Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Okmányait vesztett járművek forgalomba helyezése

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #31
    Igen, miután a nyolcvanas években újra kiadták a K-s sorozatot magánszemélyautókra. Az okmányiroda számítógépes nyilvántartásába be is került, a te Csepeled pedig érthetően nem.
    Ilyenkor a Központi Okmányirodához kell fordulni (a helyi okmányirodának), hogy keressék meg a régi kartonos nyilvántartásban a motorodat. De célszerűbb, ha te írsz nekik egy kérelmet, amiben leírod, hogyan, mikor került hozzád és kéred, hogy járuljanak hozzá ahhoz, hogy forgalomba helyezd.
    soveny kedvelte ezt.

    Komment


      #32
      Igazad van, a beütött rendszám KN 3970. Mintha olvastam volna itt valahol, hogy 55-ben kezdtek áttérni a két betű-négy szám kombinációra. kerestem még számot, és találtam a fenti rendszám alatt egy másikat:KF01_5. A szóköz helyén semmilyen szám nem lehetett, a vázat fémtisztára kromofágoztam és direkt nem csiszoltam, nehogy eltüntessek valamit. A hátsó teló felfogatásánál az ivben 4/8389 szerepel még, ami a blokkban is megtalálható.
      Egyébbként a mocit kosárban vettem, nehéz dolgom lesz ha le akarom papírozni, ahogy itt olvastam. Még adásvételim sincs.
      Nem tudom, hogy megéri-e. Motorozni akarok vele és gyönyörködni benne, meg aztán azt hallottam hogy a rendőrök sem csesztettnek ha meg is állítanának vele. Van két másik gépem amit szintén rendbe kell hoznom, azoknak van szürke forgalmiuk de adásvételi azokhoz sincs (t13 pannonia, danuvia 2/1 1169). Ja és egy 55-ös TL amihez szintén semmi sincs. Ha mindet le akarom papírozni eladhatom a házat.

      Komment


        #33
        A KF015 rendszámmal helyezték először forgalomba. A két betű négy számra való átállás 1958-ban történt. Természetesen ez valamelyest elhúzód(hat)ott, a tulajdonosokat idézéssel rendelték be a rendőrségre, rendszám cserére. A motorod egy évvel fiatalabb nálam, 54 augusztusi.
        Adásvételi nélkül elég bajos forgalomba helyezni, de nem lehetetlen. Én is így helyeztem forgalomba a Pannóniámat. Aztán évekkel később megjelent a volt tulajdonos, hogy meghalt az apja, eladta a házat és előkerült a korában letagadott forgalmi Így most két forgalmija van a motoromnak, egy kétlapos zöld, meg egy új változat.

        Komment


          #34
          Köszönöm motorkami az információt!
          Akkor megcsillant a remény hogy a TL-lel körberoboghatom az Országot. A letagadott forgalmiről mondhatnál többet is, ha még nem tetted. A bajos is, de megoldható akkor mindenképp érdekelne.

          Komment


            #35
            SEGITSÉG!!!!!!!
            Izs Planéta-2 felujjitva,vizsgáztatva,eredetiségi rendben,megyek az ocsmányirodába kérik a papirhalmazt...!!!!!.....nem jó hol van a forgalmi?!.....mondom az előző tulaj leadta,mert véglegesen kivonatta a forgalomból.......válasz ,de a számitógép aktiv forgalmit mutat,menjek Salgótarjánba intézkedni,mondom nem megyek drága meg nem is az én dolgom.......mondják akkor az előző tulaj jelentse be hogy elvesztette...levél,telefon....dehogy jelentem be én törvényesen leadtam(különben is pénzügyőr oszt.vez )...é.ajjaj,ajjaj!!!!!!
            ...hú-ha!!!!...őrület,most mi van ,még egy hónap és lejár az eredetiség az megint lóvé...ajjaj-!!!Az ocsmányiroda csak Május közepére ad időpontot .....és ha akkor is elhajtanak???!!!!!!.....na erre varjatok gombot, lehetőleg füleset......ha valakinek lenne használható ötlete nagyon megköszönném!

            Komment


              #36
              Keress magadnak másik okmányirodát.
              apacsavo kedvelte ezt.

              Komment


                #37
                apacsavo kedvelte ezt.

                Komment


                  #38
                  Igen ezt értem! Csak azt nem értem hogy egy másik irodában nem ugyanaz a szabály?! Nem akarok akadékoskodni,nem is szoktam soha,de miért nekem kel fáradnom hogy elvegyék a nem is kevés pénzemet?!.....ehez képest a motor felujjitás gyerekjáték volt!!!! Elszomoritó!

                  Komment


                    #39
                    soveny, apacsavo és 2 további látogató kedvelte ezt.

                    Komment


                      #40
                      Kicsit szomorú vagyok,de ugyan akkor jól is érzem magam!
                      Egyrészről az elképesztő bürokratikus rendszer hibái miatt,ugyan akkor örömmel tölt el hogy nem vagyok a bajban egyedül,s remélem hasznos tanácsokat kaptam! Köszönöm a rám forditott időt és energiát,remélem még egyszer viszonozhatom!!!!!!!

                      Komment


                        #41
                        És majd számolj be a fejleményekről is, ha lesz időd! Sok sikert!
                        apacsavo kedvelte ezt.

                        Komment


                          #42
                          -- Sziasztok-- Help ... .. Szóval van egy autó és hozzá egy forgalmi! A Tulaj egy Kft ami meg szűnt és nincs jog utódja. Pláne a volt Kft tulaját se találni. Szerintetek mit kéne csinálnom?? Hova menjek? Ja tudom de ne oda küldjetek légyszi... zsák utcák vannak bőven.. Köszi
                          apacsavo kedvelte ezt.

                          Komment


                            #43
                            Szevasz!

                            Esetleg a MAVAMSZ segíthet...
                            De ha van forgalmi, akkor van benne rendszám is...aminek szerepelnie kell - elméletileg - a Rendőrség és a Közlekedésfelügyelet adatbázisában, az eddigi tulajdonosokkal együtt...nem?

                            Komment


                              #44
                              Akos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Szevasz!

                              Esetleg a MAVAMSZ segíthet...
                              De ha van forgalmi, akkor van benne rendszám is...aminek szerepelnie kell - elméletileg - a Rendőrség és a Közlekedésfelügyelet adatbázisában, az eddigi tulajdonosokkal együtt...nem?

                              Szia. Van forgalmim és van rendszámom is. De valahogy el akadtam, Sőt régi biankó adásvételi is . Csak ügye azt nem én kaptam anó. és ennek 8 éve.. Ezért gázos a dolog. Vagy nem akartak vele foglalkozni egyáltalán mert tortúrás a menete. De köszi az ajánlatot.

                              Komment


                                #45
                                Üdv a Csapatnak!
                                Végre rendbe van az IZSem papirmunkája!
                                Nagyon sok időbe és pénzbe került,de végre átvan irva forgalomba van helyezve és rendszámja is van!
                                Az okmányiroda(vissza vonom az ocsmány jelzőt,igy változik a világ és az emberek) eleinte akadékoskodott,de aztán kértem őket hogy a felmerült problémákról vegyünk fel jegyzőkönyvet hogy a központi okmányirodához tudjak fordulni. Erre csodálatos módon minden ment rendesen! Nem állitom hogy egyébként nem ment volna de feltünő volt a változás! Mindeggy a lényeg hogy mostmár ha az egészségem engedné mehetnék vele!
                                zuzuj, soveny és 3 további látogató kedvelte ezt.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X