Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia 156 varrógép javítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

A közepes (most pontos méretet nem tudok) szennyvízcső csatlakozásánál alkalmazott, kör keresztmetszetű szigetelő gumigyűrű éppen jó hozzá! Mind vastagságban, mind körméretben tökéletes!
    0-Ft-os megoldás! Mindig bejön, mikor az embertől pénzt akarnak kicsikarni. A Varrógépcsere nálam is működik, de nem így. Én Tűzéshez a Csepelt, szegőzéshez (cikk-cakk) a Pannóniát használom.

Sajnos az elektromos részhez én sem értek. Ilyet meg nem is láttam. De van itt egy cím:

https://www.facebook.com/I.Varrogep?ref=profile

Ez a koma nagyon jó fej. Én privátban kerestem már. Korrekt válaszokat ad - ingyen. Bevehetnénk veteránosnak.
    dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Inkább ebbe a topicba illik ez a hirdetés:

7Lábal hajtható varrógép Kondoros ”¢ apród.hu

Kemény pedálja lehet!
      dongos78 kedvelte ezt.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Inkább ebbe a topicba illik ez a hirdetés: 7Lábal hajtható varrógép Kondoros ”¢ apród.hu
        Kemény pedálja lehet!
        Ahol a varrás igazi családi program
        CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok
          nekem még mindig megvan a Pannonia varrógépem, ha valaki eljön érte, ingyen odaadom (dobozos sört elfogadok cserébe ), alkatrésznek jól jöhet(Monor vagy környéke).
          Annyi, hogy ne privát üzenetet írjatok, hanem trainmodeller kuk gmail pont com címre emailt.

Komment

Szerintem konzerváld jól le, és tedd el valami száraz helyre. Még jól jöhet. Én kidobtam így egy papír nélküli motort és egy Verhót, mert útban volt. Már bánom. A mi varrógépünk kb. 30 évet pihent. Most semennyiért nem adnám oda.

Komment

Egyetértek!
              Nagymamám halála után kallódott, hánykolódott ide-oda a gép, majd 11 év után került a szemem elé, és döbbentem rá, hogy ezt bizony meg kell mentenem. Meg is tettem, és bizony igen nagy hasznát veszem! Tegnap is felvarrtam vele 2 nadrágot! Príma gépek ezek!
              CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Nem akarok máshol offolni, ezért iderakom ezt a linket. A riportban bár veteránkorú varrógépekről van szó, de amint kitűnik belőle, a varrógépgyűjtők is ugyanattól a vírustól fertőződtek meg, mint mink. Megvédeni a régi ipari emlékeket az enyészettől és a kohótól.

Különösen szimpatikus a 15,30-tól: "Szétszedem a gépet, megtisztítom, trisós oldatban kiáztatom, polírozom, de nem viszem túlzásba. Az idősödő hölgyeket is a ráncaival együtt szeretjük, nincs ez másként a varrógépekkel sem."

A Hely: Varrógép múzeum | MédiaKlikk
                dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Juj de jó!!!
                  Én csak a beharangozóját hallottam a Kossuthon, meg is örültem neki, aztán égül a műsorról lemaradtam...
                  CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Nem tudom, csak gondolom, hogy az úr esetleg Dongóval érkezett?
                    https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Komment

sziasztok
                      ezer éve nem jártam már itt a fórumon, hűtlenkedtem
                      kapott a mama egy pannónia156-os cikk-cakk varró gépet, mert rájött a varrhatnék. kitakarítottam mindent, ebbe is belesült a trutyi rendesen, de most már tiszta minden, szépen ketyeg, de...
                      CZsolti: csinálnál nekem képet a FHP és AHP állásban az orsótartó helyzetéről? hogyan tudnám az öltéshosszt nagyobbra állítani, lehet azt a villát amibe az excenter illeszkedik az állítókarral alacsonyabbra kellene állítanom? az textilanyagnak az előretolás a kar + irányba állításakor merre kell, hogy haladjon? magyarul varráskor ha + irányba állítom a kart akkor előre, vagy hátra továbbit-e? mert nekem sikerült beállítani úgy is hogy megváltozott az előtolás iránya .
                      köszi

Komment

Szia Norinco!

Az excenterhez hozzá ne nyúlj! Ha már megtetted, akkor érdekesebb a helyzet. Alapszabály: amikor a tű lefele indul, akkor kell az anyagtovábbítónak (fogazott lemez a talp alatt) hozzád képest előre mozdulnia, és el kell tűnnie a lap alatt amikor a tű beledöf az anyagba. Vagyis öltéskor nem lehet anxagtovábbítás. A fogazott talpat egy kis műanyag karral tudod emelni, süllyeszteni. Ez ott van az öltéshossz állító kar előtt a vízszintes lapon (gépasztal).

A kérdéses kart (öltéshossz állító) "+" irányba állítva megy az anyag előre, "-" irányban pedig vsissza, azaz feléd indul az anyag. Ennek varrástechnikai jelentőssége van. A varrás kezdetet és véget 3-3 odavissza öltéssel szoktuk eldolgozni.

Amint írtam az öltés hossza ezzel a karral állítható 0-4 mm-ig. Ettől hosszabbat ne akarj állítani. Ez a gép csak ennyire képes. 0-oltéshossz pl. gombfelvarráskor jön jól. A felső karral a cikk-cakk varrás szélességét tudod állítani.

