Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kétütemű motorolajok

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Bocs h ide pofátlankodok de a babszinak szinte mindegy h mivel megy
    Ez mindegyikre igaz, csak az a kérdés meddig . Inkábbb veszek normális olajat amivel sokat megy kövi "szervizig" minthogy az olajon spóroljak meg utána gyakran szívjak vele .
    dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Ami kell az kell a motornak, és tulajának hogy kevesebbet legyen kosárban a moci. Az Egyik munkatársamat idézve "Az olaj egy fél lakatos". Így nem érdemes azon spórolni és "sokkal kevesebbett" adni a gépnek.
      Utoljára szerkesztve a következő által: RedBull477; 2014 okt. 30, 00:37.
      wsievers és sepy kedvelte ezt.

Komment

Az olajok tulajdonságait behatóbban olvasgatva/ nem tanulmányozva/ arra a következményre jutottam a Mi gépeinknek teljesen megfelelnek a mai kor félszintetikus olajai,legalább is szerintem.Ebbe már figyelembe van véve a molekuláris tulajdonság is. A szakirodalom taglalja miért kevés az ásványi melyet érdemes átlapozni.

Komment

Pár olaj, amit kipróbáltam ebben az évben a Pannóniával. Egyszerű megfigyeléseim vannak, semmi olajfilm, vagy alkatrész kopás vizsgálat.

Favorit 2T - API TA/TB - a legolcsóbb, 1150/liter - 1:25 és 1:33 is kevertem. Jól megy vele, kevésbé füstöl.

MOL Dynamic garden 2T - API TC+, JASO FD, ISO-L-EGD - 1600/liter (0,6l kiszerelés) - Árban nem rossz a minőségéhez képest. Jól megy vele, csak 1:25 keverve használtam, nem füstölt úgy sem.

Mogul 2T - API TB - Ez a vésztartalékom. Majd elhasználom láncfűrész kenésre.

Avanti bike 2T-M - Ennek még a csomagolásán se volt teljesítményleírás vagy ásványi/félszint eredet. A színe sima olajé. Garden 2T után ugyanazokkal a beállításokkal füstölt és lehúzta a motor teljesítményét. Győztem elhasználni a bekevert tankot. Kicsit hígítottam benzinnel a keveréket, akkor se lett jobb.

Mannol 2-takt plus - API TC, JASO FD - félszint - 2100Ft/l - ég és föld. 1:33 keverve 2-3. fokozatban látszik igazán, robbanékony tőle a gép. Messze a legjobb olaj.

Click image for larger version

Name:	P1030892.jpg
Views:	2
Size:	196.9 KB
ID:	147279
          demeter és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

A Shell Advance 2t olajról mi a véleménytek? Próbálta már valaki?
            Az esztergályossal, aki csinálta a blokkomat, igen hosszasan beszélgettem, szintén nagy motoros. Továbbá rengeteget használ 2t kerti gépeket is (Robi, Terra, stb). Esküdött rá, hogy ez az egyik legjobb olaj, kitünően ken, nem füstöl, stb.Click image for larger version

Name:	shell-advance-vsx-2t-motorkerekpar-olajok.jpg
Views:	1
Size:	124.7 KB
ID:	147280

Komment

Favorit 2T
              Ez egész jó, én is ezt szoktam használni, nálunk a kúton is ez kapható.
              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

A Repsol-ról mi a véleményetek? Click image for larger version

Name:	0_0_productGfx_39dd10864fbd188b7097c50b0b8c833f.jpg
Views:	1
Size:	57.7 KB
ID:	147282
                sepy és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

A Repsol-ról mi a véleményetek?
                  És a tied????????????????
                  Én a pannoniával toltam rendesen,több típussal arol,sthil,husvarna,repsol,rekord.Ha hosszan mentem elhagyta a füstöt.A gyertyát csak azért láttam két év alatt egyszer mert kifújt a hengerfej alatt.
                  Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2015 okt. 07, 18:46.
                  Fergusson kedvelte ezt.
                  "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    És a tied????????????????
                    Bocs, de én kérdeztem először.... Nem illik vissza....

Komolyra fordítva a szót....nálam bevált...nem a legolcsóbb, de megéri, sőt... ha véletlenül nem 1:50-es, hanem 1:60 vagy 70, az sem probléma...szintetikus, bírja
                    dongos78 kedvelte ezt.

