benzin nem akar kijönni belőle pedig kb. 15 percig forraltam vízzel együtt és csak nagyon kevés forrt ki
                      Egy tűvel meg kell szúrni a sarkát..a benzin így ki tud folyni,majd forrasztani. (így is melegíteni kell,hagy anyomás tolja ki az anyagot...nyílt lángot használni nem szabad!
                      OdinHEM és Che kedvelte ezt.

Komment

Csak az a baj, hogy egy kopott tűszelep és a forrasztáskor + grammok= túlfolyás.

Komment

Kis ügyességgel... A kopott tű-fészek gond lehet. Forrasz anyagból annyi kell,ami egy tűszúrást befed...dekák használatát ha lehet,mellőzni kell.
                          OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

A vége az, hogy újat veszek. Amúgy ha a tű elkoptatja az úszóházban lévő fészket akkor olyat hol lehet beszerezni? Szerintem nem kopott még el, de lehet nem árt abból is újat venni, gondolom nem egy nagy tétel.

Forralással szépen kijött a benzin
                            OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Amúgy ha a tű elkoptatja az úszóházban lévő fészket akkor olyat hol lehet beszerezni? Szerintem nem kopott még el, de lehet nem árt abból is újat venni, gondolom nem egy nagy tétel.
                              Szerintem úszóházba való fészket külön nem kapsz, hanem úszóház fedéllel együtt tudsz szerezni, és abból tudod kiszerelni. (Ha jól tudom, a kis Csepel, meg a Danúvia úszóház fedele ugyanaz a méret, mint a TMBK 27-es karburátoré, csak ezeken van túlfolyató gomb.)

Amúgy az eredetit megpróbálnám összecsiszolni, krétapor és olaj keverékével. Nekem ez utóbbi jól sikerült.

Komment

Meglátom, ha az új jó lesz akkor a régi marad tartaléknak. Még csak próbálgatom a motort egyhelyben mert így a végén derült ki, hogy a vázról egy kis csöcs letört ami a lánfeszítéshez kell ,hogy a lengővillán állítani tudjak...pedig csak ezért nem tudtam még kerülni vele.
                                Gázadásra kicsit lassan reagál meg alacsony fordulatról kissé hörögve és lassan pörög fel.
                                De ehhez a gyújtást kell finomítani szerintem.
                                Utoljára szerkesztve a következő által: Béla Rácz; 2014 nov. 30, 21:20.
                                zahi kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X