Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Rigások?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Lehet hogy az volt , ki a fene emlékszik erre már ilyen távlatokból???? De én erős voltam és ellenálltam, főleg hogy tudtam nekem kellene jav.....szopnom vele.:-)))))))))

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Mert sajnáltad a 600 forintot.

Ja.:-)))))..............................................

Komment

TUZI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      jav...szopnom
      Ha ezt cirill betűkkel írod, akkor lehet, hogy jelent is valamit. ...

Komment

????? Ne tuningolj??? Cirill!!!! Már így is "enyhe" kavalkád van a fejemben. Pont minap, próbáltam megértetni magam. Valamennyit beszélek Szlovákul, erősen töröm a Németet, ragadt rám valami kis Angol is, tudok pár kifejezést a törökből is és kicsit töröm a Magyart. Na most amikor kicsit gyorsan akarom magam kifejezni egy nem magyarnak ,mindent bevetek. Volt már aki meg kérdezte alkottam egy új nyelvet??????

Komment

Volt már aki meg kérdezte alkottam egy új nyelvet???
          Egy "Eszperantó" nevű úr ilyen módon igen nagy népszerűségre tett szert. :-D
          (Persze nem így hívták, de nincs kedvem rákeresni. )

Egy komámnak az a szokása, hogy minden külföldihez szótagolva és szépen hangsúlyozva beszél - magyarul.

Komment

üdv.
            kicsit késve de irok kérdésedre.
            úgy az értéke 8-20 ezer Ft.ig.
            ha minden stim akkór picivel több.
            ha van még kérdésed tedfel.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Egy „Eszperantó” nevű úr ilyen módon igen nagy népszerűségre tett szert
              Ludwig Lazar (angolosan Lazarus) Zamenhof, született Leyzer (vagy héberül Eliezer) Leyvi Zamengov vagy németesen Samenhof, de aztán ezt a soknevűséget megunva kreált egy nyelvet, amin meg Lazaro Ludoviko Zamenhof lett.
              Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Ez ismerős... Én egy olyan cégnél dolgoztam pár évet, ahol román volt a raktáros, romániai magyar a mindenes, magyar a fényező és az egyik szerelő kolléga, szerb a másik szerelő kolléga és a kisfőnök, az összes dokumentáció angol és németek az ügyfelek. (A cég tulajdonosa meg egy ********, de erről nem beszélnék többet)

Voltak érdekes kommunikációs helyzetek, pl. "Brato moj, I szeretni screwdriver"...
                There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Mi ezt gyakorlásképpen csináljuk a munkahelyen: egy szó angolul, egy szó németül. Így lett a Let's go-ból Let uns go, de ez még nem volt elég ezért belevettünk egy kis franciát is: Let uns aller.
                  Everything is better when you decide you don't care.

Komment

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Mi ezt gyakorlásképpen csináljuk a munkahelyen
                    Az a baj, hogy nagyon ráállhat erre az ember agya és akkor lesz bajban, ha egy nyelven rendesen akarja kifejezni magát. Mondjuk előjön az a tipikus eset, amikor lendületesen magyarázol valami például angolul, és az ékes angolságba bekerülnek más nyelvekből kötőszavak vagy kifejezések.
                    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

sziasztok.
                      ismét én
                      lenne egy kérdésem a riga váltolyához.
                      tényleg ilyen nehéz belöni,öszehangolni a váltot a kuplunngal?

alpjáratom jo .egyesbe rendesen indul ,de a kettes már döcögös.
                      alig gyorsul vagy le fullad.
                      tényleg ilyenek voltak ezek a kis gépek?
                      vagy valami nincs belöve nála.?

