Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Lencsevégre kaptam!

Collapse
Ez egy kiemelt téma.
X
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    szolgáltatásait nem kötelező igénybe venni.
    Ez nálunk nem így van ! Valami csoda folytán, minden temetőhöz tartozik egy " éppen oda való " vállalkozás. Tudnék mesélni minket hányszor és milyen módon húztak le, de ez nem az a hely ahol ezt ki kéne tárgyalni.

    Komment


      Erre még nem figyelt fel egyetlen vállalkozó? micsoda reklám lehetőség lenne számára ha egy ilyen rég múlt emléken hirdetné az elmúlást. Rendbe tenni és kiállítani a cége elé!! Nem nyomtam tetszik-et ugyan a jármű kivitele tetszik csak amire használták az az esemény egyáltalán nem. Bár miután halandók vagyunk ez előbb vagy utóbb bekövetkezik igaz nem mindegy mikor.

      Komment


        mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Ez nálunk nem így van ! Valami csoda folytán, minden temetőhöz tartozik egy " éppen oda való " vállalkozás. Tudnék mesélni minket hányszor és milyen módon húztak le, de ez nem az a hely ahol ezt ki kéne tárgyalni.
        Igen. Ez Kesziben is így van. Mint szerintem mindenhol...

        - - - Updated - - -

        Fergusson eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Milyen igazad van, Attila! Azonban nekik ( mármint a t. vállalkozóknak) nagy a türelmük ...
        Nekem is.

        Komment


          Ami a türelmet illeti,a valaha benne utazóknak volt a legnagyobb türelme,-mondhatnám végtelen türelem.Orosházán már négy vállalkozás van,ami temetkezéssel kapcsolatos,-szerencsére nem tudom,melyik milyen árakon nyomorgatja a népet,-de panaszkodást azért hallok bőven.

          Az a gond ezzel az egésszel,ha egy családban haláleset történik,a család általában magába-zuhan (általában egy normális egymást szerető családra gondolok) és fájdalmában át se nézi a szolgáltatások árait és számláit,csak fizet még hitel árán is.Az idő múlásával,azután előszedi a papírokat és csak számol magában és levonja a végkövetkeztetést,-jól átvertek,de az már eső után köpönyeg.

          Mert a remény hal meg utoljára,hogyan is nézne ki az,hogy még javában szuszog a delikvens,sőt még humorizál is olykor,-bár már tudni nincs sok hátra és akkor a család elkezd futkosni a különböző cégekhez és érdeklődik,mennyi az annyi és miért annyi?

          Üdvözlettel:Che

          Komment


            Sándor, igazad van. Ez tényleg jó lehetőség lenne, hogy valami "extrát" nyújtson a vállalkozó.

            Azon gondolkodtunk ott, hogy hogyan lehetne legalább konzerválni. És esetleg a falu múzeumában kiállítani. Ebben az állapotában is megvan a varázsa. Szerintem nem is kicsi. Nézzétek meg azokat a faragványokat.

            Komment


              taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              "Csak egy vállalkozást üzemeltet, aminek a szolgáltatásait nem kötelező igénybe venni."

              Tényleg! Én sem fogom! Kicseszek velük, és nem halok meg!
              A művészi halhatatlanság ugye?

              Komment


                Igen, bár az a baj ezzel a megfogalmazással, hogy nem a művész halhatatlan, csak max. a művei...

                Komment


                  Hát nem tudom...mármint elfogadni, amiről beszéltek.
                  Olyan nincs, hogy monopóliuma van egy temetkezési szolgáltatónak és emiatt egy ilyen, nevezzük település szintű ügybe beleszólhasson.
                  Szerintem csak elég lett volna vele leülni és azt mondani, ez a tervünk, légy benne partner és mindenkinek jót teszünk. Ellenkező esetben tárgyalunk az XY 1-2-3 településsel odébbi vállalkozóval, aki majd esetleg kiszorít téged innen vagy csak elvesz egy szeletet a tortából, mert a falu lakossága várhatóan igénybe veszi a felújított halottaskocsit.
                  Vagy ez túl erőltetett?

                  Komment


                    Ez lenne az egészséges verseny szellem csak ez nem így működik. Az erősebb kutya elve érvényes. Sajnos a temetővel általában az egyház rendelkezik és ott is ismerik a Mutyit!!

                    Komment


                      Szerintem ennek egyszerűbb indoka van. Ezt a hintót használni macera. Kellenek lovak. Ha a temetkezési vállalkozó nem is vesz, akkor kell valakivel szerződni, akinek vannak. Állandóan egyeztetni, mikor jöjjön a kocsis a lovakkal. A kocsit és a lószerszámot állandóan karban kell tartani, mert igényes dolgok. Az egy plusz ember, akit fizetni kell, a lovaival együtt.
                      Egyszerűbb, és olcsóbb bepattanni az "igénytelen" furgonba.

