Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Fél literes műanyag pohárban
  Na az úgy gáz, nekem fémdobozba adták(mondjuk az 2 komponensű amit én vettem, nemtom lehet-e köze hozzá)...

  /SZERK
  heeegany
  Lithium akkuba kérném a véleményed, a kormányomon csücsülő hangfal nem hajlandó bekapcsolni egy egész estés töltés után, az akkun ~2,2V-ot mértem. Szerinted még menthető vagy kezdhetek törpölni hogy mivel váltsam ki az akkut?
  Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2018 jún. 11, 08:23.

  Komment


  • jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Lithium akkuba kérném a véleményed, a kormányomon csücsülő hangfal nem hajlandó bekapcsolni egy egész estés töltés után, az akkun ~2,2V-ot mértem. Szerinted még menthető vagy kezdhetek törpölni hogy mivel váltsam ki az akkut?
   Milyen aksi van benne? Li-po vagy li-ion? Aksira mértél rá direktbe, vagy az elektronikájával együtt mérted?
   Legjobb megoldás az aksikat leválasztatni az elektronikától és egymástól (persze gondolom ponthegesztve van...), külön-külön feltölteni minden cellát. Aztán terhelést rá(mondjuk léteznek olyan töltők amik tudnak terheléses tesztet is csinálni). Ha minden cella működik akkor feltöltés után mehetnek a helyükre (ha így is van hiba akkor az elektronika adta fel a harcot). Ha nem akkor a hibás cellát cserélni kell.

   Komment


   • Nincs rajta hogy ion vagy polymer sajna :/ , csak annyi hogy -YL 503035 500mAh 3,7V 1,85W. Bent a helyén mértem kikapcsolt állapotban, kivenni viszont nem tudom, oda van ragasztva a nyáklaphoz. Az meg hogy hány cella az jó kérdés, maga az akku téglalap alakú és ezüst színű szóval kívülről nem látszik hogy egy vagy több cella. Ha esetleg menthetetlen az járható út szerinted hogy egy feszstabbal kapna 4V-olt meg egy szép méretes kondenzátort?

    Komment


    • jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
     Nincs rajta hogy ion vagy polymer sajna :/ , csak annyi hogy -YL 503035 500mAh 3,7V 1,85W. Bent a helyén mértem kikapcsolt állapotban, kivenni viszont nem tudom, oda van ragasztva a nyáklaphoz. Az meg hogy hány cella az jó kérdés, maga az akku téglalap alakú és ezüst színű szóval kívülről nem látszik hogy egy vagy több cella. Ha esetleg menthetetlen az járható út szerinted hogy egy feszstabbal kapna 4V-olt meg egy szép méretes kondenzátort?
     Li-po aksi. Egy cella.
     Állában kétoldalas ragasztóval vagy szilikon szerű cuccal van ragasztva. Kellő óvatossággal és türelemmel le lehet szedni és érdemes is. Persze vigyázni kell hogy meg ne sérüljön az aksi mert oxigén hatására a benne lévő lítium meggyullad... Műanyag szerszámokkal szokták ezeket kiszedni(sok telefonba is ragasztva van ugye. És ott bármilyen javításhoz ki kell szedni az aksit)
     Kiszedve lehet próbálkozni a töltéssel. De ezeken alapból rajta van a vezérlő és biztosító elektronika.

     Ha döglött akkor érdemes cserélni.
     YL 503035 500mAh | eBay
     Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2018 jún. 12, 08:56.

     Komment


     • Aki hasonló technikákat javít,tehát fémet fémen kell tömíteni.. és fontos a nyomás és benzinállóság, annak ajánlom a látható Curil tömítőanyagot. Könnyű vele dolgozni, s nem utolsó sorban igen jó anyag.

      Komment


      • Hoppá,hoppá... Amíg nem néztem vissza a képeket,fel sem tűnt nem egyformák a blokkok. Ennek biztos oka van,csak még nem tudom mi. De majd később.. valami csak kiderül.

       Komment


       • én , meg most találtam , lomizáskor egy bontatlan : HERMOSAL-t . na az a tuti cucc !
        emlékeztek ?

        Komment


        • joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
         emlékeztek ?
         Oszt ez miatt görbül a szád? Vagy már arra gondolsz mikor szét kell majd szedni?

         Komment


         • Kedves Atti!

