Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

A képen akkora kamu az első lengőkar, mint egy ház
    Látszik a hagyományos villa...

Komment

Az a villa nem is kamu,csak "unortodox" megoldás!

Komment

Ezen nincsen lengéscsillapító, hanem a gyári teleszkópra van ráheftelve valami. Nem úgy néz ki, mint a tipikus Earles villa, azt tudom hogy néz ki, és ez nem az. Egyébként miért van forgáspont a lámpafej alatt? Így értelmét veszti a lengőkar. Tipikusan a fotós megtévesztésére felrakott álvilla. (mostanában is divat a festéssel, burkolatokkal habszivaccsal elfedni a utcai tesztben részt vevő nullszériás autók alakját)
        Csak a 2. számú helyen szabadna forgáspontnak lennie(Az első keréktengelyhez a "lengőkar" nem is ér hozzá, feljebb van, továbbá nincs hátul merevítése)
        Click image for larger version

Name:	Pannónia TLB1957.jpg
Views:	1
Size:	14.9 KB
ID:	139189
        És a teleszkóp billeg is berugózáskor, amit itt nem tud megcsinálni.
        Egyvalami hasonlít erre, a BMW Telelever első villája. Ha kihozzátok azt, hogy a Csepel Művek szabadalmaztatta ezt, eldobom az agyam
        Egy normális Earles villa így néz ki:

Name:	bmw-r26-4-3-1440.jpg
Size:	112.5 KB
ID:	139190
        Ami zavar, az a hagyományos villaburkolat-lámpatartó a Pannóniás képen. Berugózáskor az Earles villa lengéscsillapítója nemcsak rövidül, hanem billen is. És ez az, ami a hagyományos villaburkolat alatt nem fér el. Továbbá, ha feltűnik, a Pannóniás képen úgy néz ki, mintha már össze lenne teljesen nyomva a "lengőkar"(lefelé kellene lejtenie terhelés nélkül, mint a BMW nél)
        Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 jan. 28, 10:52.

Komment

Az a megoldás csak esetleg a hátra hajlás megakadályozásában segíthet. Elég ocsmányul néz ki persze csak az én szemembe ,még ettől lehet szép is!

Komment

Gondold át,nem a lámpa alatt van a forgáspont,lengéscsillapító meg a villában lehet.

Komment

Szervusztok!

Meglehet szentségtörést követek el és a Pannóniások kiátkoznak a fórumról,de nekem valahogy,a TLB semmilyen formában nem tetszik.Arról meg ne is beszéljünk,ha jól felmálházva,kapott egy defektet a hátuljára,lehetett birkózni vele,mire kikerült a hátsókerék,a burkolatból.Természetesen ízlések és pofonok között,órjási különbségek vannak,így tiszteletben tartom azok véleményét is,akiknek a TLB-nél,nincs harmonikusabb motor a világon.

Volt Csepelen sok próbálkozás a fejlesztésre és szerintem tudak is volna előrébb lépni,csak akkor nem tizen ezrekért,hanem a duplájáért kellett volna adni,a fogyasztóknak,de az meg a kedves népnek nem tetszett volna.Végül is ezért maradt a jó öreg Pannónia,a nép által kedvelt "igásló"..Arra nagyon megfelelt,hogy az emberek munkába járjanak vele,bírta a gyűrődést és jó volt az alkatrész ellátás is és még túrázni is el lehetett vele menni.

Végezetül egy 350-es protótipus,amelyből szintén nem lett széria gyártás,az meg lehet,így utólag boncolgatni,hogy miért nem,-mindenki másképp magyarázza,de hogy tudtunk az biztos!

Name:	Pannónia lett volna.jpg
Size:	195.7 KB
ID:	139191

Üdvözlettel:Che

Komment

Berugózáskor az Earles villa lengéscsillapítója nemcsak rövidül, hanem billen is.
                Ezért nem lehet ott! Ezért nincs burkolva a Simson Schwalbe és az Mz Trophy lengéscsillapítója se hagyományos burkolattal.

Komment

Name:	Pannónia lengővillával.jpg
Size:	196.8 KB
ID:	139192 Itt látható,hogy nem a lámpa alatt van a forgáspontja a villának. A BMW,DKW,MZ,stb. által alkalmazott Earles rendszeren kívül még elég sokféle megoldás létezett,igaz nem mindegyik készült nagyobb sorozatban.

Komment

Ezen a képen már tényleg jobban látszik, viszont ha mindenáron ilyen burkolatot akartak rá, szerintem jobban harang alakúnak kellene lennie a burkolat aljának.

Komment

.Click image for larger version

Name:	Motom lengővilla.jpg
Size:	187.2 KB
ID:	139193 Ez is lengővilla,és vitatható a szépsége.

Komment

Name:	Forgótárcsás Csepel.jpg
Size:	199.6 KB
ID:	139194Click image for larger version

Name:	Pannóniához oldalkocsi.jpg
Size:	196.6 KB
ID:	139195 Üdv Olvtársak!

Kisérletezésből nem volt hiány,csak a megvalósulás maradt el.

Komment

St.Z.350 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Ez is lengővilla,és vitatható a szépsége.
                          Nekem tetszik! A teleszkóp vajon hol van róla, lelopták?
                          Netán torziós rugó lehet beépítve a villatengelybe?

Komment

Üdv dongos78!

Szerintem is torziós rugó lehet.

Komment

Egy szép fotó hétfőre. Igazi legelő a szemeimnek.

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Komment

Kedves Józsi! Az általad belinkelt képet nézve lehet bogozni ,hogy a tyúk vagy a tojás volt előbb. Én nagy hasonlóságot látok a 634- es és a képen látható között!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X