Közlemény

Collapse
No announcement yet.

OT rendszám megszerzésének módja

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szervusz Japan!

A tetsziket a hozzászólásod első részére értettem.Gratulálok a sikeres vizsgához,a rendszámra azért ne tölts pezsgőt,mert még ledobja magáról,azt a fényvisszaverő réteget,azután lehet elölről kezdeni a sorbaállást rendszámért!

Biztosan fognak,majd jelentkezni,nálam okosabbak,akik segíteni tudnak a feltett kérdésidre én sajnos nem vagyok szakértő a bürokráciában.

Üdvözlettel:Che
    Japán kedvelte ezt.

Komment

Japán eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Most olvasgattam itt, hogy érdemes belépni valami klubba, és azon keresztül megkötni.
      Először kössem meg, aztán menjek az okmányirodába, vagy fordítva?
      Mindenképpen biztosításnak kell lennie rajta! Addig szerintem nem kapod meg a rendszámot, de ki tudja, én már azt is furcsállom, hogy műszakin nem kérték! A klubos belépést meg kell gondolni, mert ott van egy belépési díj + egy éves tagdíj, de lehet, hogy a Te motorod esetében még ezekkel együtt is megéri!
      Sietned kellene a biztosítással, mert szerintem a honosítás időpontjától fognak számítani fedezetlenségi díjat, amely napi sok is lehet!
      Sok sikert!
      Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2015 márc. 26, 13:52.
      sepy, Japán és Che kedvelte ezt.
      A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

szuper, köszi a segítségeket, megyek is a német utcába, megkötöm, aztán ha belefér visegrádi utca.

update

ok, megkötöttem, 1099ft egy évre a baleseti biztosítással együtt.
        Utoljára szerkesztve a következő által: Japán; 2015 márc. 26, 15:30.
        Che, heeegany és -t5- kedvelte ezt.

Komment

Japán eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          "na ez motor volt a maga idejében".
          Click image for larger version

Name:	029.jpg
Views:	1
Size:	205.7 KB
ID:	144339
          Volt szerencsém Japán motorját "élőben" is megtekinteni, tényleg szépen megőrizték neki, sőt pár perc múlva Ő is megjelent a gép mellett! Sikerült egy pár szót váltanunk, örültem a találkozásnak!
          Jó motorozást!
          Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2015 ápr. 26, 21:11.
          Béla Rácz, heeegany és 4 további látogató kedvelte ezt.
          A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

Én is nagyon örültem : )
            CZsolti és -t5- kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!

Olyan kérdés merült fel bennem, mikor a csepeli majálison láttam OT rendszámos, ámde nem oda illő alkatrészekkel is felszerelt gépeket, hogy ha az ember elviszi a motorját vizsgáztatni, muzeális minősítésre és megkapja akkor az meddig érvényes? Arra gondoltam ,hogy ha megvan a minősítés akkro utána "bármivel' fellehet bittyeszteni a gépet? Az 5 évenkénti műszaki vizsga meg nem a tipustisztaságot nézi hanem mint egy szimpla műszaki vizsga?

Isten őrizzen, hogy egyéb cullangot rakjak a motoromra majd, csak pusztán kíváncsiságból kérdezem.

Komment

Tudtommal az átalakitás OT-visszavonást eredményez,sok motort nem lehet-lehetett másképp forgalomba helyezni:kiskapu..................
                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Tehát ha mókolnak a minősítés után, akkor a műszakin ha észreveszik akkor bukta.
                  Egyik látogató 6 éve szerezte a minősítést és volt egy átalakítás(ami a minősítés előtt is ott volt).
                  Egy másik Ot-s motoron meg a bal hátsó lábtartón láttam pumpát meg kürtöt

Komment

75 %- ban kell megfelelni az OT vizsgán. 5 évente nem csak műszakiztatni kell, hanem az OT -re is ell kell vinni !
                    Lemezjáték és Che kedvelte ezt.

Komment

Köszi! Így már tiszta minden!

Komment

Tehát ha mókolnak a minősítés után,
                        Pénteken Siófokon láttam egy Ford Taunus Tc1-est. Nagyon tetszik ez a típus. Ami nekem is fel tűnt, hogy Ot rendszámos volt. Azonban a kinézete alapján biztos nem kaphatta volna meg legalább is a jelen állapotába.
                        Alul a lengőkarok piros-sárga színben "pompáztak" akkora kerekek voltak rajt hogy egy Ferrarira is elég lenne a hangja szintén.....

Komment

Alul a lengőkarok piros-sárga színben „pompáztak” akkora kerekek voltak rajt hogy egy Ferrarira is elég lenne a hangja szintén...
                          Valószínű hogy a minősítésen nem így jelent meg.
                          taluga kedvelte ezt.

