Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ez inkább válasz egy korábbi beszélgetésre, ahol a kérdező egy T8-ból alakított ki a váz toldásával egy chopper-jellegű mocit.
    Nekem az a fura, hogy hirtelen mennyi sok T8 és TLB került elő és még eladó is.
    Ha egy pajtában találnék egy példányt én megcsinálnám, de ugyanúgy nem adnál el mint ami megvan nagy szériás.
    Felújítva miért éri meg másoknak? Milyen kötödés fog kialakulni a motor és köztük?

Komment

Milyen kötödés fog kialakulni a motor és köztük?
      Ez azért van, mert Te a felújító veterános oldaláról nézed... Akinek nincs lehetősége, ill tudása a felújításhoz, azért szeretheti ugyanúgy a veteránokat-és ha még pénze is van erre a hobbira miért ne vehetne olyantól aki ebben üzletet lát?
      Tudomásul kell venni, még ha fáj is néha, hogy ilyen világban élünk, a lehetőségeket ki-ki lelkiismerete szerint ragadja meg...Amíg kerülnek elő felújítandó példányok és a restaurálás után még hasznot is hoz az eladás-addig fogunk is ilyen hirdetéseket találni! Persze itt jön a képbe, hogy restaurálás és restaurálás között óriási különbség lehet!!
      Ezúton is osztom Joker véleményét, hogy egy felújítás fotókkal jól dokumentálva nem tartogathat meglepetéseket, és megkérdőjelezhetetleníti az esetleg magasnak tűnő árat is!

Komment

BeniP10&P21 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Nekem az a fura, hogy hirtelen mennyi sok T8 és TLB került elő
        Viccen kívül: én is "találtam" egy kék csepelit a héten. Az egyik patikus ismerősöm bemutatott az új alkalmazottjának, aztán kicsit ottmaradtam beszélgetni amíg kevergették a gyógyszereket. Az egyik asszisztens apjának van T5-öse, erről beszélgettünk, közben a friss alkalmazott kibökte, hogy apukának is van egy gyári állapotú kék Pancsija. 1-2 héten belül megy haza az ország túlsó végébe, akkor megnézi a vázszámot nekem és szól ha eladóvá válik a gép. Szóval nem biztos, de nagyon úgy tűnik, hogy én is belefutottam egybe. Ugyanolyan véletlenül, ahogy találtam Csepel 250-et Győr kellős közepén egy padláson..
        Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 aug. 12, 21:17.
        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

retromotorshun eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Mi a baj velük? rondák, vagy drágák?
          Nem mondtam ilyet, és tényleg szépen meg vannak csinálva-mondom én, aki nem igazán szereti a Pannóniákat-távol áll tőlem az egyenfekete világ.
          (Az igazat megvallva, egyetlenegy Pannónia volt, ami valaha is birtoklási vágyat gerjesztett bennem, az az egyik katalógus citromsárga német export Pannóniája Mz kormányvégindexekkel-Emlékeztek rá?).
          Amúgy minden bántás nélkül, tényleg csak a másik beszélgetés témája miatt linkeltem be...

Közben megleltem:
          Click image for larger version

Name:	nhgalgcELq1.jpg
Views:	2
Size:	87.1 KB
ID:	131742
          Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2012 aug. 12, 21:19.
          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Nem akarok kukacos lenni, de ezen az export T5-ösön, ugyanolyan fém, hella gyártmányú kormányvég irányjelző van, mint az én P20-as motoromon. Az MZ-ken műanyagból volt, illetve a P21 lux-on volt még hasonló.

És egyre több fog előkerülni, minél tovább tart a válság sajnos... naponta kapok ajánlatokat, sokszor igen ritka motorokra. Szerintem a kötödés kialakulhat egy szépen felújított motor megvásárlásánál is, ha szeret veteránozni az ember.

