Emlékszem,mikor megjelent a tirisztoros rádió
Rá volt írva í rádió skálalapjára hogy hány tranzisztor van benne, mert akkor az értékesebb volt.
A mai világban ezért beforrasztottak volna még négyet kamuból hogy jobban el lehessen adni.

Ez egyúttal a hullámsávok számát , szelektivitás minőségét ,és az árat is növelte . Így a készülék jobban foghatta pl a szabad európát ...

Egy mostani tapasztalat, anyukámnak vettünk egy Singer varrógépet, gyönyörű, majdnem hibátlan, még az eredeti számlája is megvolt, 1928-ban született. Az egyetlen kérésünk, kérdésünk az eladó felé az volt, hogy működőképes legyen, mert használni szeretnénk. Természetesen működik... Mondanom sem kell, hogy nem. Most varrógépműszerész után kajtatunk. Így viszont bátrabban nézünk szét rádió után, mert ha át is vernek, lesz, aki ránézzen

:
Homoköntés lesz csőben ??? Fenék vastagság ???? (5-7 mm ???) komp.viszony ? Tégy mindenhova vékony légelvezető járatot tűvel , ne legyen lunkeros ... gyönyörű munka ! Milyen ötvözetet használsz ? Esetleg a gyári Dugattyú anyagból lesz Újra öntve ??? Ovalitás ,hordó alak vagy kúposság ???? Legjobb volna talán valahogy nyomás alatt önteni .... de nem akarok belevau , félre ne értsd ! Hőkezelés ???
Nem én öntöm,csak a mintát készítem mert a gépműhelyes hasonló dugattyút sem talált (én sem) amiből kialakítható lenne. Az eredeti NSU-t használtam mintának, a felső rész Simson 250-ből lett magasítva. A falvastagság,erősítések gyári minta alapján alu gittből pótolva. A kompresszió igy 9-es.
Ha valami érdemleges,látványos elkészül akkor persze lesz fénykép.

Komment