                      Komment


                        Vagy ez túl erőltetett?
                        Hát ez eléggé erőltetett. Egy temetőt valaki birtokol, valaki üzemeltet és gondolom a tevékenységre szerződést köt X évre egy vállalkozóval. Köthetne kettővel is vagy hússzal, de valószínűleg csak egymást ölnék. Így viszont - más alternatíva nem lévén - olyan színvonalasan vagy színvonaltalanul csinálja, amit csinál, ahogy akarja. Ilyenkor a megoldás nem az, hogy leülök vele tárgyalni és azt mondom, ha nem vagy benne abban, amit én akarok, akkor véged. Ilyet a gengszterek csinálnak, meg a politikusok. S bár egy település önkormányzata valamennyire csak kapcsolódik a politikához, azért mégis illene nem lealacsonyodni erre a szintre.

                        A megoldás az lehetne, ha az önkormányzat olyan szerződést kötne, amiben garancia van a szolgáltatás minőségére, ezt monitorozza és ennek eredménye alapján tud dönteni a szerződés felbontásáról vagy hosszabításáról.

                        Nyilván a vállalkozó szemében egy olyan megoldás, hogy felújítom, aztán majd én üzemeltetem, nem túl tetszetős, mert konkurenciát lát benne. Az is lehet, hogy nem éri fel ésszel, hogy ez mire lenne jó vagy, hogy máshogy is lehet csinálni. Nálunk egyébként is dívik a mindenki utál valakit és be se ülök vele egy autóba mentalitás - úgyhogy többszörösen is hátrányos helyzetből indulunk.

                        Viszont lehet, hogy egy olyan megoldás, hogy felújítom ingyen - de nem vagyok ám bolond, én is pénzből élek - és, ha valaki lovashintót akarna a dízel merci vagy kézikocsi helyett, akkor azt emelt szintű szolgáltatásként, plusz pénzért megrendelheti. Aminek egy része nálam csapódik le, egy része pedig a fővállalkozóé, aki kizárólagos kapcsolatban van a megrendelővel. Így nem tudok konkurenciává válni, de mindketten plusz bevételhez jutunk.

                        - - - Updated - - -

                        Az egy plusz ember, akit fizetni kell, a lovaival együtt.
                        Egyszerűbb, és olcsóbb bepattanni az „igénytelen” furgonba.
                        Viszont lehet, hogy lehetőség lenne egy eleve lóval és fogattal rendelkező embernek, hogy kiegészítse a jövedelmét. Azt sem kell garantálnia, hogy mindig ráér éppen. "Hintót szeretne? - ennyibe meg ennyibe kerül - így is? - megkérdezem a fogathajtónkat, hogy ráér e akkor." ... folyt. köv. Ha meg igény is van rá, meg az ember is ráér, ki lehet terjeszteni a szolgáltatást a környező településekre is.
                        Everything is better when you decide you don't care.

                        Komment


                          mert igényes dolgok.
                          Erről eszembe jutott szegény Somló Tamás temetése.
                          Amikor leközölték a képeket... az a kocsi amin a ravatalozótól a sírhelyig eltolták... na az karcolta a retinámat.
                          Talán én is különbet, alkalomhoz illőbb eszközt heggesztenék össze (úgy hogy nem is tudok heggeszteni ).

                          Komment


                            Gyerekek ezért jobb az elefántnak az mikor érzi a végét elballag csendben mi halandók még ekkor is az ékességgel vagyunk elfoglalva. A talicskán kitolóst azért méltatlannak tartom.

                            Komment


                              A talicskán kitolóst azért méltatlannak tartom.
                              Errefelé a ravatalozóból,rudakon a család és a barátok kézben vitték a családtagot!A sírt ugyanígy ásták,a temetőőr vezénylésével.Mindenki a sírra tette a virágját és koszorúját,túl egyszerű volt?Ezt betiltották,mert van egy rendelet ami miatt nem lehet,és mivel a körzet kicsi messziről lehetne egyéb vállalkozót hívni...............
                              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                              Komment


                                Sepy, jaaa...
                                Taluga, jaaaa....
                                UK, szerintem nem így van. Mikor önkormányzatnál dolgoztam, pl. a köztemetést rendesen megversenyeztették környékbeli vállalkozókkal. De ha nem köz, hanem privát, akkor is azzal végeztetem, akivel akarom. Legalábbis nálunk.

                                De mindegy, ha máshol elfogadott egy teljesen más szemlélet és gyakorlat, akkor hiába lázadozok...

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X