Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    helyzetjelző:6V 1,5W
    Köszönöm!

Ez hasonlít a 35/35 wattoshoz csak kisebb? Ma lámpatököt kötözgettünk és izzó kellene.

Komment

A Szente Gyula által írt könyv szerint a T5 izzói:

Fényszóró:6v 35/35Wbilux,6V1,5w helyzetjelzővel

Rendszámtábla-világítás:6V/5W(7544tip.)

Féklámpa:6V/15W(1141tip.)
      OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

A 6V 1,5W kisméretű cseresznye izzó.
        A lendkerékmágnes nem AVF GV-1 45 W / 6 V? Amit én írtam (Balogh Gyula Pannónia motorkerékpárok kezelése és javítása) azzal is eléggé sok van kihozva ennyiből.
        Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 márc. 10, 21:10.
        chemotox és OdinHEM kedvelte ezt.
        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Mindegyik T5-ös AVF GV 1-45 W/6V lendkerékmágnessel került forgalomba,csak a féklámpa változott. A félreértést elkerülendő,nem vettem észre,hogy már válaszoltál a kérdésre.
          OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Üdv Urak! Ha már így belemerültünk a Pannoniázásba: van egy csupasz T1-es vázam, amiről szerdán már papírom is lesz - én pedig afféle "mindennapos" motort szeretnék belőle. Mivel csak a vázat kaptam meg, ezért elég szabadon azt rakhatok fel rá amit jónak látok vagy éppen van itthon ugye.

Az egyik kérdéses pont a futómű: érdemes beépíteni előre a P10-es komplett elejét?

Van itthon mindkétféle, egyhengeres T és P komplett elsővilla is, a kérdés csak az hogy érdemes-e belevágni a dologba - hiszen ez a motor szinte a vastelep kapujából menekült meg, a saját blokkja sincs meg - így miközben építem egyetlen cél hogy jól lehessen használni. Viszont feltűnően más lesz a kisfékdobbal.

Illetve van egy jó (gyári) festésű tankom, amit egy barátom adott (felújítás során megmaradt), de át van forrasztva a benzincsap csonkja belső menetűre.
            Nem tudja véletlenül valamelyikőtök fejből, hogy melyik gépeket szerelték M15*1 menetű benzincsappal?
            Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2013 márc. 11, 17:08.
            OdinHEM és mátéapu kedvelte ezt.
            There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Nem tudja véletlenül valamelyikőtök fejből, hogy melyik gépeket szerelték M15*1 menetű benzincsappal?
              készittess egy közdarabot a kedvenc csapodhoz és azt tedd rá.Képet szeretnék az egészről érdekelne.Szerintem lazán belerakhatod a p-10-es ét és abba a nagyfékdobos kereket a jobb fékhatás miatt,és a 12-es ülését a kényelem miatt.
              Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2013 márc. 11, 19:56.
              OdinHEM és kollarg kedvelte ezt.
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                a nagyfékdobos kereket a jobb fékhatás miatt,és a 12-es ülését a kényelem miatt
                Igazából egy T5H-t nyúzok most, annak van elég fékereje egy helyi figura által újraferrodolozott fékpofákkal - meg kisfékdobos kerékből van itthon fél tucat jó, nagyfékdobosból csak 1 árva darab (illetve van még 3, de mindegyiknek el van repedve az agyrésze ahova a csapágy menne).
                Azt lenne jó tudni, hogy mennyire ráz/nem ráz az eleje, hogy nyeli el a mozgásokat.

P12-es rugós ülés? Én azt találtam ki, hogy a lemezeset kellene átalakítani felhajthatóra, alatta meg valami rekeszt kiképezni ahova befér ez-az ami a dobozba nem. Hátha járkálhatok utána hátizsák nélkül...

Mindjárt lemegyek képet csinálni.

És meg is vagyok, ez a kupac vas a szörnyű rumli közepén:

Click image for larger version

Name:	k2 013 (Medium).jpg
Views:	1
Size:	72.9 KB
ID:	134815

Épp itt tartok, ezzel szeretnék a nyáron közlekedni. Mert van két restaurált motorom is, de de de...