Komment

nem 1:50-es, hanem 1:60 vagy 70, az sem probléma..
                      erre azért nem tenném a kisujjamat, illetve nem szivesen kisérleteznék a szegényítéssel

Komment

Komolyra fordítva a szót...nálam bevált...nem a legolcsóbb, de megéri, sőt... ha véletlenül nem 1:50-es, hanem 1:60 vagy 70, az sem probléma...szintetikus, bírja
                        Bocsi:mindenből 25%-ot kevertem.
                        Szerintem amelyik nem füstöl hidegen annak készítheted a felujításra valót,lila csapágyak,beolvadt tűgörgőkosár,megolvadt dugótető,sürü gyertyacsere és egyebek....
                        Lemezjáték, sepy és dongos78 kedvelte ezt.
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Bocsi:mindenből 25%-ot kevertem.
                          Szerintem amelyik nem füstöl hidegen annak készítheted a felujításra valót,lila csapágyak,beolvadt tűgörgőkosár,megolvadt dugótető,sürü gyertyacsere és egyebek....
                          Kedves mateapu!

Írtam valahol, hogy hidegen nem füstöl?

Nos, a Simson és az MZ nem Pannónia....azoknak gyárilag 1:50 a keverék arány ( A CZ-mel 1:40-el jártam, ott sem volt gondom, soha) A szintetikus olajnál, kissé megengedett a "hígabb" változat használata

A Kawasakisok nem is tudhatják, ilyen gondjuk nincs

- - - Updated - - -

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          erre azért nem tenném a kisujjamat, illetve nem szivesen kisérleteznék a szegényítéssel
                          Erre csak annyit írok, hogy Babettás forma elment 1:100 arányig szintetikus olajjal és bírta a gépezet.
                          Azért egyet szögezzünk le, nem kell -azért- rommá hajtani valamit, mert jó olajunk van
                          Lemezjáték, dongos78 és madorka kedvelte ezt.

Komment

Na ezért szeretek a sarki boltba járni... mindenből egy...esetleg két féle van... Lehet válogatni is..kell-nem kell.. Nyomták az arolt amibe kellett...s lassabban koptak a gépezetek mint most.. Az ólom biztos tudott valamit..azon kívül,hogy szennyezett..
                            dongos78, mátéapu és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

Anno, amikor ezek a gépek a fénykorukat élték ( vagy legalábbis az enyémek) még a kútnál előre bekavart benzin volt, tisztelet a kivételnek Akkor mindenkinek adott volt, hogy milyet tankol. Ha nem tetszett a dolog, maga keverte. Ilyen egyszerű a képlet.
                              Igen, hogy most tömeggyilkosnak kiálltjuk ki az ólmot, ahhoz képest -akkoriban- elég széles volt a felhasználási területe elég
                              sepy és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Azért egyet szögezzünk le, nem kell -azért- rommá hajtani valamit, mert jó olajunk van
                                Így igaz!Fergussonnak jár a pont!Az MZ oldalakon én is olvastam 60-70-es keverési arányt!Én AVIA-t használok!Olcsó és nem ráz!Álltalába majdnem eltalálom a keverési arányt!Úgy ,,sacc/kb"löttyintek egy slukkot bele aztán amennyi sikerül majd rá a benzint azt is érzés után!Egyszer sült meg az alsó tűgörgő a főtengelyen akkor éppen az a szuper olaj volt benne az a fűrészes(most nem ugrik be!!!)De Q-a drága volt!
                                ..........ja!Az idézet azért volt mert rommá kell hajtani a gépet(különben mit csináljon egész télen szegény unatkozó nyugdíjas!)
                                dongos78:A tiéddel ne is kísérletezz mert azok nem szeretik!Ha már ilyen szépen megcsinálod add meg neki ami dukál!
                                Megvan!!!!!!!Sthil! Többé nem is teszek bele csak a legolcsóbbat!!Ma léptem át az idei 16000km-t!Még megy!Elég szakadt már szegény,,sárkány" de tüzet fúj még most is!......nem baj!Jön a vacak idő és rendbe teszem!
                                sepy, dongos78 és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X