Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Nem vagyok egy hegesztőbajnok , de ha jól emlékezem a visszacsapás gátlóban van egy porkohászati úton előállított porózus fémszűrő , ami a visszaégéskor elrakódhat korommal , így a funkcióját már nem tölti be ! Ezt úgy értelmezem a saját kis eszemmel , hogy ha bármiféle kis "malőr" is bekövetkezik az egységet cserélni kell , továbbá az időszakos (talán negyedév...egy év ...) ellenörzésen is cserélik . A kis egységet célszerű a pisztoly és a tömlő közé beépíteni , hogyha baj van legyen idő a palackot elzárni .
    Nekem ennyi maradt meg róla , mivel nem igazán hegesztek , főleg dissou-val, így az infók lehetnek hibásak is, bizonyára lesz aki kijavít ha nagy baromságot írtam . Mindenesetre nem félrevezetni akarlak , csak az emlékeimben így maradt meg ...
    Azt, hogy hogy állapítod meg hogy jó , vagy nem ????? Sajnos gőzöm sincs ! (Bocs ...) Nem tudom mennyibe fáj egy pár szelep , de a biztonság érdekében nem egyszerűbb lecserélni , és nyugodtabban használni ?

    Komment


      És hogy lehet megállapítani hogy már nem jó?
      Nem igazán lehet,és ezért nem bízom benne.Évente kell-ene ellenőriztetni az egész felszerelést,hogy biztonságos legyen.
      Aminél felmerül a gyanú,hogy sérült vagy kopott,repedt azt érdemes cserélni(magától jobb,biztonságosabb nem lesz!!!)
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

      Komment


        Akkor ment tönkre a visszaégés gátló amikor nem enged át nyomást, vagy csak nagyon keveset. Én nem raktam a sajátomra soha mert megtanultam "lekezelni" egy vissza égést. Egyébként egy rosszul beállított láng kép, vagy alul méretezett égőszár miatti folyamatos durrogás hegesztés közben, mind egy-egy visszaégés csak nem folytatódik a csőben hanem kifújja a nyomás. Ezek nem szakszerű kifejezések csak ahogy az ember megtanulta.
        A komoly visszaégés egy nagyobb égőszár vagy a vágópuska használatakor fordulhat elő. Itt érdemes megtanulni lekezelni a problémát és nem hagyatkozni a gátlóra. Ha pedig a kifúvatásos módszer már nem működik tilos elfutni. Olyankor nyugodtan, egy kesztyűt felvéve (amúgy is rajtad van hegesztés közben ugye?) egyszerűen el kell zárni a palackot.
        Én már zártam el úgy palackot, hogy konkrétan az óránál égett. Ezért fontos még a rend a palack körül (de az egész műhelyben csak az olyan nehéz) és a hozzáférhetőség is.

        Komment


          Az oxigén visszaégés gátlóját szétszedtem már, abban a szűrő tiszta. A nyomást mind a kettő szépen átengedi, szóval akkor jó mind a kettő.
          Bár, a "szavatossági idő" hallatán majd veszek 1-1 újat ha arra járok. De most használom ezekkel.
          Tegnap csak kicsi égőszárral próbáltam. Begyújtásnál, amikor próbáltam beállítani a megfelelő lángképet puffant párszor, de azért(a rosszul beállított nyomás ellenére is) sikerült normális lángképet beállítani.

          A palackok csapjaihoz természetesen hozzá jól hozzá lehet férni, a reduktorok fölött meg semmi éghető, csak a plafon(a műhely belmagassága elég kicsi, a palackok meg magasak)
          Én meg nem vagyok az a fajta ember aki elszalad ilyen esetben (no meg nem félek a tűztől) És természetesen kesztyű és munkáskabát az alap.

          Ha meg mégis gond lenne a palackok mellett van egy ilyen tűzoltó spray(bár kétlem hogy az sokat érne), úgy 10m-re egy 1kg-os poroltó, 2-mre meg a kocsimosó slag. Szóval lenne mihez nyúlni ha forósodna a helyzet.


          Köszönöm az eddigi segítségeket! De ha eszetekbe jut még bármi aminek hasznát vehetem azt írjátok le nyugodtan

          Komment


            Ismét kipróbáltam és így, megfelelően beállított nyomással azért sokkal egyszerűbb beállítani a megfelelő lángot

            Egyenlőre addig jutottam hogy azon a darab lemezen amire tegnap égettem három lyukat most befoltoztam őket

            Komment


              ha eszetekbe jut még bármi aminek hasznát vehetem azt írjátok le nyugodtan
              Na akkor óvatosabb vagy mint sok kolega:érezd magad vállveregetve,és ezután sok örömöt,türelmet kívánok a vasfaragáshoz!!!
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

              Komment


                Édesapám, meg az utóbbi években én is már annyi szerszámot összegyűjtöttünk hogy nem szívesen nézném ahogy elégnének mert aztán egy élet kevés lenne mindent pótolni (kivéve persze ha nyernék a lottón. De erre sajnos nem túl nagy az esély, főleg hogy nem lottózok). Szóval vigyázok mindenre.
                (csak azt nem tudom hogy anyámmal hogy fogom megértetni hogy a palackok körül az a sok szabad hely nem azért van hogy legyen hova pakolnia minden vackot...)