          Szeretnélek kérni,hogy Tiszakeszin tarts nekem egy kis korrepetálást a festékekről és általában a napjainkban használatos,alapozókról,kés és szórógittekről,festékekről,edzőkről és lakkokról!Úgy túlhaladta a kor az ebbéli tudásomat,hogy nagyon sok esetben teljesen tanácstalan vagyok,ráadásul a festékbolti eladók sem érthetnek sokat a szakmához,mert a legtöbb azt sem tudja megmondani,hogy mit,mivel lehet hígítani és melyik alapozó veszik össze a fedőfestékkel,-szóval kaotikus körülöttem minden festékhez szükséges anyaggal.

          Nem szeretnék tőled lehetetlent kérni,de úgy látom neked már van tapasztalatod,anyagismereted és már a tanulópénzt is megfizetted és ahogy tapasztalom a tudásod is szívesen megosztod a tudatlanokkal.

          Üdvözlettel:Che

          Komment


          • Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
           tudásod is szívesen megosztod
           Kedves Józsi bátyám! Szivesen segítek. Amennyiben magad szeretnéd elkövetni az ezzel kapcsolatos teendőeket,akkor anyaggal és tanáccsal is szolgálhatok. Oly gyors a fejlődés üteme,hogy nehéz tartani a lépést. A jól bevált anyagok eltűnnek, jönnek helyettük újak amik más technológiát kívánnak...ezért folyamatosan"toppon" kell lenni és tanulni. Persze az egyszeri felhasználótól ezt elvárni nem lehet. Józsi bátyám! Konkrét kérdésedre konkrét, tőlem telhető választ adok. Ha tudom mikor mit szeretnél,esetleg fénykép is van.. akkor mivel én nagyobb tételben kedevezőbben vásárolok, szivesen készítek neked kedves csomagot. De ha nem sürgős, akkor maradhatunk kesziben az oktatásnál. Üdv: Attila

           Komment


           • joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            emlékeztek ?
            Elég volt elolvasnom, és érzem a szagát az orromban.

            Komment


            • Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
             Aki hasonló technikákat javít,tehát fémet fémen kell tömíteni.. és fontos a nyomás és benzinállóság, annak ajánlom a látható Curil tömítőanyagot. Könnyű vele dolgozni, s nem utolsó sorban igen jó anyag.
             Hasonló mint a Loctite 574 , de a Dirko paszta sem rossz az Erling -től .

             joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
             én , meg most találtam , lomizáskor egy bontatlan : HERMOSAL-t . na az a tuti cucc !
             emlékeztek ?
             Jjjjézus , csak a b.nejem meg ne érezze a szagát , mert akkor hallgathatom ... Hermosal a Csehszlovák verzió , a magyar a Hermetic ... volt mind a kettőhöz szerencsém .


             Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
             arra gondolsz mikor szét kell majd szedni?
             No igen ....

             madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
             Elég volt elolvasnom, és érzem a szagát az orromban.
             Nem vagyoooook egyedűűűűűl ! Iszonyú büdös ....


             Komment


             • Tegnap sikerült vennem végre egy CO palackot. Viszont rögtön gondom is akadt vele.
              Argon palackom már van egy ideje. Valamint van reduktor is(majdnem új) ami argonhoz és CO-hoz jó.
              Tegnap este át akartam rakni a reduktort a CO palackra, de nem ment rá. Szabvány szerint elvileg 21,8mm-átmérőjű a palackon a menet. A CO palackon ennyi is. Az argonon viszont csak 21mm-es. Ami nincs is szabványban. De a reduktor meg arra passzol. Szóval akkor hogy is van ez?

              Ja, és Messer palack mint a kettő. Messernél meg elvileg nem is volt másabb fajta régebben sem. (na meg egyik sem egy ősrégi palack)
              Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2018 jún. 14, 20:49.

              Komment


              • heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
               Szabvány szerint elvileg 21,8mm-átmérőjű a palackon a menet. A CO palackon ennyi is. Az argonon viszont csak 21mm-es. Ami nincs is szabványban. De a reduktor meg arra passzol. Szóval akkor hogy is van ez?
               Amit még ellenőrizz,menet emelkedés,menet iránya....a hollander-menet esetleges eltorzulása...
               "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

               Komment


               • heeegany
                Köszi a segítséget. Kicsit barbár módon de sikerült magához téríteni.

                Komment

                Working...
                X