vagyis mindenét az állam "örökölte" ?
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Forgalomba helyezés elveszett papírok esetén. De hogyan?
Collapse
X
-
Nem vagyok otthon az öröklési jogban, de ha jól értem. Ha az elhunytnak vannak testvérei, (unokatestvérei) vagy ha ők is elhunytak, akkor nekik gyerekei, unokái az örökösök.
https://oroklesijog.hu/torvenyes-orokles/zahi kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Üdv természetesen tuti vannak, csak félek sosem tudom meg. Tudom a kisvárost ahol állatorvos volt, tudom hol lakott anno (ha igaz) de ott nem az örököse lakik.. egy marad elmegyek oda és megkérdezem, szerintem két lábbal rugnak ki..az a baj hogy a tulajdonos kb 20 éve nem él már :-( Még esetleg megpróbálhatok egy méltányossági levelet illetve kérelmet megfogalmazni, de félek zárt ajtókba ütközöm..vöri11 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Na végére jártam a dolognak.. tudom ki a tulaj (ki volt) 2003 ban elhunyt, felesége rá tíz évre.. nem volt gyermek, nincs örökös. A motoron stimmelnek az adatok (váznyak tábla és a váz illetve motorszám) olvasható a beleütött két betű négy számos rendszám is, egy betűt silabizáltam, de felteszem ide Nektek képen, ha van ötletetek. Ennyi van a motorról hozzám rendes adásvételivel egy örökség felvásárlótól került, aki a házba költözött személytől vette (na ő nem állt szóba velem) ahol a tulajdonos lakott és megtalálta a motort a padláson.. esélytelen?? Ne is írjak a BM Nyilvántartási Osztálynak?
Komment
-
A váznyaktábla melletti beütött számok a rendszámok lehetnek ... amelyek alapján (leginkább amelyik már "O" betűvel kezdődik) már lehet köröztetni a központi okmányirodába a forgalmit , DE !!!!
Ha az iratokban is szereplő tulajdonos elhunyt , és nincs hivatalos örökös sem , akkor elég nehézkes lesz az ismételt forgalomba helyezés .
Viszont ha elő kerül egy régi géppel írott adás-vételi az eredeti tulajtól XY nevére ..... akkor már csak tőle kell egy adás vételi , meg ki kell fizetni az átírás elmulasztása miatti büntetést !Che kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
ritt74 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNe is írjak a BM Nyilvántartási Osztálynak?Lemezjáték, sepy és 3 további látogató kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 5 likes
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNem értem mit akarsz? Miért akarod levizsgáztatni,gondolom egy megőrzött állapotú géppel nem jársz ...melózni?Ha csak évente néhány kört mennél vele,nem kellene folyamatos súlyadót,vizsgát biztosítást,fizetni.Egy ideiglenes rendszám:sok esetben elég lenne.Legtöbbször egy furgon ,utánfutó : találkozókra,ahol zárt alakzatban alapból motorozhatnál vele.....
- 4 likes
Komment
-
ritt74 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésede mondjuk pl szívesen kigurulnék a Kutyakaparó csárdáig meginni egy üdítőt és vissza, mindezt úgy hogy ne kelljen "remegni" ennyi a dolog."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzerintem nem ... valószínűleg egy bármikor hadra fogható vasat akar , amivel lehet öröm motorozni , és nem kell "raselni" ha közben megállít a szerv . Egyébként úgy az igazi , ha a gép hívatalosan is a neveden van .... Az állításomat meg továbbra is tartom .
Na pontosan erről beszélek.. van itt a környéken pár találkozó, kis gurulgatás, és igen nem félve és nem egy utánfutón szeretném megtenni.. nem is tudom van e Magyarországon rendszámos k55..
- 3 likes
Komment
-
ritt74 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMagyarországon rendszámos k55.."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseOT-s ként nem lenne egyszerűbb?
Sajnos úgy tudom ott is nagyon "gond" a papírtalanság
- 2 likes
Komment
-
ritt74 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSajnos úgy tudom ott is nagyon "gond" a papírtalanság"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
Komment