Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia világítás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Hova tervezed rögzíteni?
    Fulton már megcsinálta a junakon !
    heeegany kedvelte ezt.

Komment

OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Akinek van, tudna segíteni forrással az NSR gyújtás ügyében? jofo...s-on egy álló rész van deklivel és kész. Tényleg ennyire ritka madár már?

Arra figyelj, hogy kétféle nsr állórész van. Az F és az R. Az egyik 3 fázisú (R), a másik egy fázisú.
      Értelemszerűen az R-nek nagyobb a teljesítménye. Azt hiszem az R a 9+2 tekercses, a másikat nem tudom.
      Motor gépkönyvben ott van a teljesítménykülönbség.
      Kábelköteget, fesz szabályzót, jeladót és cdi egységet is kérd. A kábelköteg azért jó, mert enélkül ki kell sakkozni, mi hova megy, mert a japán nem egészen lineárisan kábelez.
      A gépkönyvben benne vannak az ellenállás értékek, lemérhetők a tekercsek, a nagyfesz tekercs, a jeladó, a fesszab stb. Felszerelés előtt tudod, hogy jó-e.
      Utoljára szerkesztve a következő által: bokor28; 2016 jún. 24, 07:43.

Komment

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Amit találtam, azok nem olcsók, de ezek alapján kell léteznie működő led égőknek...meg az ebay-en lehet olcsóbb is:

LED bulbs for vintage and classic cars and motorcycles

- - - Updated - - -

A 2 fázisú azt jelenti, hogy 2 tekecsem van eltérő fázisban és ő ebből képes egyenáramot csinálni az akksinak?

Ez van 6 Voltosban is?
        Hát, ki kell próbálni
        Én is kíváncsi lennék arra hogy mit tudnak ezek a ketyerék. De beruházni nem fogok egy ilyenre. Elhatároztam hogy nekem sok szufla kell, szóval erre kell megoldást találnom egyenlőre. Aztán ha az meglesz akkor a hagyományos égővel sem lesz gond.

Igen, 2 eltérő fázisban lévő tekercs van rákötve és ebből csinál szép sima egyenáramot amiről megy minden.
        Gondolom létezik 6V-os verzióban is.
        Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

A junakon van hely bőven,az más.Ha sok szufla kell, én inkább nagyrobi gyulát tennék rá.Általában 120-180W között tudnak,3 fázis és elfér a régi helyén.
          OdinHEM és wsievers kedvelte ezt.

Komment

fulton eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            A junakon van hely bőven,az más.Ha sok szufla kell, én inkább nagyrobi gyulát tennék rá.Általában 120-180W között tudnak,3 fázis és elfér a régi helyén.
            Milyen típusét és mennyiért lehet beszerezni?

Komment

nagyrobi gyulát
              Az a Magyar rotációs kapa? Neked volt (van) Ducattid? Lehet ismerjük egymást.

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                A hogy és hova kérdést meg majd képekkel megválaszolom ha sikerül. Ha nem akkor meg úgyis tárgytalan.
                A lelkesedést értékelem, a problémát maximálisan átérzem és magaménak is vallom.
                Viszont egy olyan motorról beszélünk, ahol - ha már a krómozásokat megeszi az idő - fontosak a stílusjegyek. Ennek elengedhetetlen része a blokk. Máskülönben már rég kivágtam volna és bele lenne faragva valami japán.
                (Öregapám bicskája. Csak a nyél és a penge lett cserélve.)
                Ezen felül - sajnos - az anyagminőségre és a kidolgozásra nem fordítottak jelentős időt a tervezéskor, de arra kiemelten ügyeltek, hogy minden fedésbe legyen mindennel és a legapróbb, csavar szintű változtatáshoz is már öntvényt kelljen faragni, mert belelóg valamibe.
                Ezek tudatában - bármilyen rosszmájú felhang nélkül - esz a kíváncsiság, hogyan képzelted el egy téglányi swift generátor beépítését?
                Dekli kifúr, főtengő meghosszabbít és szíjhajtás?
                Dekli kivág és generátor kilóg?
                (Nem beszélve arról, hogy gyorsan leszedhető legyen műszaki előtt.)
                Lemezjáték és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

És ha a Kuli kereke ékszíjon hajtaná? Abban elférne minden. Az a baj,amikor az ember gyorsabb akar lenni mint ahogy a fény terjed. Csak azér jutott eszembe : szakmunkástanuló voltam...egy srác Babettával járt suliba. Az volt a bibbi,minél gyorsabban ment,annál inkább halványodott a lámpa fénye.. Nem sikerült kijavítani a hibát. Végül beletörődött,mert felismerte hogy megelőzte a fényt..
                  Fergusson, St.Z.350 és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Folytatva a 173-as hozzászólásomat: találtam egy feszültségszabályzót: LM317

LED display LM317 Adjustable Voltage Regulator Step-down module AC/DC to 5v 12v | eBay

Ilyennel nem lehetne rávenni a 2 Pannónia világító tekercset, hogy töltsön mondjuk egy 6 Voltos akksit?

