Közlemény

Collapse
No announcement yet.

De jót motoroztunk ma!

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    De jót motoroztunk ma!

    Sziasztok!

    Már nyár elején gondolkodtam, hogy létrehozom ezt a témát, hiszen sokan vagyunk itt a fórumon, akik rendszeresen használjuk veterán motorjainkat (hiszen azért is vannak)

    Sajnos az én idei motorozásom nyáron szünetelt egy sérülés miatt, de 2 hete már ismét húzom a gázt és eljött az ideje,hogy létrehozzam a témát!

    Úgy képzeltem, hogy ide motoros túrákról, találkozókról és egyszerű motorozgatásokról írnánk fényképekkel színesített beszámolókat valamit ha esetlegesen szerelni kellett a mocit akkor a hiba okát és elhárítását is le lehetne írni!
    Mit szóltok?

    _______________________

    És mivel én indítottam a témát, írom is az első beszámolót:

    Ma kb. 50 km-t gurultunk a Cetkával és a D-Csepellel. Mindkét motor hibamentesen teljesített hála Gesszti szakinak! A tempó 50-55 km/h volt.
    Érdekes, hogy a Csepel újabban csörög egy kicsit normál fordulaton (olyan MZ-s csörgésen van) Ez mitől lehet?

    #2
    Szerintem jó téma. Egy-egy jól (vagy akár rosszul) sikerült motorozás után feltöltődik az ember sok-sok élménnyel -legyen az pozitív vagy negatív- amit jó lehet megosztani másokkal is.
    Nekem most sajnos nincs friss élmény. Szombaton pocsék idő volt, tegnap pedig a fűnyírót toltam. (Igaz, én ezt is tudom élvezni.. Az öreg gép zakatolása, a rendbetett kert látványa....)
    CZsolti, Ricsi95D és 5 további látogató kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Szia Ricsi!

      Nagyon korrekt és hasznos témafelvetés. Sajnos az én egyetlen motoros élményem a ligetben műanyag motorkerékpárokon tovalökdösődő gyermekek látványa volt. Na meg a velük versenyt futni próbáló apukáké. Azért a múltkori kiállításunkról settenkedve távozó Junak hangja még mindig a fülemben van és enyhe borzongás fut végig rajtam, ha rágondolok.

      Üdvözlettel: CZsolti
      sinter, ptm004 és Ricsi95D kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Igaz, hogy nem ma volt. Par napja Wsievers-szel letekertunk Gyongyosre (120km). Majd Arokto, bo 80km, most hetvegen pedig Eger melle megyek, es leelolegezem eletem elso izzig-verig magyar motorjat, egy 125-os D Csepelt. Eddig hiba nelkul teljesit a paripa. Ugy nez ki harom szezon utan vegre kezdi kinoni gyermekbetegsegeit.Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem a motorozas elmenyen felul kulon orom, ha nem jon kozbe semmi muszaki problema. Ha van is valami, azt megoldom, hiszen meg sehol sem maradtam ott....
        mátéapu, sepy és 3 további látogató kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Nah, mégis veszel Csepelt?
          Tequila eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          kinoni gyermekbetegsegeit
          Ideje lenne már ilyen idős korára


          Tequila eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          most hetvegen pedig Eger melle megyek
          Ha gondolod csatlakozhatok...úgysem terveztem mást.
          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

          Komment


            #6
            wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Ideje lenne már ilyen idős korára
            Pont ez az! Ez már a második gyerekkor

            Komment


              #7
              wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Ha gondolod csatlakozhatok...
              Hogy dolgozol Tibi vazze?! Nem láttalak még a héten...
              Majd megbeszéljük!

              Komment


                #8
                Ma ismét sikerült pótolni a nyáron kihagyott kilóméterekből közel 200-at!
                Reggel körmendi börzelátogatás, majd gurulás a Vasparipásokkal! Nagyon jól éreztük magunkat, a szervezés és az időjárás is jó volt! A túrán 26 motor és 4 veterán autó vett részt
                A Cetka és a P12 pedig műszaki probléma mentesen teljesített!
                Click image for larger version

Name:	DSC02131.jpg
Views:	1
Size:	199.0 KB
ID:	138333Click image for larger version

Name:	DSC02128.jpg
Views:	1
Size:	200.3 KB
ID:	138334Click image for larger version

