Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Lencsevégre kaptam!

Collapse
Ez egy kiemelt téma.
X
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szerintem ennek egyszerűbb indoka van. Ezt a hintót használni macera. Kellenek lovak. Ha a temetkezési vállalkozó nem is vesz, akkor kell valakivel szerződni, akinek vannak. Állandóan egyeztetni, mikor jöjjön a kocsis a lovakkal. A kocsit és a lószerszámot állandóan karban kell tartani, mert igényes dolgok. Az egy plusz ember, akit fizetni kell, a lovaival együtt.
    Egyszerűbb, és olcsóbb bepattanni az "igénytelen" furgonba.

Komment

Vagy ez túl erőltetett?
      Hát ez eléggé erőltetett. Egy temetőt valaki birtokol, valaki üzemeltet és gondolom a tevékenységre szerződést köt X évre egy vállalkozóval. Köthetne kettővel is vagy hússzal, de valószínűleg csak egymást ölnék. Így viszont - más alternatíva nem lévén - olyan színvonalasan vagy színvonaltalanul csinálja, amit csinál, ahogy akarja. Ilyenkor a megoldás nem az, hogy leülök vele tárgyalni és azt mondom, ha nem vagy benne abban, amit én akarok, akkor véged. Ilyet a gengszterek csinálnak, meg a politikusok. S bár egy település önkormányzata valamennyire csak kapcsolódik a politikához, azért mégis illene nem lealacsonyodni erre a szintre.

A megoldás az lehetne, ha az önkormányzat olyan szerződést kötne, amiben garancia van a szolgáltatás minőségére, ezt monitorozza és ennek eredménye alapján tud dönteni a szerződés felbontásáról vagy hosszabításáról.

Nyilván a vállalkozó szemében egy olyan megoldás, hogy felújítom, aztán majd én üzemeltetem, nem túl tetszetős, mert konkurenciát lát benne. Az is lehet, hogy nem éri fel ésszel, hogy ez mire lenne jó vagy, hogy máshogy is lehet csinálni. Nálunk egyébként is dívik a mindenki utál valakit és be se ülök vele egy autóba mentalitás - úgyhogy többszörösen is hátrányos helyzetből indulunk.

Viszont lehet, hogy egy olyan megoldás, hogy felújítom ingyen - de nem vagyok ám bolond, én is pénzből élek - és, ha valaki lovashintót akarna a dízel merci vagy kézikocsi helyett, akkor azt emelt szintű szolgáltatásként, plusz pénzért megrendelheti. Aminek egy része nálam csapódik le, egy része pedig a fővállalkozóé, aki kizárólagos kapcsolatban van a megrendelővel. Így nem tudok konkurenciává válni, de mindketten plusz bevételhez jutunk.

- - - Updated - - -

Az egy plusz ember, akit fizetni kell, a lovaival együtt.
      Egyszerűbb, és olcsóbb bepattanni az „igénytelen” furgonba.
      Viszont lehet, hogy lehetőség lenne egy eleve lóval és fogattal rendelkező embernek, hogy kiegészítse a jövedelmét. Azt sem kell garantálnia, hogy mindig ráér éppen. "Hintót szeretne? - ennyibe meg ennyibe kerül - így is? - megkérdezem a fogathajtónkat, hogy ráér e akkor." ... folyt. köv. Ha meg igény is van rá, meg az ember is ráér, ki lehet terjeszteni a szolgáltatást a környező településekre is.
      Everything is better when you decide you don't care.

Komment

mert igényes dolgok.
        Erről eszembe jutott szegény Somló Tamás temetése.
        Amikor leközölték a képeket... az a kocsi amin a ravatalozótól a sírhelyig eltolták... na az karcolta a retinámat.
        Talán én is különbet, alkalomhoz illőbb eszközt heggesztenék össze (úgy hogy nem is tudok heggeszteni ).

Komment

Gyerekek ezért jobb az elefántnak az mikor érzi a végét elballag csendben mi halandók még ekkor is az ékességgel vagyunk elfoglalva. A talicskán kitolóst azért méltatlannak tartom.

Komment

A talicskán kitolóst azért méltatlannak tartom.
            Errefelé a ravatalozóból,rudakon a család és a barátok kézben vitték a családtagot!A sírt ugyanígy ásták,a temetőőr vezénylésével.Mindenki a sírra tette a virágját és koszorúját,túl egyszerű volt?Ezt betiltották,mert van egy rendelet ami miatt nem lehet,és mivel a körzet kicsi messziről lehetne egyéb vállalkozót hívni...............
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Sepy, jaaa...
              Taluga, jaaaa....
              UK, szerintem nem így van. Mikor önkormányzatnál dolgoztam, pl. a köztemetést rendesen megversenyeztették környékbeli vállalkozókkal. De ha nem köz, hanem privát, akkor is azzal végeztetem, akivel akarom. Legalábbis nálunk.

De mindegy, ha máshol elfogadott egy teljesen más szemlélet és gyakorlat, akkor hiába lázadozok...

Komment

Igazad van! És nem hiába lázadozol. Egyszerűen csak, ha belegondolok, hogy ott falun a faluban sokan vannak, akik szinte ki sem teszik onnan a lábukat, nem fogank ennek utána nézni. Hívják, aki ott van, aki pedig ad, amit ad.

Komment

kézben vitték a családtagot!A sírt ugyanígy ásták,a temetőőr vezénylésével.Mindenki a sírra tette a virágját és koszorúját,túl egyszerű volt
                  Emberi megoldás. Kevés helyen működik így "valamiért".

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Emberi megoldás. Kevés helyen működik így „valamiért”.
                    Ez helyi szokás. Nádudvaron az megtiszteltetés, ha meghívnak valakit sírt ásni, erre mifelénk meg nem is hallottunk ilyenről.

Komment

Nádudvaron az megtiszteltetés, ha meghívnak valakit sírt ásni,
                      Még ha veterános fórum is,jól esik ilyesmiről olvasni. (bővül a tudástáram)

Komment

Témát váltok. Leányfalu MOL kút.....

Click image for larger version

Name:	DSC_0081.jpg
Views:	1
Size:	201.5 KB
ID:	150103

Komment

Hozzád mentek kutat fúrni?,ezen én is gondolkodtam mióta csatornáztak miután ami befolyik azután kell fizetni!

Komment

Nem, nem hozzám jöttek, de én is gondolkodom a kútfúráson...

Komment

Egyszer már megalkottam,hogy váltókapcsolóval vezetékes vagy kútvíz kerüljön a rendszerbe. Most szerencsémre iható minőségű a fúrott kút vize. Jövőre ismét alkotok.

Komment

Vannak dolgok, amik nem változnak. A képen a legújabb Lada hátsó futóműve. Olyan ismerős az a fékdob!

Click image for larger version

Name:	IMG_20161103_165253.jpg
Views:	1
Size:	193.7 KB
ID:	150104

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X

Debug Information