Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Átírási hókusz-pókusz

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

De lehet hogy lekérik a kézi vezérlésű kartokék adatbázisból az adatokat, az eltart azért kis ideig, ha szükséges.

Komment

De ez mitől függ? Hogy éppen milyen kedvükben vannak?

Komment

Azért kérik le az adatokat szürke forgalmi esetén a központi nyilvántartóból,mert lehetnek olyan "véletlen" esetek mikor a forgalmiban szereplő tulajdonos nem egyezik a nyilvántartás szerinti tulajdonossal.

Komment

De ha nem merül fel gyanú, mert látszanak egyértelműen az eredetiség jelei, akkor nem kérik le? Bocsi, hogy ilyen sokat lovagolok rajta, csak meg szeretném érteni a működést. Köszönöm

Komment

Domi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            meg szeretném érteni a működést
            Ez a működés: ha szürke forgalmit látnak,és nincs benne a számítógépes nyilvántartásban akkor lekérdezik,mert nem hisznek a szemüknek csak az írásnak.

Komment

madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              és nincs benne a számítógépes nyilvántartásban akkor lekérdezik,mert nem hisznek a szemüknek csak az írásnak.
              És ha úgy se találják? A gond az átrendszámozott motoroknál van, tipikusan ilyen az E sorozat...
              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Ha nem találnak a kartotékokban a motorról semmit, akkor kérik a forgalmit, s azt veszik alapul.
                Azért tudom ezt, mert nekem az egyik Csepel rendszám alapján nincs meg náluk a nyilvántartásba, s
                a végzésben az jött ki, hogy legyek kedves a forgalmit, vagy másolatát, vagy valamilyen igazoló papírt küldeni hogy rendbe legyünk. - Nem küldtem, mert azért szerettem volna kapcsolatfelvételit. (ördögi kör)
                soveny és wsievers kedvelte ezt.

Komment

Ezzel tényleg nem voltam tisztában.
                  "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                  "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Sziasztok!

Csak adalékként jegyzem meg, hogy én is 16 éve vettem egy Pannóniát, és a szabályok szerint át is irattam, kaptam rá rendszámot is. Azóta állt a sufniban, nem volt időm foglalkozni vele, nem volt kész egy műszakira, jóformán alig indult. Most indulok vele, és az okmányirodában azt mondták, hogy forgalomban lévő járműként tartják nyilván a központi elektronikus regiszterben, mivel nem lett kivonva. A kötelező része még előttem van, itt olvastam a súlyadóról, arra még nem is gondoltam. Mennyit kell egy ilyen gépre fizetni?

Komment

16 év alatt, magyon nagy napi kötelező biztosítási büntetést számoltak fel neked!!! Mielőtt bármit csinálnál, menj el egy biztosítási alkusz céghez és kérdezd meg őket, mekkora összeget kellene befizetni, de széken ülj mikor megmondják!!!
                      sepy kedvelte ezt.

Komment

Hát erre a fejleményre én is kíváncsi vagyok mert autóval én is jártam hasonló cipőben,jelen esetben nem biztos ,hogy fogja a motor képzeli értéke fedezni a díjat!?, sajnos ilyen a rendelet.

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          sajnos ilyen a rendelet.
                          Valóban így van,és csak azzal lehet hogy kibújni,hogy gyorsan elajándékozod vkinek.

Bár azt nem tudom,hogy akkor mi van ha ő meg nekem ajándékozza másnap?
                          Utoljára szerkesztve a következő által: madorka; 2013 okt. 29, 12:34.

Komment

Én is fizettem már 16 ezret másfél hónap fedezetlenség miatt!
                            Hülye egy szabályozás az biztos! Bírósági itéletben került a nevemre autó. De az itélet kihirdetése, és az írásos bírósági itélet kézhezvétele között eltelt annyi idő. Hiába mondtam a biztosítósnak, hogy nem rajtam múlott a bíróság lassúsága (1,5 hónapba telt egy papír megírása, kiküldése), megvonta a vállát hogy akkor sem lehet mit tenni, ki kell fizetni. NEKEM, MÁSOK MIATT!!! De akkor nagyon sürgős volt a dolog, nem volt idő méltányossági kérelmet írni, várni az elbírálásra, stb.
                            De ha Téged nem sürget annyira az idő, próbáld meg. Leírod a történteket, körülményeket, hátha méltányosságból elengedik a fedezetlenségi díjat.
                            Nem lepődnék meg, ha 6 számjegyű összeget súgnának a füledbe :-(

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              hogy fogja a motor képzeli értéke fedezni a díjat!?
                              Tényleg üljetek le, ha nem akartok elesni!
                              (Én pénteken vettem egy traktort/a hétfői adásvételibe nem egyezett bele az eladó/és hétfőn kötöttem biztosítást, 3 napi fedezetlenségit számoltak fel!)
                              Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2013 okt. 29, 12:21.
                              sepy kedvelte ezt.
                              A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

Komolyan mondom, ez a szintű lehúzás, ami itt zajlik!!!!!!
                                És feketén-fehéren leírják, hogy a jogszabály úgy lett kialakítva, hogy halasztásra, részletfizetésre ne legyen mód. Mi megy itt a mindenkori kormányunk aktív asszisztálásával?! És ami lesz még....
                                De nem is folytatom, a Hyde-parkban a helyem :-)

Pedig logikus lenne: Ha nincs érvényes műszaki a járművön, nem vehet részt közúti közlekedésben. Ergo elengedhetnék a fedezetlenségi sarcot... akarom mondani díjat.
                                De egyre többször mellőzik a logikát a sarcolásoknál!

-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Én pénteken vettem egy traktort/a hétfői adásvételibe nem egyezett bele az eladó/és hétfőn kötöttem biztosítást, 3 napi fedezetlenségit számoltak fel
                                Ez meg a mocsokság teteje! Magyarul, veszel valamit, és ha nem rohansz egyből hanyatt-homlok a biztosítóhoz, csak 1-2 nap múlva, már BÜNTETNEK, beszednek, lenyúlnak, ahogy tetszik.
                                Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2013 okt. 29, 13:46.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X