Ja igen. Ne higgy a skálának. Tegyél be egy darab anyagot és a saját szemeddel győződj meg a valódi nullpontokról. A mechanika beállítása eltérhet a skálától. Mindig a tűmozgás adja meg a valós nullpontot.

Ha valamire nem válaszoltam, akkor kérdezz nyugodtan. És jó, hogy visszatértél.

Üdv: CZsolti
                        dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Itt egy videó a félfordulatos bobinnal műköő gépek hurkolásáról. Ha nincs idegrendszered végignézni, akkor a 6.00-nál jól látszik a hurkolás. A lényeg: A varrógéptűt úgy tedd be, hogy a hosszanti hosszú horony feléd nézzen. Told fel koppanásig és szorítsd meg a csavarral. Ha nem csinál hurkot, akkor nem szúr elég mélyre a tű, vagy a hurokfogótól nagyon messze van. MAx hézag 0,2-mm. Ez ált akkor teljesül, ha a tű az oválfurat közebébe szúr. Ha nem oda megy, akkor addig hézagold, amíg oda nem megy.

How a sewing machine hooks threads into your fabric - YouTube
                          dongos78 kedvelte ezt.

Komment

köszi az ötleteket CZsolti
                            ez volna a müszerésztörténeti remekmű.
                            csoda kis szerkezet. még nálam is idősebb lehet, és működik, még akkor is ha nem teljesen korrekt még az anyagtovábbítása. rendkívüli frappáns "teknikai" megoldások vannak a beállítására. sajnos valami helyi sufnimájszter megkókányolta, és minden ami kicsavarható volt megbontott, de a trutyit nem puceválta, így olyan volt mintha shellakkal teleöntötték volna. majd 3 napom ráment, hogy a belsejét tisztának ítéljem meg féktisztító, nitrohigító, be4nzin magasnyomású mosó... mindent bevetettem.
                            az anyagtovábbítás beállításánál az excenter vezérelte U villa és a lendkerék mögötti vezető tömb állása sem mindegy. ma sikerült megfordítanom az anyagmozgatás irányát - mostmár a plusz jel irányába továbbítja hátra-tőlem elfele a varrás irányába- az anyagot.
                            dongos78 kedvelte ezt.

Komment

norinco eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              az anyagtovábbítás beállításánál az excenter vezérelte U villa és a lendkerék mögötti vezető tömb állása sem mindegy. ma sikerült megfordítanom az anyagmozgatás irányát - mostmár a plusz jel irányába továbbítja hátra-tőlem elfele a varrás irányába- az anyagot.
                              Gratulálok a "mesternek". Tényleg eltekert rajta mindent. Az excentert úgy állítsd be, hogy amikor a tű lefele indul, akkor tolja a villát. Ha az alsó kart (öltéshossz állító) 0-ra állítod, akkor az anyagnak egy helyben kell álljon.

Bevallom, hogy én egy blitzfogóval tartottam a főtengelyt , mert mindig elmozdult. Szerencsére nem görbült el.

Komment

no...
                                írtam korábban, hogy sikerült megfordítanom az anyagtovábbítás irányát, mert ezen a gépen a "-" jel irányába vart előre felé . igen-ám, de az öltéshossz alig érte el a 2mm-t.
                                arra a megállapításra jutottam, hogy az anyagtovábbítás vezérlése 180fokkal el van rakva: akkor emelkedik ki a talp amikor a tű az anyagból jön kifele.
                                szétdöntöttem a hajtásházat, kivettem a hajót tengelyestül, megpróbáltam félfordulattal visszatenni, de nem volt jó, továbbra is akkor emelkedett a talp amikor az anyagból jött felfele a tű -igaz az anyagot tudta továbbítani, mert picit hátra görbítette a tű fejét.
                                mivel 180fokos eltolással működött a szerkezet, gondoltam megforgatom a meghajtócsőtengelyben lévő talpemelő tüskét. nem sok esélyt láttam rá, hiszen a tüske lapolva van valamiért. meglepetésemre sikerült elforgatnom a lapolás ellenére is, majd összeszereltem, és lőn csoda: most-már mikor a tű FHP-ból megy lefelé, akkor emelkedik ki a talp!
                                aprólékos, többször szétszedem összerakom módszerrel sikerült a vezérlést beállítani. kiszedtem az öltéshosszállító kapcsolókarját is, a cikk-cakk állítóját is, és minden jól műxik.
                                valószínűnek tartom, hogy valamikor réges-régen vki állítgathatta, és nem vette észre, hogy a talpsüllyesztő gyűrűjének kicsavarásánál a talpemelőtüske elfordult. és mint mörfi mondaná: ha van rá lehetőség tutira ellenkező irányba szerelik össze alighanem ezután az akció után sok mindenre nem használhatták a gépet, maximum virágtartónak. mielőtt hozzánk került volt ez a szegény szerkezet pajtában, pincében, sarokban, mert nem tudtak már varrni vele.
                                Click image for larger version

Name:	IMG_20140718_124436.jpg
Views:	1
Size:	202.2 KB
ID:	140486Click image for larger version

Name:	IMG_20140718_124420.jpg
Views:	1
Size:	192.9 KB
ID:	140487
                                CZsolti, soveny és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X