Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Kaptam egy kis darab szalonnát,nehogy már a hűtőbe menjen megraktam a tüzet majd később meggyújtom...nekifogtam meló hijján takaritaní...leltem egy fél doboz gyufát.Ki vittem a tűzrakóhoz valyon nem ázott el nem meggyulladt és miért ne had égjen....bementem előszedtem a hagymát kenyeret,majd a tűznél előkészitem...rakok a tűzre mit leltem"valaki itt felejtett valamit a fák alatt "hát el vagyok a sütés túlhaladt az elváráson.. el vagyok...igaz magam végeztem ki a múltkor ott felejtett adagot
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
A gyerekek,ha jönnek némely hétvégén ebédelni,akkor a sült krumplihoz (jó hasáb burgonya),mindig eszik ezt a ketchupot.Számomra teljesen idegen ez a massza,bár kóstoltam már és éppen meg is lehet enni de,ha már van az a jó nyers paradicsom mi a fenének ne enném nyersen?Külön is idegesít a ketchup kinyomásakor keletkező tortyogó hang,mely leginkább az ifjúkori leányokkal kiskapuban átélt pajzán zajokra hasonlít,-no de nem sorolom.Túl a zajokon elgondolkodom még a csomagoláson is,mert a flakon kiürültével,bizony az a kukába landol,szennyezve ezzel a környezetet,ráadásul a tartalmat ki sem lehet belőle teljes egészében nyomni egy étkezésre való biztosan benne marad.Szóval pocsékolás az egész és egyfajta mánia.
Olyan este 11-re végül is üvegbe és dunsztba került a ketchup,a durván 4-5 kg. paradicsomból lett egy literes befőttes üveggel,-tehát borzalmasan szaporátlan.Az íze kóstolás után talán valamivel jobb,mint a bolti felső kategóriás,legalábbis nekem,a végítéletet majd a gyerekek mondják ki,remélem a hétvégén.Örömmel készítettem,mert tényleg annyi paradicsom összejött,hogy azzal kezdeni kellett valamit.
Ami még elgondolkoztató,-több órán keresztül rotyogott a forráspont körül,vajon mi történhetett a paradicsomban rejlő vitaminokkal,savakkal,nyomelemekkel biztos,némely ízlés szerint a ketchup jobb ízű mint a nyers paradicsom,de vajon egészségesebb e?
Túl vagyunk a ketchup II főzésen,-ez hajnali 4-ig tartott,-már kihűlt a dunsztban és a spájz polcán van,-ezzel az idei paradicsomlekvár főzést letudottnak tekintem.Most meg hullanak a diók és a fa levelei is,nem győzöm kaparni és égetni.A diótermés a korábbi évekhez képest siralmas és rossz minőségű,talán a családnak és a szűk baráti körnek elég lesz,de dúskálni nem fogunk benne.A férfi lekvár szépen lassan kiforr,lehet főzdei időpontot kérni és gondolkozni azon,hogy miből is fizetem ki.Az idén csak vegyest főzetek,mert összesen nem lesz több,mint 200-250 l. alapanyag,szőlő,szilva,körte összetételben.
Nem tudom,hogy mikor jutok be a műhelybe,hogy végre molyolhassak a vasakkal,mert terveim és elgondolásaim bőven vannak,-szereztem már egy betonvibrátor motort,most valamilyen 4-6 db légrugóra lenne szükségem és akkor el lehetne kezdeni a vibro polír,vagy tisztító készítését.Inkább oxid eltávolításra használnám és akkorára szeretném készíteni amibe egy nagyobb autó felni belefér.Majd látom,hogy miből és mire megyek vele,-komolyat szeretnék csinálni,nemcsak olyan labilis vackot.Valamilyen kisebb és nem túl magas légrugót nézegetek,valamilyen elfekvő készletből,egyenlőre sikertelenül.Az elképzelésem szerint a vibro polír kádja,sorbakötött légrugókra lenne helyezve,a nyomáskiegyenlítődés miatt a kád stabilan vízszintes helyzetben rezegne.
Most jut eszembe,hogy még ásnom is kell,de sürgősen,-no majd reggel,-kár hogy már nem vagyok aktív,mert akkor sokkal több időm volt vagy csak úgy tűnik?
Üdvözlettel:Che
Utoljára szerkesztve a következő által: Che; 2018 okt. 11, 20:49.
Én mint kóstoló jelentem a Józsi Ketchup- ja ízletesre sikeredett. Tényleg finom egyéni igazi paradicsomra emlékeztető az ízvilága! Kérem a nyálcsorgatást abba hagyni!!
Köszönöm Sándorom!Ma megkóstolták a gyerekeim is,sőt ettek is belőle és vittek egy üveggel,-tehát örülök a paradicsomlekvár főzésnek,mert másnak örömet szerezni öröm!
Egész más téma, de talán elfér itt
Nagy dillemában vagyok és igen mérges
Van egy kedves fényező ismerősöm.
