Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Cz - wsievers

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Cz - wsievers

Üdv mindenkinek!Én egy 20 as éveim végét taposó Czetkás vagyok.Gyermekkoromban kerültem először kapcsolatba motorkerékpárokkal, akképpen, hogy nem volt autó a családunkban, viszont motor annál több.Még a kéményseprő is meglepődött,hogy még a padon is motor állt.Egyik nagyapám 125/50 es csepivel rótta az utakat a másik p10 es pannóniával, apámnak 175 ös olajszivattyús Czetkája volt, nagybátyámnak Verhovina 4 es.Gyermekkoromban először a Cz,majd a p10 es tankján utaztam.Nekem a rámhagyott Verhovina volt az első motorom(nagybátyám cserébe elvitte a pancsit), amivel mindíg 2 en mentünk motorozni, mert a hegyet nem bírtaKésőbb ez orvosolva lett a csepel blokk és édesapám közreműködése által.(nem kell felhördülni,a csepel továbbra is megvan,bár nagyon rozsdás állapotban, szinte lehetetlen a felújítása, vagyis mindent venni kellene hozzá)Első fizetésemből pedig megvettem az első nagymotoromat,egy 1980-as 350-es Czetkát,amit azóta is napi használatban van,sajnos a család régebbi motorjai elkallódtak az idők során.Birtokomba került még pár motorkerékpár az eltelt idő alatt,Mz Ts 125, Cz 175 450-ek(3 db),Izs Planeta 2, ezek az idén eladósorba kerültek egy négyütemű szovjet(orosz vagy rossz esetben ukrán) álom miatt
    Viszont a 350 es Czetka az marad
    És szivesen segítek bárkinek, elég nagy robbantottábra-alkatrészkatalógus-javítási könyv gyüjteményem jött össze az idők során...Elsősorban Jawa,Cz,Mz,Pancsi,Dnepr,Ural. Ha kell valami szólj, szivesen segitek, akár típusazonosításban is.

Szia!

Érez jól magad itt köztünk!
    Ahogy olvasom a bemutatkozásodat, rengeteg gyakorlati tapasztalatot tudsz majd megosztani a többiekkel!
    Ha pedig valóban elindulsz a lejtőn, és tényleg belevágsz egy négyütemű szovjet lázálom kergetésébe, akkor segítek majd - amennyire tudok - néhány felesleges kört megspórolni.
    Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

Isten éltessen sokáig!
      Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

Szia! Akkor én most élnék az ajánlatoddal. Egy 1972-es CZ 175 Sportból rángatnám ki a blokkot, de nem jön. Jól látom, hogy ha kiszerelem a hátsó lengővillát tartó tengelyt, akkor kijön a hátsó blokktartó is? Ha igen, hogyan lehet ezt a tengelyt sérülésmentesen kirángatni? Előre is köszönöm a válaszod!

Komment

Mindenképpen ki akarod venni a hátsó tengelyt? Mert ha leveszed a hengerfejet és a tankot, akkor kijön a blokk fölfelé(föléálsz, és az elejét emeled ki előbb, és bal oldal felé átemeled az első motorblokktartón-egyik kézzel a henger alatt fogjad, a másikkal meg a berúgókart). Könnyíthetsz ezen, ha eltávolítod a légszűrő aluöntvényt(3 csavar tartja 2 fent a takarólemez alatt, 1 pedig alul ha jól emlékszem 2 kis lemezzel van a blokktartó csavarhoz rögzítve)...vagy eltávolítod a középállványt..valameiket mindenképpen ki kell venned. (leveszed a lábtartókat, kiütöd a tengelyt, és lefelé lehúzod a sztendert-jah és figyelsz hogy a rugója ne repüljön messzire)-én a hengerfej és a sztender levételét javaslom(az jár a legkevesebb bontással), úgy kijön a blokk, mert a sztenderben akad meg. A lengőkartengelyt bal oldal felé ki lehet ütni a fék , a féklámpakapcsoló, és az azalatti rögzítőcsavar eltávolítása után(középen még van 1 rögzitő hernyócsavar ha jól emlékszem).
          Click image for larger version

Name:	N.JPG
Views:	2
Size:	154.2 KB
ID:	131315

Amúgy te tetted fel az Izs órát a veteránapróra? Érdekelne...

Frissítés: A Czetka 350 mellett az Izsem is marad!
          Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2012 jún. 28, 23:33.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X