(Vagy ha ez nem jó, akkor valami mással???)
                    Azzal szerintem annyi a baj, hogy:
                    1. csak max. 2A-t tud, ami az akku töltéshez ugyan elegendő lenne, de a 35W első +5W hátsó világításhoz kevés.
                    2. ha pedig csak az akkut töltené ahhoz bőven elegendő lenne, de az csak lefelé tud 'transzformálni', mivel Step-down, vagyis nagyobb fesz-ből tud kisebbet csinálni, ami a Pannóniánál sajnos nem nagyon teljesül. Létezik olyan ketyere is ami step-up/step-down is egyben (3 5 28V to 1 25 26V DC DC Voltage Converter Step Up Down Module LM2577S LM2596S | eBay), azzal már esetleg jobb lehetne a helyzet.

Mellesleg nekem egyelőre nincs gond a 6V 35/35W H4 izzó + Lada fényszóróbetét párossal (bár este még nem mentem vele, talán majd szombaton Agárdról hazafelé), most az irányjelzőn dolgozom a T5h-n. Egyelőre 6V 10W-os izzók vannak az indexekben, és mivel az az akkuról megy, azokat akarom LED-esíteni. A LED-ek (1pcs COB 1156 BA15S P21W Reverse Light Bulb LED White Parking Light 12V | eBay) már megjöttek csak azok 12V-osak, így rendeltem miniatűr step-up konvertert (DC DC Converter SX1308 2A Step Up Adjustable Power Module Booster M122 | eBay) hozzá, így a Pannónia alapvetően maradna 6V-os, de a LED-es indexek 12V-osak lesznek. Asztalon már tökéletesen működik a dolog, már csak be kellene szerelni a motorba.
                    Lemezjáték és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      A lelkesedést értékelem, a problémát maximálisan átérzem és magaménak is vallom.
                      Viszont egy olyan motorról beszélünk, ahol - ha már a krómozásokat megeszi az idő - fontosak a stílusjegyek. Ennek elengedhetetlen része a blokk. Máskülönben már rég kivágtam volna és bele lenne faragva valami japán.
                      (Öregapám bicskája. Csak a nyél és a penge lett cserélve.)
                      Ezen felül - sajnos - az anyagminőségre és a kidolgozásra nem fordítottak jelentős időt a tervezéskor, de arra kiemelten ügyeltek, hogy minden fedésbe legyen mindennel és a legapróbb, csavar szintű változtatáshoz is már öntvényt kelljen faragni, mert belelóg valamibe.
                      Ezek tudatában - bármilyen rosszmájú felhang nélkül - esz a kíváncsiság, hogyan képzelted el egy téglányi swift generátor beépítését?
                      Dekli kifúr, főtengő meghosszabbít és szíjhajtás?
                      Dekli kivág és generátor kilóg?
                      (Nem beszélve arról, hogy gyorsan leszedhető legyen műszaki előtt.)
                      Én is valahogy úgy voltam vele hogy főleg belülről, elrejtve modernizálok. De kezd beletörni a bicskám ebbe az egészbe. (bár még a robogó gyújtást se vetettem el teljesen. Csak kellene valami amit megfelelő áron be lehet szerezni és a főtengelyt nem kell hozzá faragni. És persze ami legalább 100W-ot tud.)

Suzuki generátor esetén a főtengelyt és a mostani gyújtás maradna. Valahova az egész mellé eszkábálnám fel. Természetesen a deklit faragni kellene hozzá.
                      zelenacs és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Nagyrobi,mint nagy robogó.Ducatim nincs de p125/csk03 van.Pl.Piaggio x8-at tettem már fel ilyen régi szarra és szerette.Külső jeladós,olyan cdi-t meg trafót hajtasz meg vele amilyet akarsz+bármilyen 3 fázisú szabályzó.Jó cucc és ha bármi elromlok azonnal tudsz cserélni mert minden kapható.Árat a jófogás tud.
                        heeegany és Atti69 kedvelte ezt.

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Csak kellene valami amit megfelelő áron be lehet szerezni és a főtengelyt nem kell hozzá faragni. És persze ami legalább 100W-ot tud.).
                          Főtengely faragás nélküli megoldásban én is benne lennénk!
                          heeegany kedvelte ezt.

Komment

fulton eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Nagyrobi,mint nagy robogó.Ducatim nincs de p125/csk03 van.Pl.Piaggio x8-at tettem már fel ilyen régi szarra és szerette.Külső jeladós,olyan cdi-t meg trafót hajtasz meg vele amilyet akarsz+bármilyen 3 fázisú szabályzó.Jó cucc és ha bármi elromlok azonnal tudsz cserélni mert minden kapható.Árat a jófogás tud.
                            Na de milyen típusú nagy robogó? Abból is van egy rakat fajta, és gondolom van sok amit csak igen komoly faragások árán lehetne a Pannóniára eszkábálni.

zelenacs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Főtengely faragás nélküli megoldásban én is benne lennénk!
                            Írtam a napokban már egy rakat hirdetőnek. Yamaha jog, Honda NSR és Swift alkatrészekkel kapcsolatban is.
                            Aztán majd kiderül hogy mi lesz. Ha normális árban tudok venni valamilyen motorra való gyújtást akkor annak a kúpját akarom átfaragtatni hogy passzoljon a főtengelyre. Aztán egy közdarab a blokk és a gyújtásalap közé és kb ennyi.

Komment

Már írtam de leírom mégegyszer.Piaggio X8.Tehát ez a tipusa.Piádzsó iksznyolc.Én a kisblokkosét használtam.De van 500-as is annak nagyobb a lendkereke,szerintem a pannoniához az is jó.Blokkot főtengelyt nem faragunk.
                              heeegany és Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Blokkot főtengelyt nem faragunk
                                Csak ha muszáj...
                                Fergusson kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X