Amikor a srác még egy akkora sufniban fényezett hogy csak egy motorháztető fért el, nem egyszer elment a villany mert a hálózatuk olyan volt
Akár szombat este normális ruhában is odaugrottam megjavítottam. Vagy 2 éve a műhelyének a villamositását is irányitottam, szereltem
Szoval mindez szivesség volt, de igen rossz szívvel emlegetem most
Korábban a Simsonomat semmi idő alatt gyögyörűen lefényezte
Jelenleg nála vannak a motor cuccok már tavasz vége, nyár eleje óta.
Természetesen nem ingyen kérem a munkát, azért vittem hozzá mert ismerem a precízségét
Azóta többszöri hitegetés hogy mikor lesz kész és hivatkozva hogy mennyi munkája van. Vazze, menjünk sorban, BMW-Volswagen-Horex
Mondtam, elmegyek és elhozom a cuccokat, aztán valahogy legittelem, lefujom sprével és annyi
Évtizedekkel korábban is én csináltam és elfogadható lett, igaz pisztollyal , kompresszorral és teli energiával akkor még.
Kaptam a választ hogy akkor ő megsértődik, mert igérte hogy megcsinálja és hogy mennyire tisztel engem stb.
Hozzá kell tennem, hogy az autómat is karosszériázni és fényezni kellene, vizsgákra is ő viszi mindig
A motor projekt a fényezendő cuccok miatt áll 90%-ban
Ha elhozom, tényleg sértődni fog, viszont az autómat ekkor már elvböl nem vinném többet hozzá, ami igen kényelemetlen nekem, mindegy most miért
Rugjam fel a kapcsolatot vagy várjam ki a tavaszt , talán elkészül a motor fényezése?
Jákob a rabbihoz fordul:
-Rabbi! Te vagy a mi népünknek tanítója. Segíts, kérlek!
-Mondd, Jákob fiam, mi a problémád!
-Találkoztam egy idegen kifejezéssel és nem tudom, mit jelent.
-Semmi baj – mondja a rabbi–, és melyik lenne az a szó?
-A „dilemma”.
-Hmm….Rögtön megvilágosítom a jelentését egy példával:
Sétálsz délután a bevásárló utcán, a hentes előtt meglátsz egy táblát.
Ez áll rajta:„DISZNÓHÚS INGYEN!”
A fiatal zsidó házasodna, de nagy dilemmába van. Felkeresi a bölcs rabbit:
- Rabbi! Házasodni akarok, de mondd, mit tegyek? Vegyek el egy bomba jó nőt, aki egész életemben megcsal fűvel-fával, vagy pedig egy rusnyát, ez esetben tudom, hogy csak az enyém lesz örökre.
Mire a rabbi:
- Hát dönts fiam, mi jobb. Megosztani egy tortát a barátaiddal, vagy megenni egy kalap szart egyedül?
Akár melyik oldalról nézzük a dolgot, te jársz rosszul, csak azt kell eldöntened melyik jár kisebb fájdalommal.
"Ne egyetek semmiféle utálatosat. Ezek az állatok, amelyeket ehettek: szarvasmarha, juh és kecske, szarvas, gazella és dámvad; vadkecske, antilop, nyársas antilop, és kőszáli zerge"
[ Mózes V. könyve 14,3-5]
Ez a törvény a különböző állatok húsát tiszta (kóser) és tisztátalan, tiltott (tréfli) húsokra osztja. Tisztátalan az elejtett és széttépett állatok húsa, a disznó, a nyúl, a teve, és a ló húsa. A disznóé olyan mértékben tisztátalan, hogy igazából hozzáérni sem szabad! A marha, a szárnyasok (a strucc kivételével), a bárány és a kecske viszont kóser húsnak minősülnek, és a halak közül azok, amelyek uszonnyal és pikkellyel rendelkeznek. (Ezért nem ehető például a harcsa és az angolna, illetve a tengeri halak jó része).
Én javaslom a barátságos megoldást. Egyrészt a motoros szezonnak szinte vége. Így hiába vinnéd el használni már nem tudnád és a hirtelen talált mester munkája meg lehet, hogy nem tetszene. Van úgy , hogy el van havazva valaki. A közmondás ís így szól: Türelem rózsát terem. Lehet virág nem lesz de egy szép motorod még lehet! Egy szép festés öltöztet!!
A rabbinak semmi nem drága, , de jelen esetben rábízza a megoldást az ifjúra
Okos, mint egy pszichológus. Mondott is valamit meg nem is
"Akár melyik oldalról nézzük a dolgot, te jársz rosszul, csak azt kell eldöntened melyik jár kisebb fájdalommal."
Igazad van! Kénytelen vagyok elviselni a helyzetet, de rágja a lelkem és értetlen vagyok
sepy
Ha ez a motor elkészülne, még nyakig érő hóban is kipróbálnám, aztán menne vissza a szobába dísznek
Nem akarom levizsgáztatni, vén vagyok már, és ki tudja mennyi időm van még
Ezért is mérgesit a jóbarátságon kivűl a helyzet
Ne mérgeskedj mert a méreg árt a szépségnek és a végén még Veled fogják ijesztgetni az unokád , hogy viselkedj rendesen mert elviszlek Öregapádhoz! Ami a motor hiány érzete miatt van azt megértem.
Komment