Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Sziasztok!! Meg van a verhó 6-os!! A fiam amikor kipróbálta legyintett, és lazán közölte velem: A tiéd lehet! Szó ami szó, valami gond van vele ( szerintem a gyújtás nem o.k.) mert meglehetősen gyenge, pöccre indul,de nincs benne erő, pedig új a henger, és a dugó is. Esetleg tipp,hogy mi lehet a baja?? Ez már újabb verzió, mert ennek matrica van a tankon a cirill betű körül, és k60-as a karbija.
szia
gratula a verhohoz. nekem is volt, azaz verhovinával kezdtem anno. gyújtása szvsz nem lehet annyira rossz ha pöccre indul. vesszőparipám de nézd meg a főtengelyeknél nem olajos-é nagyon. ha igen akkor főtengely-szimeringet kéne cserélni. de. előtte nézd meg milyen benne a kompresszió. gyertya ki, ujjaddal fogd be a gyertya helyét és tekerd a berugókart óvatosan. ha kinyomja az ujjadat, vagy éppen becuppantja rendesen, akkor nagy baja nem lehet.
egyébként nem egy erőgép a verhovina.
üdv.
Ha indul gyújtás van,az enyimnek is ez volt a baja.új tömítések csavarok jól meghúzása.
nekem ilyen hibák jönnek elő pl.. kilazul a gyertya,dekompresszór,kipuf leömlő,henger fej csavarjai.
Ilyenkor elszokott menni az ereje.egy idő után csak beáll.
Még van 1 pár lehetőség.kicsi a dugó,nekem azt mondták hogy úgy ellenőrizzem leveszem a henger fejet,a dugót félállásba helyezem a hengerbe és 1 kis benyát beletöltök ha át folyik rossz.
De a kuplung is lehet rossz,kopott.
Sziasztok!! Örömmel tudatom veletek,hogy meg van a gép!Egy verho 6-os .Kipróbálta a fiam ( simson van neki) , amikor leszált róla csa legyintett, és közölte velem nagy kegyesen, a tiéd lehet!Tény és való,a babettámmal leverem szegény verhót.Vannak alkatrész hiányosságai( hiányoznak az oldaldeknik( az takarja a trafót és a légszűrőt) de majd talán össze áll. Amig nem volt meg a motor,volt a vaterán, de most,hogy kellene bezzeg nincs.
A kérdésem a következő: Mennyi lehet a piaci értéke ennek a mocinak, mert nem igazán akarom megtartani, de elfecsérelni se szeretném. A motor beszorult az állástól, a váltó működik. Működőképesen lett letéve sok évvel ezelőtt.
Dikkkkk! Ilyen volt az első mot..... pardon járgány amin ültem. Majdnem motornak neveztem.:-))) Sosem bocsájtanám meg magamnak. Bár ahogy látom a képeken ez majd nem olyan mint az én gépem volt. Ez S-51-es az enyém 52-es volt. Kerekek nélkül (kellet kézi kocsinak) 6 az az hat korsó sörért adtam el.:-))) pedig akkor még nagyon olcsó volt a sör.:-))))
Istenem de régen volt és mit szop.....vele. meg is büntettek többször is, na nem gyorshajtásért.:-)))))
Mennyit és most??? Ha olyannak akarod eladni aki ismeri, max. betonba merevítésnek veszi meg. Tudod míg ló kaki van addig veréb is. Keres valakit aki nagyon nem ismeri ezt a technikát.:-)))))
Ne bántsuk már......mint ahogy esküvő elött is mondják : ...nekik méééér legyen jobb ?---igen is vegye csak meg egy lelkes fiatal , mint amilyenek mi voltunk (és már nem leszünk )
Nekem egy riga 12 volt. Becsületesen edzésben voltam miatta.Ha a motor jó volt a kuplung szakadt le.ha rendbe tettem a benzincsap dugult el kuti anyagtól.Nem a trehányság miatt rendszeresen mostam a tankot karburátort mindent felénk ijen volt a kut.A gyujtás rendszert is rendesen megismertem,megtanultam utközben defektet szerelni és sok mást is.És egyszer kaptam egy ajánlatot a két kerekére kézikocsiba.Egy Pannonia kerekek nélkül,természetesen forgalmival.Igen majdnem negyven éve könnyen ment egy kis munkáért.A két kerék is előkerült a szomszédból,a megszerzett tudással egy óra mulva próbauton volt,de rövid volt a szetelem egy kéthengeres bordó csoda elcsábitott.
Kissé elkalandoztam,lényeg jó motoron nincs mit szerelni.
Az alapokat ketyeréken kell megtanulni!
jó motoron nincs mit szerelni.
Az alapokat ketyeréken kell megtanulni!
Tény és való, hogy Rigán, Verhovinán edződött a '70-es '80-as évek szerelő generációja. Én is egy Verhó-5-ös gazdája voltam. Az élményeimet már összefoglaltátok. Akkoriban komplett szerszámkészletet és egy kiseb alkatrészboltot vittem magammal mindn hosszabb útra. Akkor lett elegem, amikor a gyújtótekercs egyszer Békéscsabától kb. 15 km-re mondta be az unalmasat és abból éppen nem volt nálam másodpéldány. Előbb hazatoltam és utána haragudtam meg rá úgy, hogy a végén a méhtelepen végezte. Ma már udom, hogy szamárság volt kidobni. Most szépen megcsinálnám és néha mennék vele egy kört. Na nem túl messzire.
A szakmai tanárom anno mindíg Rigán járt, és a rendszerváltás után is még évekig használta minden hiba nélkül a motort.
Ő öregurasan közlekedett vele, de Szekszárd elég dombos város, és ő a hegyen lakott-mókás volt látni ahogy szép lassan araszol fel a meredek utcán...
mókás volt látni ahogy szép lassan araszol fel a meredek utcán...
Én a Körös-gátra akartam így felaraszolni. Visszagurulni hátrafelé már nem volt ilyen mókás. Pár dolgot ki kellett egyengetni a gépen, és úgy emlékszem, hogy akkor kaptam egy szép új baloldali pedált is.
Érdekes dologra lettem figyelmes a kis Riga hirdetése során. Hiányzik a nehezen pótolható karburátor takaró lemez a vázról...
Mindenki ezen a karbitakarólemezen lovagol, azt mondják anélkül alig ér valamit a motor... Tipikus magyar mentalitás, hogy a pohár félig üres... Itt van ez a kis motor-a maga komplett valójában, és mindenki csak a takarólemezt keresi... Hát én most felmegyek arra a padlásra, ahonnan lehoztam a motort és ha megtalálom azokat a lemezeket-istenuccse csinálok vagy 10-15 darabot... Hogy hogyan, az legyen az én dolgom...
Komment