Name:	DSC02130.jpg
Views:	1
Size:	199.8 KB
ID:	138335

                Komment


                  #9
                  Én a tegnapi napon tényleg egy jót motoroztam oda voltam a Kamuti Falunapon. Oda-vissza 100km- kb igaz Telekgerendás előtt eleredt az eső mely elkísért Orosházáig itthon meg száraz volt az út. Kicsit fel voltam készülve, nem áztam el bőrig mint szokták mondani.Örültem neki volt látnivaló és meg ismertem pár lelkes fiatalt / utánpótlást/ ki most kezdi járni azt az utat mit mi régóta taposunk de lelkesek és ügyesek. Jó látni,hogy nem a pia és a drog meg a hülyeség foglalkoztatja Őket. Sajnos Czsoltival és Nejével nagyon rövid ideig tudtam csevegni mert nekem is küldte Nejem az SMS-t ,hogy rövid időn belül eső várható. Hát bele is futottam de mivel nem vagyok cukorból/ áztam már Miskolctól- Orosházáig/ Simson Stárral 2 személlyel. Ez nem a napokban volt/ 1968-69/lehetett.Akkor még nem volt bőrruha csak bőrdzseki azt viszont még nyáron is szerettem és szeretem hordani még ma is. Voltam a Lányommal a múlt hónapban a Szelidi Tónál egy motoros találkozón no akkor tényleg elültük a hátsónkat. Bocs de tegnap elkezdtem ezt írni de a technika ördöge megcsúfolta a gyenge informatikai tudásom és most sikerült előhalásznom és befejezem. Ezért van a kettősség a hozzászólásaimban.

                  Komment


                    #10
                    sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Sajnos Czsoltival és Nejével nagyon rövid ideig tudtam csevegni mert nekem is küldte Nejem az SMS-t ,hogy rövid időn belül eső várható.
                    Köszi a kedves sorokat. Ha maradtál volna még egy órát, akkor kibekkeled az esőt is, és zeneileg is művelődtünk volna együtt, sőt fergeteges éneklési tudásomról is szerezhettél volna némi benyomást. Az Orgován népdalkör egész jó kis lakodalmasokat énekelt - itt-ott a közönséggel együtt - és a kamuti fiatalokból álló néptánccsoport is nagyon klassz volt.

                    Komment


                      #11
                      sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Akkor még nem volt bőrruha csak bőrdzseki azt viszont még nyáron is szerettem és szeretem hordani még ma is.
                      A mai napig édesapám régi motoros bőrdzsekijét hordom, ha motorozok. Van már vagy 30 éves, itt-ott kopottas, de semmi baja. Szocimotorra jó az!

                      Komment


                        #12
                        Na akkor kanyarodjunk vissza az eredeti témához. Az egy dolog, hogy hétvégén jót motoroztam Herceghalmon es környéken, mert ugye apák napja volt de ma az 559-essel oltári nagyot hasítottam.
                        nem tudom mi van a géppel, de nagyon megy! Szépen rezonal középről felfelé. Leírhatatlanul jó vele menni, extázis! Jó hogy Érdre járok Pestről, mert Így a táv is élvezhető.

                        Komment


                          #13
                          Üdv.-én is arról számolhatok be,hogy a Jawam megtáltosodott.Talán azért,mert szinte ideálisnak volt mondható az időjárás.Egyébként a "szezonnyitó"Agárd és a "szezonzáró"?????Herceghalom a két legjobb összejövetel.Mindkettő jól szervezett és igen jó hangulatú.Ilyenkor a motorok is jobban szólnak.Tény,hogy kicsit korán távoztam a rendezvényről,de délután autóval visszamentem és a feleségemet is magammal vittem.Nagy bánatomra ő nem hajlandó mögém felülni a motorra.Nálatok ez hogy van?Szóval a motorosok távozása után is tartott a buli pl.zenekarok léptek fel.
                          Jövőre veled ugyan itt.Addig is jó motorozást és még egy kis jó időt kivánok.

                          Komment


                            #14
                            Kitartás hármaska ne add fel. Az jó ha visszament veled és jól érezte magát. Az enyém felül mögém már odáig eljutottam Őt viszont nem tudtam elcsalni , hogy lássa és érezze annak hangulatát ,lássa az öreg vasakat melyeket épp úgy nagy lelkesedéssel ápolgat" benzingőzös társam". Tudod azt a mondást " KI ebbel lakik ebbé válik".

                            Komment


                              #15
                              De jót motoroztam ma!Budapest-Miskolc-Budapest.Igazából egy dolog érdemel említést.Az összes autós,nagyon előzékenyen világított nekem a sötétben hátulról,meg szemből is reflektorral.Az a szomorú helyzet,hogy 10-ből 9 közlekedő nem tudja hogy kell sötétben biztonságosan vezetni.Azért írtam közlekedőt,mert sajna a motorosok is félnek a sötétben.Pár napja értem utol csúzli MZ-vel egy 800-as guzzi-t,aminek a vezetője remegő kézzel poroszkált a felezővonal mellett.Ahogy beértünk Fótra,nyilván nagyon megijedt a sok fénytől,mert a 40-es táblák mellett egyből 70-nel ment.

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X