Vonóhorog,utánfutó van? Mert akkor vinnénk egy Csepelt!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
II. Veterán Fórum Találkozó Tiszakeszi 2015. július 24-26.
Collapse
Ez egy kiemelt téma.
X
X
-
apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVonóhorog,utánfutó van? Mert akkor vinnénk egy Csepelt!
- 1 like
Komment
-
.....hát ilyent már csináltam :https://www.youtube.com/watch?v=u8JyjwVFjCgUtoljára szerkesztve a következő által: joker; 2015 júl. 15, 15:08.
- 5 likes
Komment
-
Szervusztok!
Kedves Attila!
Amikor felvetődött a bográcsos főzése,nyúlról illetve vaddisznóról volt szó.A vaddisznóból pörköltet,a nyúlból paprikást szoktak főzni.A két főzet technológiája némileg eltér,mert a pörkölt alá nem pirítunk vöröshagymát,a paprikás alá viszont igen,méghozzá alapból paprikával együtt,továbbá a paprikást általában fedő alatt pároljuk és főzzük.A paprika miatt,a paprikás főzése nagyobb figyelmet követel,mert könnyen leéghet és kozmás lesz az egész,ami nagy katasztrófa lenne,bár elé lehet menni,ha a bogrács aljára jó sok csontot rakunk és állandóan mozgásba tartjuk,hogy a csontok folyamatosan súrolják a bogrács alját.
Úgy gondolom,hogy talán a vaddisznó szerencsésebb választás lenne,ha lehet választani,de ha nyúl lesz,azzal is meg kell tudnunk birkózni,legfeljebb a szokásos pörkölt módjára főzzük.Igaz az utóbbi nem egy bejárt út,de valakinek úttörőnek is kell lenni,ha beleteszünk mindent,nem égetjük le,nem sózzuk el és nem főzzük mértéktelenül erősre,akkor az is sikerülhet jól.
Szükség van elsősorban húsra és csontra (csontból annyi,hogy a bogrács aljára,az első réteget csontból tudjuk rakni,a csont olyan jó tömör legyen,minimális hússal,a darabolását majd megoldjuk),kell továbbá vöröshagyma sok,úgy 5 fej fokhagyma,10 közepes paradicsom,5-6 fehér húsos paprika,szintén annyi erős paprika.
Fűszerekből kell asztali só,köménymag,szemes bors,őrölt paprika édes és erős is (erősből nem sok) és kb. egy fél liter jó sűrű száraz vörösbor (egri bikavér).
Kell még továbbá tiszta víz.
Sajnos a mennyiségeket nem tudom pontosan megírni,mert az a főzés folyamán fogja kiadni magát! (Nézd el ezt nekem,-bár van némi gyakorlatom,de azért profi nem vagyok,itthon sem szoktam előre kidekázni semmit,de a végére kialakul) !
Úgy gondolom,hogy a fűszerek közül,csak az őrölt paprika volna a fontos,mert az egyebeket el lehet vinni itthonról is.Tulajdonképp talán a paprikát is,de nekünk már nincs itthon,annyi mennyiség,-most hirtelen meg azt sem tudom,honnan lehetne venni,mert az őrölt paprika bizalmi termék,azt nem veszi az ember akárhonnan,csak megbízható helyről.
Egyenlőre ennyi,hogy érdemben is történjen valami,de ígérem még átgondolom és írni fogok.
Üdvözlettel:Che
Lemaradt még,kb. 0.15 Kg.sertészsír,amellyel a bogrács belsejét vékonyan ki kell kenni,annak feltöltése előtt.
- 6 likes
Komment
-
Szervusztok!
Az előző hozzászólásom óta azon töröm a fejem,hogy melyik lenne a jobbik választás,a vaddisznó,vagy a nyúl?A nyúl nagyobb kihívás és ráadásul sokan nem is szeretik,illetve előítéleteket táplálnak iránta,-ezért szeretném,ha érdemben többen is hozzászólnátok,de sürgősen!Ami közös a vaddisznó és a nyúl esetében,hogy mindkettő levadászott jószág,melyet gondolom nem véreztettek ki,hanem mélyhűtötten tároltak egy idő óta.A fentiek miatt a felkockázás után jó lenne,alaposan kiáztatni a húst,nagyon enyhén ecetes hideg vízben és a kiáztatás után többszörösen átmosni.A fentiek nem valamilyen vallási előítéletekből származnak tőlem,csak a gyengén ecetes víz,segít a vért kioldani és semlegesíti a hűtés folyamán felszedett szagokat és aromákat.
Üdvözlettel:Che
- 6 likes
Komment
-
Szükség van elsősorban húsra és csontra (csontból annyi,hogy a bogrács aljára,az első réteget csontból tudjuk rakni,a csont olyan jó tömör legyen,minimális hússal,a darabolását majd megoldjuk),kell továbbá vöröshagyma sok,úgy 5 fej fokhagyma,10 közepes paradicsom,5-6 fehér húsos paprika,szintén annyi erős paprika."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
Már kezdünk beleesni a "túlszervezés " csapdájába ! Arra is kéne gondolni, hogy a tábori kaja hogyan lesz megoldva. Vagy főzhetünk a versenyen akkora tételben, hogy estére is elég legyen. Ha nem, akkor pedig az délutáni tábori bográcsolásban is gondolkozni kell. Tavaly szervezés nélkül is jól jött ki a dolog, de ez csak emu előrelátásának köszönhető !
- 4 likes
Komment
Komment