Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Átírási hókusz-pókusz

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Hát, ha valóban szép Csepel volt, és nem csak egy kamu forgalmit vesz hozzá, szerintem megéri! :-)
    Többszöri téma ez a legalizálás! Én nem vagyok bevállalós és inkább a csúnyácska, (de nekem csodaszép) sok sok munkát igénylő de üzemképes, legális okmányokkal rendelkező, forgalomba állítható motort vettem meg. Én nyugodtan akarok motorozni!!! Egy barátom hosszú ideig élt az USA-ban! Ő mondta, Laci azt mondják, hogy Amerika a lehetőségek hazája. El ne hidd, mert Magyarország az!!! Ezt arra mondom, hogy papír stb minden nélküli motort, amit elvileg lehetetlen legalizálni, 150-200 e Ft ért mégiscsak meg lehet tenni. Hát kinek-kinek a lelke rajta!

Komment

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Hát, ha valóban szép Csepel volt, és nem csak egy kamu forgalmit vesz hozzá, szerintem megéri! :-)
      Nemrégen, a már dicsérgetett " leletmentő " a Vaterkán 100e ért adott el egy felújított, érvényes forgalmis Csepelt.
      soveny kedvelte ezt.

Komment

Kép van róla? Mert akkor tényleg egy jótét lélek lehet, ha ennyiért felújítva, papírozva....
        Beagle kedvelte ezt.

Komment

- Ma megérdekelődtem az okmányirodában, hogy mi lesz (remélhetőleg) a teendőm a végleg kivont Csepel adás-vételénél.
          - SEMMI!
          Mivel végleg kivont bejegyzés van a forgalmiban, így nincs forgalomban, nem kell 15 napon belül bejelentenem, csak majd ha forgalomba akarom helyezni.
          Lehet most ezen páran felszisszennek, de kétszer is felhívtam az irodát, s a hölgy azt mondta hogy végleg kivonva jelenleg most "alkatrész".
          Legalább sietni se kell vele.
          soveny kedvelte ezt.

Komment

dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Ma megérdekelődtem az okmányirodában, hogy mi lesz (remélhetőleg) a teendőm a végleg kivont Csepel adás-vételénél.
            - SEMMI!
            Remélem be is tartják ezt. Következő hónapban hivatalosan is használhatóvá akarom tenni a motorom, de 81-ben lett a forgalomból végleg kivonva. Azóta állítólag már utánfutóé is volt a rendszám, de azóta azt is végleg kivonták a forgalomból

Komment

Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Remélem be is tartják ezt.
              Szerintem is jó eséllyel reménykedhetsz: az én T1-esem végleges kivonásának dátuma 1980. január volt, némi keresgélés (kapcsolatfelvétel, telefonálgatás, rohangálás) után 2012. áprilisában írtuk meg az adásvételt a tulajjal, aztán 2012 szeptemberben sikerült eljutni műszakira, aztán az okmányirodába - és semmiféle szemrehányást, büntetést vagy hasonlót nem kaptam. Csak az ügyintéző stresszelt nagyon, mivel nem volt teljesen képben, hogy hogy is van ez az "adásvételi + KEKKH-s igazolással, forgalmi és törzskönyv nélkül" szituáció.

Az egyetlen dolog, amivel megszivattak, hogy a helyi okmányirodában előzetesen azt mondták, hogy csak NKH-s műszakit fogadnak el ilyenkor - aztán egy vizsgabiztos ismerősöm azóta erre azt mondta, hogy valószínűleg ez nem állja meg a helyét. De érdemes azért érdeklődni előre.

(ez nem is azért lényeges, mert az ismerősömnél esetleg mások az elvárások a műszakin, hanem mert a legközelebbi állomás 14 km háztól-házig, míg a megyei NKH-hoz bizony majdnem 60 km utánfutózással tudtam eljutni)
              There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Az egyetlen dolog, amivel megszivattak, hogy a helyi okmányirodában előzetesen azt mondták, hogy csak NKH-s műszakit fogadnak el ilyenkor - aztán egy vizsgabiztos ismerősöm azóta erre azt mondta, hogy valószínűleg ez nem állja meg a helyét. De érdemes azért érdeklődni előre.
                Nekem egy vizsgabiztos ismerősöm azt mondta erről, hogy csak abban az esetben kell az NKH-hoz vinni műszaki vizsgára a gépjárművet, ha a forgalmiban benne van, hogy véglegesen ki van vonva a forgalomból.

Komment

ici169 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  ha a forgalmiban benne van, hogy véglegesen ki van vonva a forgalomból.
                  Természetesen ez volt a helyzet - mondjuk az említett ismerősöm meglehetősen a régi iskola híve, miszerint megoldunk mindent helyben...
                  There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Ha ezt mondták remélhetőleg úgy is van.

Komment

mucsom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Kép van róla?
                      Érzek egy kis gúnyt a kérdés mögött. A vaterán volt, bárki licitálhatott rá. De tudod mit ? Írok a srácnak, és megkérdezem, van e még képe róla.
                      Domi kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok.

Adott egy szürke forgalmis motor, valós adás-vételi láncolattal. Bemegyek az okmányirodába, azt ott aznap át is fogják írni, vagy pedig fog eltelni idő? Hogy működik ez?

Komment

Ha minden rendben van akkor igen!

Komment

De ilyenkor azzal mi a helyzet, hogy lekérik az adatait meg ilyenek? Ha minden rendben akkor le sem kérnek semmilyen adatot és nem is ellenőriznek semmit?

Komment

Ha az eredetvizsgálatod ok, az adásvételid újtipusu és hibátlan (tanuk stb) ha forgalomba akarod helyeztetni és meg van a műszakid, ha van rá kötve érvényes biztosítás akkor 10 perc az egész!
                              sinter kedvelte ezt.

Komment

Bemész irodába, ők meg elküldenek műszakiztatni, eredetvizsgázni és, ha minden neked áll akkor másnap vagy köv időponton rád írják... Persze ez csak makulátlan adásvételi lánc esetén és jó okmányiroda esetében.
                                sinter és wsievers kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X