Komment

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Let uns aller.
                        Who ist der francia? .

fuju99 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        lenne egy kérdésem a riga váltolyához.
                        A váltó helyett sajna be kell érned az én válaszommal.

alpjáratom jo .egyesbe rendesen indul ,de a kettes már döcögös.
                        alig gyorsul vagy le fullad.
                        tényleg ilyenek voltak ezek a kis gépek?
                        vagy valami nincs belöve nála.?
                        A porlasztóddal van a baj, ha a gyújtásod egyébként jó helyen van. Ha sima kis elemi karburátor van rajta,
                        pcbonto.hu a számítógép bontó - Verhovina (és Riga) porlasztó.
                        akkor a levegőcsavarral tudsz játszani. Valószínűleg sok benzint kap, mert lefullad. Csavard be a levegőcsavart (vízszintesen álló rugóval biztosított) tövig, majd vissza 1,5 fordulatot. Innen kezdd el próbálni hogyan húz. Addig csavard kifelé, amíg teljes gázon ki akar pörögni üveghangig. Természetesen menet közben és nem a sztenderre állítva.
                        mátéapu, Tequila és sepy kedvelte ezt.

Komment

Addig csavard kifelé, amíg teljes gázon ki akar pörögni üveghangig. Természetesen menet közben és nem a sztenderre állítva.
                          Na ! azt várhatja.

pcbonto.hu a számítógép bontó - Verhovina (és Riga) porlasztó.
                          Ez még a Riga 4-12 porlasztója.
                          wsievers kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Ez még a Riga 4-12 porlasztója.
                            Pontosan. Azért mellékeltem a képet, mert a leírás a beállításról erre a porlasztóra vonatkozik. A Verhovina 5-ön is ilyen volt. Ezért ismerem. Az enyém tényleg kipörgött mint az állat. Ment is 60-at 10 percig. Utazóban simán ment 50-nel. Amíg el nem tört.
                            mátéapu, OdinHEM és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

CZsolti,
                              köszi a választ igen ezzel is probálkozom folyamatosan de nem akarja az igazságot.
                              a váltot azért irtam mert mikor kettöbe raktam kihúzta a váltó bóvdent .egy nagy kattanás kiséretében.
                              nem szakadt el csak ki csuszott a hejéröl a bóvden.
                              hiába huzom rá teljesen a kiscsavart.
                              vanamikor el kapja akkórjo de vissza lazul álandóan.
                              Ezért gondoltam azt hogy valami nincs rendben odabenn.
                              jo igaz az egész gép nem tökéletes.
                              Csak hát ezek ilyenek voltak ujj korukban is?
                              elvileg csak a bovden feszességén kéne állitanom hogy ne szakitson.
                              és ügye a porlasztonis .
                              amugy eggyesbe nagyon huz (persze rigához képest)a 2döcögős.
                              egyszer csak sikerül belöni.öszhangot megtalálni.
                              köszi mégegyszer.neked nektek.
                              OdinHEM és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

nem szakadt el csak ki csuszott a hejéröl a bóvden.
                                hiába huzom rá teljesen a kiscsavart.
                                vanamikor el kapja akkórjo de vissza lazul álandóan.
                                Nem emlékszem pontosan, hogyan is vannak a sebességek. Amikor 2-est kapcsolsz, akkor feszül meg a bowden? Ha így van, akkor viszonylag egyszerű a dolog:

Csavard szét a bowdenvégrögzítő diót, takarítsd meg, nézd meg, hogy milyen mélyen tudod becsavarni. Ha nem tudod a csavart a furatnál tovább tekerni úgy, hogy eltakarja a furatot, akkor ott a bibi. Ki kell cserélni a hernyócsavart és újrafúrni a menetet. (Elég kiigazítani.) Ha ezzel végeztél, akkor csavard be a boedenállító csavart tövig, és vágj le a bowden végéből annyit, hogy az szép tiszta, nem deformálódott legyen. (Azért ellenőrizd, hogy elég hosszú marad-e a bowdened.)

Ha idáig megvagy, akkor a tiszta bowdenvéget futtasd be forrasztóónnal alaposan és hagyd kihűlni. Szereld össze a cucot és állítsd be a váltót. HA így csinálod, akkor a bowdened nem lazulhat meg és tartja a sebességet is.

Sajnos ezek a kis gépek ilyenek voltak. Nem véletlenül tanultunk meg rajtuk szerelni a '70-80-as években. Akkor persze ez volt az a technikai plusz, amivel villogni lehetett, meg a foci. (Mára meg maradtak az elektronikus kütyük, mobilok és társaik.)
                                OdinHEM, mátéapu és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X