Komment

Name:	OT 001.jpg
Size:	195.5 KB
ID:	144551Click image for larger version

Name:	OT 002.jpg
Size:	211.2 KB
ID:	144552Click image for larger version

Name:	OT 003.jpg
Size:	194.1 KB
ID:	144553Click image for larger version

Name:	OT 004.jpg
Size:	193.5 KB
ID:	144554Szervusztok . Tudatlanságom a mai napon derült ki . OT-s motoromat bejelentettem a III. kerületi vizsgaállomáson műszaki vizsgára . Mivel lejárt műszaki -törvénytisztelően- feltettem a teherautóra és időben megjelentem a "tetthelyen". Kedvesen fogadtak , minden papírt megnéztek ( szig., lakcím kártya, forgalmi, OT-s kis könyv és a 4-s számú melléklet ) és már fizethettem ki a a vizsgálat díját (4.360.-ft ). Motor le , majd sorra kerültem. A papírokat ellenőrizve , kiderült, hogy az új rendelet értelmében a 4-s számú melléklet kiállításának időpontja nem lehet 60 napnál több, a műszaki vizsgáig. Vizsgaállomás tájékoztatása :-Menjen a minősítést végző szervhez , amely kiállít egy ugyan ilyen nyomtatványt a jelenlegi dátummal és 2018-s lejárattal . ( ??????????????? ) Elmentem. Az "új" ( 2013-s ? ) rendelet értelmében újra kell ÓTÉZTATNI ! Ezek után lehet műszakira vinni. A közel 3 éves kifizetett vizsgálatot ismételten kifizetem , elbuktam a vizsgadíjat ( bár mondták , hogy záros határidejű jelentkezés esetén eltekintenek az újbóli fizetéstől - a "szerencsémet "ismerve nekem újra kell majd fizetnem ). Azt mondják a szó elszáll az írás megmarad, csak az előzőekben ismertetett történetben a papír sem ér sokat ! Szóval tele van ............. ( ide mindenki gondolja azt , amit akar ). Üdvözlettel.

- - - Updated - - -

Íme az új rendelet - üdvözlöm!Click image for larger version

Name:	001.jpg
Size:	202.9 KB
ID:	144557
                            Utoljára szerkesztve a következő által: dafko54; 2015 máj. 29, 21:52.

Komment

Kedves Dafko!

A fenti írásodra nem lehet tetsziket nyomni,de valahogy mégis szeretnék rá reagálni.Szomorú történet,amely ismét csak arra hívja fel a figyelmet,hogy a veterán járművek üzembetartásával kapcsolatban nincs itt emberségesen megoldva semmi.Ismét csak az jut az eszembe,hogy hiába gyűjtöttünk aláírásokat,-igen szerény igényű kérésekkel,nem történik semmi.A törvényeket,rendeleteket,-akár ötletszerűen változtatják,de mindig úgy,hogy azt a mi zsebünk bánja.Úgy gondolom,hogy Te nem csak a vizsgadíjat veszted el,mert ott van még a szállítási költség,az elveszett idő,mely alatt akár termelő munkát is végezhettél volna és természetesen a "tele van a .....",igen rossz érzése,amely viszont kimondottan ártalmas az egészségre.Nem tudok neked vigasztaló szavakat írni,mert nem is lehet,-csak a szolidaritásomat tudom megosztani veled!

Úgy gondolom,mivel a petíciónkkal kapcsolatban nem történt semmi és úgy vélem nem is fog,-ezért ha a közösségünk úgy dönt,hogy ismételjük,meg az aláírásgyűjtést,én akármikor hajlandó vagyok újra kezdeni,de most már nem kérve,hanem követelve,kiterjesztve az olyan esetekre is,mint pl.most a tiéd és még megtoldanám a biztosítok fedezetlenségi díj nevezetű,pénzbehajtási eljárásának megszüntetésével is,30 évnél idősebb járművek esetében.

Name:	Jose Pepe Mujica.png
Views:	2
Size:	534.8 KB
ID:	144558 Baráti üdvözlettel:Che (Kotasz József)
                              Kircs, sepy és 7 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Kedves Kotasz József , Che . Ma folytattam a "háborút" , de ezt a csatát is elvesztettem . Mivel fővárosi vagyok elsődlegesen, itt szerettem volna muzeális minősítésre vinni az előző történetben lévő motorkerékpárt . Telefonáltam a két budapesti vizsga(minősítő)helynek , az első szabad dátum szeptember . Nem jártam sikerrel a veszprémi érdeklődéssel sem . Csodák nincsenek . Feladtam . Majd jövőre - 2016-n . Tudod a hatodik X után már semmin sem csodálkozom , csak az a baj hogy az idő gyorsabban szalad mint régebben . Üdvözlettel : Dafkó Károly
                                OdinHEM, sepy és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X