                Komment


                  Ha van hely inkább építsetek neki egy külön kis "bódét" amibe biztonságosan tárolhatók. Bár jobban belegondolva lehet jobb ötlet ha a palackok fixen ott vannak a "bódéba" és cső viszi át az anyagot a műhelybe . Nem épp olcsó megoldás de még mindig olcsóbb mintha megtanulna repülni a műhely...

                  Kicsit más téma. Ha ne adj isten valaki eretnekségre vetemedne mint én kerülje a katalizátoros kipuffokat. Iszonyat mód lefojtja a motort...
                  Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2015 márc. 09, 14:38.

                  Komment


                    jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Ha van hely inkább építsetek neki egy külön kis „bódét” amibe biztonságosan tárolhatók. Bár jobban belegondolva lehet jobb ötlet ha a palackok fixen ott vannak a „bódéba” és cső viszi át az anyagot a műhelybe . Nem épp olcsó megoldás de még mindig olcsóbb mintha megtanulna repülni a műhely...
                    Még középiskolában volt a palackoknak egy kis tető körbe dróthálózva, és onnan mentek be a műhelybe a csövek, ha jól emlékszem 10 helyen lehetett egyszerre hegeszteni. ez ugye 10x2 palack



                    heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Ha meg mégis gond lenne a palackok mellett van egy ilyen tűzoltó spray (bár kétlem hogy az sokat érne), úgy 10m-re egy 1kg-os poroltó, 2-mre meg a kocsimosó slag. Szóval lenne mihez nyúlni ha forósodna a helyzet
                    No szeintem ezek használata, abban az esetben egész hirtelen válna okafogyottá.

                    Komment


                      No szeintem ezek használata, abban az esetben egész hirtelen válna okafogyottá.
                      Ha robban a palack akkor már minden mindegy, velem együtt vinné a fél házat(alagsorban van a műhely, igaz hogy a garázs ajtó mellett vannak a palackok de kétlem hogy sokat számítana.)
                      Ha viszont a biztonsági szelepek teszik a dolgukat és ott ég és az gyújt be valamit akkor van mivel eloltani. (a beton födémet aligha gyújtja be, de azért nem olyan messze vannak éghető dolgok már)

                      Ha van hely inkább építsetek neki egy külön kis „bódét” amibe biztonságosan tárolhatók.
                      Hely sajnos nem igazán van neki. No meg a 2x15m tömlő is 10800ft volt, szóval ha az udvarra tenném az már egy kisebb vagyon lenne.
                      Azért kelletett ennyi hogy kényelmesen beérjen a műhelybe, valamint a kocsibejáróra, révén két nagyobb beton placcunk van csak, az a két kocsibejáró. A garázs sajna elég kicsi(főleg a belmagasság) a műhelybe meg alig van hely.

                      Komment


                        A múltkor olvashattunk cikket egy -valahol messzeföldön- fellelt veterán autó gyűjteményről.
                        Most az itthoni megfelelője:

                        Kincseskamrára bukkantak Szabolcsban! | NapiSzarka

                        Lehet sóvárogni, csemegézni, esetleg rohanni és felkutatni Szabolcs megyét (bár ennek már úgyis van gazdája...)

                        Komment


                          "...esetleg rohanni és felkutatni..."
                          Egyáltalán, hogy maradhatott ennyi dolog egy helyen, egyben, ennyi ideig felfedezetlenül ? Ahogy elnéztem, nem kis helyiségről van szó, ahol a vasak "nyugszanak"...nem igaz, hogy ezt valaki -ebben az országban(?)- még nem fedezte fel!?
                          Hihetetlen!!!

                          Komment


                            Lehetnek itt furcsaságok is!?.Miután a figyelem középpontjába került kerülhet onnan elő pár gép mit régóta keresnek!

                            Komment


                              Miután a figyelem középpontjába került
                              annyira,hogy már el is tűntek a képek

                              Komment


                                Megvannak azok, csak máshol. Az internet szépsége, egyszer felkerül akkor fent is marad :
                                Kincseskamrára bukkantak Szabolcsban! | Napjaink

                                /SZERK:
                                Lementettem őket dropboxra úgyhogy ezek már nem szívódnak fel:
                                https://www.dropbox.com/sh/28mkx63dv...B-gjihxma?dl=0
                                Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2015 márc. 10, 19:08.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X