Ilyen a tank:

Name:	k2 014 (Medium).jpg
Size:	49.1 KB
ID:	134816

És ilyen a Wartburg-index a sárfogón:

Name:	k2 015 (Medium).jpg
Size:	52.1 KB
ID:	134817

Ez utóbbi előbb jutott újra eszembe, régen akartam már abból a búrából hátsó lámpát kialakítani - csak eddig nem mertem hirdetni az ötletet.
                De a többivel már nem is borzolom a kedélyeket, mint mondjuk hogy az egészet fehérre kellene festenem, vagy hátra nem jönne rosszul egy TL lengővilla...
                Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2013 márc. 11, 20:36.
                OdinHEM, mátéapu és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Gondban vagyok 6V 1,5 W-os helyzetjelző izzó(k) beszerzésével kapcsolatban. Mivel típusát nem ismerem, így keresőbe írva csak 15W-os izzókat hoz fel találatra Itt helyben "csak" 6V 3w-os izzót sikerült beszerezni, de mivel ha jól tudom, hogy ez (is) akkumulátorról megy így a plusz terhelést már koránt sem biztos, hogy a töltőtekercs vissza tudja adni az akkunak. Létezik ilyen izzó valahol? Vagy mivel nem ismerem a típusát (PL Ba15S) így ezért nem találom?

Ma találtam 6V 2W-os izzót, holnap mehetek érte. Az a fél watt már csak nem lesz olyan vészes. Azért nem adom fel, úgyis kerítek valahonnan..
                  Utoljára szerkesztve a következő által: chemotox; 2013 márc. 12, 20:15. Oka: Elfér ez még ide :-)

Komment

meg kisfékdobos kerékből van itthon fél tucat jó,
                    Nekem is van egy fél tucat,nem jó.
                    Rozsdás felnivel,de nincsenek szétverve,cserélnék is,de messze vagyunk szerintem.Nekem lemezes ülésem van,lehet 20-asé a rugóst nem szerettem a sulyom miatt leült.Én sem szeretem a hátizsákot,de a táslát igen,inkáb abban gondolkozz,az ülés alá ugysem férne szinte semmi.Elsősegélyesnek meg kisdobozokban lehetne gondolkodni,pl a danuvia oldaldoboz bepasszol a váz ivébe,hegesztés nélkül bilincsel is be lehetne tenni.
                    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

chemotox eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Azért nem adom fel, úgyis kerítek valahonnan..
                      IZZÓ 6V 1.2W BA7S 2690 235852,27450,/CSAK1000D

Itt van, igaz 1.2W - de az 1.5-höz csak 0,3W eltérés, nem 0,5 mint a kettesnél...

Más:

Megvolt ma a póthagyatéki eljárás, amint megérkezik a KEKKH levele enyém a T12100175 vázszámú masina.
                      OdinHEM, dott és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

A képeken látható épp összerakásban lévő motort "tulajdonoltad" meg?

Komment

dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          A képeken látható épp összerakásban lévő motort „tulajdonoltad” meg?
                          Igen, de a kép meglehetősen csalóka - csak úgy össze van dobálva kötőelemek és minden nélkül. Meg még kell bele egy adásvételis blokk, mert csak a csupasz vázat sikerült.

Viszont azt nagyon gyorsan és könnyen. Decemberben vette fel velem az örökös férje a kapcsolatot, tegnap volt az eljárás. Nagyon segítőkész embereket ismertem meg, akikkel öröm volt végigvinni a póthagyatékit.
                          OdinHEM és dott kedvelte ezt.

Komment

égen akartam már abból a búrából hátsó lámpát kialakítani - csak eddig nem mertem hirdetni az ötletet.
                            Egészen jól néz ki.

P12-es rugós ülés?
                            TLB első magában, elég annyi.
                            OdinHEM kedvelte ezt.
                            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              TLB első magában, elég annyi.
                              P11 replika ülés?

Name:	6110d1330600819-1kep.jpg
Views:	2
Size:	195.2 KB
ID:	134826
                              OdinHEM, mátéapu és wsievers kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok!

Két hólapátolás között,-beugrottam a kocsmába.egy két ideológiai felesre,de annyira bánt ez a késői tél,hogy lehet egy egész is.Még ilyet,-már csak négy hét van hátra a fecskék érkezéséig,a barackfa rügypattanás előtt és majdnem tíz centis hó van,ami talán még nem is lenne gond,de elég komoly fagyot jósol a köpönyeg.Hu és akkor szervusz barack lekvár,szőlő meg mit tudom én még mi.Igaz a sors olyan,ha nem lesz szőlő,attól még lehet lágy kenyér,de úgy a kettő együtt lenne valahogy az igazi.

Ezen a gyönyörű szép világon,mióta úgy-ahogy tudatomnál vagyok,ilyen március 15-re nem emlékszem,volt már esős,hűvös,de fagyos és havas még soha.Van új a nap alatt!

Függetlenül a fenti kesernyés gondolataimon,emlékezzünk tisztelettel,az 1848-as események hőseire,-kikből napjainkban sem ártana a szine-java!

Üdvözlettel:Che
                                OdinHEM, TZ és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X