Úgy tűnik a napokban, valamiféle Jawa fórumra tévedtem !
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Kétütemű motorok tuningolása!
Collapse
X
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÚgy tűnik a napokban, valamiféle Jawa fórumra tévedtem !Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 jan. 07, 21:17."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
Komment
-
Gyula-bá eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA végleges hangolást úgyis valamelyik(ek) más paraméter (középső rész? állítgatásával fogod végezni."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEz megoldás a rövid könyök problémájára is.
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNa számolgattam, és méregettem egy kicsit...Szerintetek véletlen az, hogy a számolt konfúzor hossz majdnem pontosan megegyezik a Czetkám kipufogójának az első kúphosszával? ...
Ha a difuzoré egyezne meg az első kúp hosszával azt mondanám, hogy nem véletlen de így, nem tudom mit mondjak.
Komment
-
a számításaim szerint a könyökcső túl hosszú
Nekem is le kellett venni 20 mm-t(10%), ennyit úgyis belóg a dobba gyári állapotában, és szükség esetén további ~80 mm-rel rövidíthető. Elvileg az ideálistól kb 60%-kal hosszabb alapesetben. Viszont ha hosszabbra hagyjuk, akkor a működési fordulatszám megy lejjebb, nem igaz? Ami talán nem is baj. Ha a könyök hosszát csökkentem, akkor a középrész hossza nő. Csak a rezonáns hossz, ami nem változik.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 jan. 08, 08:59."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA gyári könyökhosszal a középrész negatív értékre jön ki.
Nekem is le kellett venni 20 mm-t(10%), ennyit úgyis belóg a dobba gyári állapotában, és szükség esetén további ~80 mm-rel rövidíthető. Elvileg az ideálistól kb 60%-kal hosszabb alapesetben. Viszont ha hosszabbra hagyjuk, akkor a működési fordulatszám megy lejjebb, nem igaz? Ami talán nem is baj. Ha a könyök hosszát csökkentem, akkor a középrész hossza nő. Csak a rezonáns hossz, ami nem változik.
Azzal a résszel ami a dobba lóg ne számolj, mindenképp le kell vágni.
"... Ha a könyök hosszát csökkentem, akkor a középrész hossza nő. .."- igaz, de az l1/d1 arány, ha megtartod az eredeti könyökcső hosszat, "kilóg" az ajánlott mezőből.
Nálam ott volt a gond, hogy az "előre" hozott dob (difuzor, a gyárinál rövidebb könyökcső) miatt a berúgó kar ill. a lábtartó miatt nem fért a helyére.Utoljára szerkesztve a következő által: Gyula-bá; 2014 jan. 08, 09:18.wsievers kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Gyula-bá eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseattól függ milyen difuzor és kofuzor szöggel dolgozol.
Amúgy el is készült az a dob?
Végső esetben tényleg kell készíteni akkor egy kisebb ívű könyököt.
Ha előrébb is hozom a dobot, nekem a 90 mm átmérő elfér azon a helyen, ahová kijön.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 jan. 08, 09:56."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA diffúzornál nem mehetek 4 fok fölé, mivel csak 1 részes a diffúzor, a konfúzornál pedig 8 fok fölé.
Amúgy el is készült az a dob?
Végső esetben tényleg kell készíteni akkor egy kisebb ívű könyököt.
Ha előrébb is hozom a dobot, nekem a 90 mm átmérő elfér azon a helyen, ahová kijön.
A kisebb ívű könyök, hacsak át nem helyezed a dobot egészen máshová, nem megoldás.
Nem tudom milyen motorod van de az általam ismert összes Jawa és Cz tipusnál a berúgókar nagyon közel halad el a kipufogó (ott még táguló része) mellett. Ha ezt a részt "előre" tolod a berúgókar menthetetlenül bele akad, lásd bukáskor kissé elmozdult kipufogók esete.
A megoldás szerintem az volna, a könyökcsövet a motor tengelyének irányába /kicsit lefele/ elvinni és a dob részt /törésekkel/ szögben kihozni. Ehhez viszont a vázon a felfogatásokat meg kell változtatni /hegeszteni kell/, amit én nem akartam.Utoljára szerkesztve a következő által: Gyula-bá; 2014 jan. 08, 10:32.
Komment
-
Nem tudom milyen motorod van
A 01 esen akarom kikisérletezni, amíg a 05-ös el nem készül.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 jan. 08, 10:55."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése... Jawa 634.05(ez utóbbi inkább csak egy forgalmis váz, ez lenne az elsődleges áldozat)
A Cz-nél is nagyon közel van a kipufogó a berúgó karhoz (nem az alsó helyzetben hanem "menet közben".
Komment
-
Én vízszintesre szoktam állítani a berúgókart. Igaz így felfelé váltáskor többet kell húzni rajta, de így szoktam meg. 40 mm a távolság, ahol a legközelebb jár a gyári dobhoz a berúgókar útja alatt. A 472-nél a kipufogó jobban a blokk alatt van, továbbá a Cz berúgókarja kb 10 mm-rel jobban ki van hajlítva. Abban igazad van, hogy a 634 esem berúgókarja tényleg érinti a dobot(ezért is akarok arra is Cz berúgókart tenni.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 jan. 08, 11:13."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
Komment
-
Telyesen mindegy, hogy hogyan állítod be a kart mert a legközelebb beugráskor (nem a kocsmában) lefele hadtálban, lesz a dobhoz.
A 634-nél sem ér hozzá hacsak nem mozdult el valami (dob, hajlott kar).
Tudtommal a Cz és a Jawa ugyanazt a kart használja, ha a Jawáé "beljebb" van akkor az valószínüleg bukásból származó görbülés eredménye. Húzással (nem ütve) hidegen helyre hozható.Utoljára szerkesztve a következő által: Gyula-bá; 2014 jan. 08, 11:40.
Komment
Komment