Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Lencsevégre kaptam!
Collapse
Ez egy kiemelt téma.
X
X
-
Megvettem. A motorját egy lomis már elvitte. Igen, elég szépen lehetett lerakva 20 éve, de a padlóra már ráállni nem lehet, annyira elrohadt. Sorsát még nem tudom,de úgy voltam vele, hogy inkább hozzám kerüljön, mint a MÉH-telepre! Az a baj, hogy hiába van papírja az adattábla már leesett, úgy szét van rohadva a kasznija. Gondolom ott valahol lehetett az alvázszám is. Van még sok alkatrész, ami menthető.
Komment
-
Szervusz Tamás!
Az alvázszámot belül az utastérben,a váltókartól a motor felé 1010 mm.-re találod meg.A számok a "kardánalagút" felső síkjába vannak beütve,a menetirányra merőleges sorban,az anyagvastagság ott 2-2,5 mm.A bogár padlókeretes alvázzal rendelkezik,tehát a rögzítőcsavarok kivétele után a fülke leszerelhető.Szemre hirtelen 1300-asnak tűnik,de ez nem biztos.
Nagyon sok javítóelemet (lemez) lehet hozzá kapni,akár teljesen új padlólemezt is.A küszöbök oldalanként hat darabból állnak,mert abban megy a fűtéscső is,hogy minden jól működjön a karosszérián,a küszöbcserére nagyon figyelni kell!
A motor hiánya nem nagy gond,mert elég sok hánykolódik belőle az országban,ami jó is az viszont ritka.
Üdvözlettel:Che
- 4 likes
Komment
-
Köszönöm Che!
Meg fogom nézni. Az az egy biztos, hogy nem tervezem a felújítását, mert tényleg nagyon rozoga az alváz, rengeteg munkával járna. Sárvédők, csomagtartó ajtó, utastérből sok minden, futómű stb még használhatók.
Jól látod 1300-as. Legalábbis a motor fölött lévő ajtóra az volt írva. VW 1300
- 1 like
Komment
-
Gratulálok! Sikerüljön talpra állítani és használd egészséggel!Megvettem.
Drukkolok, főleg hogy én is ugyanennek a cégnek az egyik termékét vettem meg nemrég: vettem házat, az udvaron valami hasonló állapotban áll egy porraloltó-piros 1985-ös, dobozos, 1.6 szívódiesel T3. Ajánlottam érte egy összeget, mivel a panelba nem tudja a volt tulajdonos elvinni magával és nem is kell neki, így elfogadta, szóval rajtam maradt, mint szamáron a fül...
There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 4 likes
Komment
-
Egy ilyen állapotú autó tökéletes arra, hogy megpróbálkozz vele saját magad. Nem veszítessz semmit. Ettől az állapottól csak jobb lehet. Ha megmented, már az is plussz. Majdnem mindegy, hogy.Aki meg tudná csinálni, annak megérné helyre állítani. Nekem nem.
Veszel egy hegesztőt(ha esetleg nincs), táblalemezt(vagy szétbontassz pár olajos hordót az anyaga miatt, és azt használod), és mehet a próbálkozás. A barátom is belefogott egy Ford Fiestába mindegy minden alapon. Az autó gurul most már, és műszakis is. Nem profi munka, de meg lett mentve. Én speciel többre értékelem ezt a megoldást ."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 2 likes
Komment
-
Szervusz Tamás!
Akkor viszont nem igazán értelek,ha nem akarod talpra állítani,mi a fenének szerezted meg?Bogár alkatrészből annyi kering,a hirdető oldalakon,hogy Dunát lehetne vele rekeszteni,-semmi ára nincs,-ráadásul a hirdetésekkel és azok kezelésével annyi időt fogsz tölteni,és annyi hasznod sem lesz,hogy nullára kifuss,-bár ne így legyen!
Valamennyire képben vagyok bogár ügyben,nekem nem a kedvencem,mert hangos belül,sokat eszik és nem halad,ráadásul pakolni sem lehet bele,ha beraksz egy női bikinit és egy fürdőgatyát,már tele is van.Nincs szándékom megbántani a híveket,mert a fentiektől eltekintve,egy kor emblematikus darabja,sőt a formája miatt kedvelhető is,de ettől függetlenül,vannak nála sokkal praktikusabbak és jobbak,a korabeli társak közül.
Üdvözlettel:Che
- 3 likes
Komment
-
Ha én nem vettem volna meg, akkor biztos, hogy a MÉH telepen kötött volna ki. Azért meg kár lett volna......Akkor viszont nem igazán értelek,ha nem akarod talpra állítani,mi a fenének szerezted meg?
Biztos, hogy nem fogok vele kínlódni. Legfeljebb eladom róla ami használható és akkor is csak azt fogom a Méh-be vinni, ami már tényleg oda való és a többi alkatrésze meg tovább él egy másik autón. Vagy, ha egyben kell valakinek, akkor eladom úgy. De csakis annak, aki nem a vastelepre viszi!! Így is sajnos rengeteg minden vész kárba a vasasnál, ami még használható, vagy éppen nagyon ritka, pótolhatatlan.
- 4 likes
Komment

Komment