Komment

bazsimoci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Ez azért van, mert Te a felújító veterános oldaláról nézed... Akinek nincs lehetősége, ill tudása a felújításhoz, azért szeretheti ugyanúgy a veteránokat-és ha még pénze is van erre a hobbira miért ne vehetne olyantól aki ebben üzletet lát?
              Olyan szolgáltatást pl szívesen látnék ezen emberek számára ahol elsőként a felújítatlan motorral szembeszülnek és egyes részfolyamatoknál esti órákban "fogadó órákon" bele cseppenhetne a leendő motorjának újjászületésében.
              Mert én úgy érzem ezek a pillanatok azok amik a legerősebb kötelékek... hogy igen akár benne van két kezű munkájának egy része.
              Műszaki analfabéta meg szerintem előbb olvassa ki a Ternai Motor könyvet majd a piros Pannóniás könyvet. Azt követően kezdjen.
              UK kedvelte ezt.

Komment

Műszaki analfabéta meg szerintem előbb olvassa ki a Ternai Motor könyvet majd a piros Pannóniás könyvet. Azt követően kezdjen.
                Szerintem meg valahol itt kezdődik a kirekesztés...
                OdinHEM és UK kedvelte ezt.

Komment

bazsimoci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Szerintem meg valahol itt kezdődik a kirekesztés...
                  Ha kirekesztés ha nem ezek régi motorok és nem újak... akkor is ha több mint fél vagy millió vagy azon túli az ára.
                  Ezeknél a motoroknál tudni illik az alapvető hiba keresést és javítást.
                  Attól mert még drágán eladják attól még pl. beköpheti a gyertyát... de egy ilyen hibáért ilyen motornál szerintem nagy butaság lenne szerelőt hívni telefonon mert ő "Műszaki analfabéta".

Komment

Egy kicsit más téma: szerintem ezzel FN kardán hajtású veterán kerékpár érdekes lenne az ő Totalbike - Magazin - 102 éves motorral jött Nepálból nyomába eredni. Ha már márkatárs....
                    Che kedvelte ezt.
                    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Ezzel a biciklivel elég rizikós elmenni a kisboltba és a bolt előtt hagyni vásárlás közben .Már a meghajtás érdekessége miatt is .

Komment

BeniP10&P21 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        de egy ilyen hibáért ilyen motornál szerintem nagy butaság lenne szerelőt hívni telefonon
                        Inkább ácsorogjon az út mellett, mert ciki megkérdezni?

Dialógus 1.

- Heló haver, figyu, elakadtam az út mellett, nem megy a motor.
                        - Benzin van?
                        - Van.
                        - Szikra van?
                        - Az mi, hol tudom megnézni?
                        - Tekerd ki a gyertyát...
                        - Fú ez tiszta fekete.
                        - Van nálad másik?
                        - Van.
                        - Akkor cseréld ki arra.
                        - Kösz, haver, beindult.

Dialógus 2.

- Szép ez a restaurált Pannónia. Eladó?
                        - El.
                        - Megvenném?
                        - Ismeri-e a piros könyvet?
                        - A mit?
                        - Magának nem adom.

Mindig belefutunk ebbe a kérdésbe, pedig jó lenne már belenyugodni, hogy különbözőek vagyunk.

Tudom, tudom a műszaki analfabéta azt sem tudja, hogy a motorban levő gyertya nem viaszból van. Csak eszembe jutottak ezek a dolgok, nem vitázni szeretnék.
                        zsíráf, OdinHEM és 3 további látogató kedvelte ezt.
                        Everything is better when you decide you don't care.

Komment

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Dialógus 2.
                          Megveheti, de ha már erre áldozott pénzt akkor a legelején arra is áldozhat h. szakirodalmat egy v. több sör mellett átlapozgat netán a kis könyvében egyes pontokat átolvas.
                          Valahogy a szakirodalmat az ilyen veterán kedvelők nem szeretik olvasni.
                          supermax kedvelte ezt.

Komment

Azért az olvasás, a mai közhiedelemmel ellentétben nem károsítja az egészséget.

Komment

Van itt minden, mint a búcsúba!

Komment

Intrepid eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Van itt minden, mint a búcsúba!
                                Csak pont a T5-t nem látni

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X