Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Nézegettem mostanában apróhirdetéseket,s elgondolkodtam.. Az árak a gazdasági felemelkedésünket tükrözi? Mert akkor én nagyon le vagyok maradva. Valamiért nem érzem a realitást,kevés kivételtől eltekintve. Érdekes módon az eladók egymás árait próbálják túllicitálni..jópár 125 Csepel közel (vagy túl) fél milla.. szerintem ennyi veréb nincs.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Valamiért nem érzem a realitást,kevés kivételtől eltekintve. Érdekes módon az eladók egymás árait próbálják túllicitálni..jópár 125 Csepel közel (vagy túl) fél milla.. szerintem ennyi veréb nincs
      Tudod az úgy volt...
      Jóember el akar adni valamit, ami az ő drága kincse. nem tudja mit ér ezért előveszi az internetet és tájékozódik hogy át ne dobják a palánkon. Így kiderül, hogy mások mennyiért adják, de ugye mindenkinek a sajátja a legkedvesebb és ez megdrágíjja.
      Aztán jön a következő jóember, az ugyanígy jár el, és ettől egyre drágább lesz.

Komment

Ez így logikusnak tűnik. De...abba nem gondol bele,ha Ő lenne a vevő.. Ha nehéz az árképzés,akkor mindenre ráírják: veterán: tejeskanna,ácskapocs,kinyúlt rigalánc,stb..

- - - Updated - - -

Regisztráltam a Facebookra,s időnként szétnézek csodálkozni. Az külön tetszik amikor segítenek egymásnak beárazni a "kincseket".

Komment

Szervusztok!

A piacgazdaságban az árukat a piac árazza be.Amire nincs kereslet,annak nincs ára.Tegyük fel van egy talicska tehén lepényem,úgy ahogy az a tehén farából kipottyant ala natúre,senki nem adna érte egy lyukas petákot sem,-sőt a látványra elcsapnák a fejüket és egyik-másik úri belű még öklendezne is.Amennyiben ezt a talicska tehén ganét,egy szitanyomott,felmárkázott zsákba csomagolom és ráírom,-mondjuk "Kétszeresen érlelt,kiváló tápértékű,pasztőrözött,az alpesi lila tehéntől származtatott növénytáp",-hát innentől már más a helyzet,-ekkor már áru és megvan az ára is.

Az eladóknak az árképzéssel nehéz dolguk van,egyrészt van aki megörökli és nem is ért hozzá,de szeretne belőle pénzt csinálni,-az ilyenek tényleg szétnéznek itt-ott és írnak rá valamit,néha irreálisan alacsony,de általában irreálisan magas,-egyik sem gond,a piac majd beárazza.

Vannak a viszonteladók,akik rácsapnak akármire is,amiben jő üzletet szimatolnak és anélkül,hogy egy újukkal is hozzányúlnának,vagy legalább megtakarítanák,a vételár sokszorosáért kínálják,-ezeket is beárazza a piac.

Vannak olyanok is akik megvesznek egy roncsot,beletesznek rengeteg pénzt munkát és energiát és csodát csinálnak a rozsdaboglyából és úgy kínálják eladásra,sokszor nagyon magas összegért,-de ezeket is beárazza a piac.

Az utolsó kategóriával értek egyet,annyi kivétellel,ha egyszer megcsinálok valamit osztályon felülire,akkor nem adom el,mert egyszer megfizethetetlen,másrészt a szívemhez nő.

Üdvözlettel:Che

Komment

csodát csinálnak a rozsdaboglyából
            Tisztességesen megcsinálni piacgazdasági szempontból nagyon kevés járművet érdemes. A piacon a vásárlók többsége "nem okos" s még irányítva is vannak. Közelmúlt nagy híre: Pert nyertek Mc Donaldsal szemben,mert a hamburgerhús emberi fogyasztásra alkalmatlan izékből áll. Én mint fogyasztó ezért nem veszek semmi összedarált terméket bármi is van a cimkén feltüntetve.

- - - Updated - - -

.Tegyük fel van egy talicska tehén lepényem,
            Azt most pont megvenném. Viszont még kis hozzáfűzni való: Beindult a tojásbiznisz. A tyúkjaim darált magokkal etetve minőségi tojást állítanak elő,és már felesleget is termelnek amit 30Ft/db áron adok el. (mert a bolti 40)

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              A tyúkjaim darált magokkal etetve minőségi tojást állítanak elő,és már felesleget is termelnek amit 30Ft/db áron adok el. (mert a bolti 40)
              Én Göllébe járok tojásért ott is ennyi. Sajnos Tőled nem lenne kifizetődő kicsit nagyobb a kerülő mint így

Komment

Heti 80-90 db van,ismerősöknek leszállítom+ az esztergályossal elbartelezem.
                Göllébe járok tojásért
                Gyere, adok csirkét kotlás után.

Komment

(mert a bolti 40)
                  De az BRUTTÓ ! Tehát te gyakorlatilag 1 ft 49 fillérel adod olcsóbban, az ellenőrizetlen eredetű tojást !

Komment

ellenőrizetlen eredetű
                    Eredet: Itt van nálam.. És le is ellenőrzöm rendesen.

Komment

Mir-mur te tudod honnan van a bolti? Attiláé és a mienk is kint kapirgál és nem eszik semmi olyat ami nem ellenőrizhető /általam! és nem másra bízva/. Nem vegyi anyagot esznek, hogy sárgább legyen a tojásuk!

Komment

tudod honnan van a bolti?
                        Én pl nem tudom. Az enyémeknek két hetente megyek kajáért,s én válogatom a magokat. Más az íze és a szaga is mint táposaknak.

Komment

én válogatom a magokat. Más az íze és a szaga is mint táposaknak.
                          Nahát akkor azt a magkeveréket kell levédetni és aztán felcímkézve árulni!

Komment

Mi is háztól vesszük a tojást,már évek óta egy jó ismerőstől.Itt 30.-Ft. darabja a nagyobbaknak és 20.-Ft. a kisebbeknek (nem liliputi,csak egy kissé apróbb)..Olyan lelkiismeretes az eladó,hogy mosatlan tojást még soha nem adott és egy romlottat sem találtunk közte,sajnos a téli időszakban eldugul a kloákájuk és nincs tojás,-akkor marad a bolti,de az sem rossz,csak más és fenntartásokkal van az ember a hallottak alapján,de az is lehet,hogy a fele se igaz!

Üdvözlettel:Che

(Ha valamelyikőtök tud Cseh-Szlovákul,-írja már meg,hogyan kell leírni,hogy "osztófej,osztókészülék",-gépkönyvet keresek egy TOS FA 3 AU marógéphez és nézegetem a Csehszlovák oldalakat.Az esztergapadot soustruhu-nak írják.)

Komment

Szia! Csehül a Google szerint::dÄ›lící hlavy, dÄ›licí jednotka

Komment

Ha valamelyikőtök tud Cseh-Szlovákul,
                                Majd Kvaga !..........................

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X