Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Dnepr MT11 - 1986

Collapse
X
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • #76
  Ez esetben sajnos én a cserét javaslom...még a szopás a tusírozással-3 élű késsel, a dörzsárazással is jobb, mint az összerakott gép visszabontása. ezt úgy kell összeraknod, hogy amíg megy, nem fogod szétszedni, utána új generál.
  "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
  "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

  Komment


  • #77
   Köszönöm a tanácsokat. Szépen finoman kireszelgettem azt a részt a siklócsapágy alatt. Jelenleg szépen siklik a hajtókar a főtengelyen.
   Mivel vennem kell új hajtókar csavarokat, ezért új hajtókarokat is rendelek. Ha az új hajtókar a 0.05-ös csapággyal szépen forog a főtengelyen, akkor tényleg megéri újra csinálni a csapszegfurat dörzsárazását.....Ha nem, akkor marad ez a hajtókar és az imádkozás, mert a főtengelyt tuti nem fogom újra esztergáltatni......
   Ahogy rakom össze a dolgokat, úgyis csak egyre erősödik bennem az érzés, hogy ezt a gépet csak a jóisten tartja egyben.
   A hajtókar csavar meghúzási nyomatéka 32-34Nm körül van. Az ural-zentral az eredeti "puha" koronás anya helyett egy erősebb magasított csavart ajánl. Meg fogom próbálni nyomatékra húzni, ha beszakad megírom

   Hogy addig se unatkozzak, amíg a főtengely téli álmát alussza, gondoltam felteszem az olajpumpát a csapágytámaszra, vagy ahogy az oroszok hívják gitárra.

   Click image for larger version

Name:	DSCN4309.JPG
Views:	1
Size:	711.4 KB
ID:	213284Click image for larger version

Name:	DSCN4311.JPG
Views:	1
Size:	846.6 KB
ID:	213285
   Szépen kitisztítottam mindent, megméregettem a hézagokat, kicsit én is csiszolgattam a fedlapon, ahol a fogaskerekek megmarták a felületet, megnéztem finoman jár, nem kotyog semmi.
   Összeraktam, de már a csavarok kis meghúzásánál is akadozva lehetett csak forgatni. Meg-megakadt minden fordulatnál.......szétszedtem, megvizsgáltam, összeraktam. Újra akadt, de most máshol és egy fordulat alatt többször. Megint szét, megint össze, ugyanaz......... Arra gondoltam lehet, hogy berakáskor a tengely kissé ferde helyzetbe kerül, ezért szétszedve, fedél nélkül úgy kezdtem el forgatni, hogy a hosszabbik tengelyt egyik irányból megnyomtam, és tényleg ugyanazt a tünetet produkálta, meg megakadt. És ekkor jött a felismerés: A fedelét nem pozicionálja a négy csavar, ezért az összerakáskor félre csúszik és hozzá ér a tengelyhez, megnyomva azt. Még párszor össze kellett raknom, mire kikísérleteztem, hogy először finoman meg kell húzni a csavarokat, megfelelő pozícióba ütögetni a fedelet, majd anélkül, hogy hozzáérnénk az olajpumpához, akár úgy hogy az asztalra fektetjük az egészet, meg kell húzni a csavarokat. És lám most finoman jár. Ha csak magamat szívattam és van ennek egy egyszerűbb, biztosabb módja szóljatok

   Szóval ez a fedlap mozog minden irányba 1-1mm-t:

   Click image for larger version

Name:	DSCN4310.JPG
Views:	1
Size:	712.2 KB
ID:	213286Click image for larger version

Name:	DSCN4312.JPG
Views:	1
Size:	797.7 KB
ID:	213287

   A hézagok:

   Click image for larger version

Name:	48074849.jpg
Views:	1
Size:	60.0 KB
ID:	213288

   Komment


   • heeegany
    heeegany kommentje
    Editing a comment
    Nem nagyon értek ehhez a féle technikához. De nem lenne jó megoldás az, hogy egyszer bepozicionálod és rögzíted. Aztán úgy a helyén fúrsz rá helyet 2db pozicionáló csapnak. Szépen keresztül a szivattyú házán bele a blokkba.

  • #78
   Ha már olaj. Én is készítettem két furatot az olajnak, hogy előre tudjon folyni a vezérlés fogaskerekeihez. Betettem a nivópálcát és megnéztem kb hol van a min. és max. szint. A gyári lyukakon keresztül tényleg nem folyik előre az olaj. Lehet hogy tudatos??

   Click image for larger version

Name:	oil_level.jpg
Views:	1
Size:	518.6 KB
ID:	213291Click image for larger version

Name:	DSCN4318.JPG
Views:	1
Size:	662.3 KB
ID:	213292

   Komment


   • #79
    Tetszik ahogyan ügyeskedsz. Ezzel a technikával igy ig is kell. Ahogyan én látom: képes vagy megoldani a problémákat.

    Komment


    • #80
     Ahol a két alkatrész fél pontos illesztésének jelentősége van, ott vagy valami illesztő peremnek, vagy nagyobb kiterjedésű alkatrésznél tájoló csapoknak illik lennie.

     Ha nincsen gyárilag, akkor marad a Heeegsny kolléga által javasolt megoldás...

     ui: Én azt nem értem, hogy ha az oroszok tutnak másolni DKW-ből Izst viszonylag elfogadható minőségben, miét nem tudtak a BMW-ből is?

     Komment


     • #81
      hogy lehet kommentelni? egyszerűen nem találom....sokkal jobb egy-egy bejegyzés alá írni, ahogy heeegany kolléga tette.....

      Komment


      • heeegany
       heeegany kommentje
       Editing a comment
       Nálam az idézet és a jelentés gombok között van a komment lehetőség
       Ha minden igaz ez csak a felújítási naplók résznél működik a fórumban.

     • #82
      Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

      ui: Én azt nem értem, hogy ha az oroszok tutnak másolni DKW-ből Izst viszonylag elfogadható minőségben, miét nem tudtak a BMW-ből is?
      Ne felejtsd el, hogy ez már saját fejlesztés. Pláne az MT már Zündapp rendszer, nem BMW.
      Én is sokat szenvedtem az olajszivattyúval, nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy a Murvaőrlőben is megfelelően működik. Inkább biztosítottam plusz kenést molibdén-diszulfiddal. Az elmozdulás nálam a hátsó hajtás fedlapjánál jelentkezik. Én is stiftelésen gondolkodok. Az a durva, hogy ott van perem, de annak nem elcsúszás, hanem elfordulás a jellemző mozgása. A fedőlap kapcsolódik a lengőkarhoz, a hajtásházat meg mozgatja a kardán, és a fékrudazat.
      az olajszivattyú hajtórúdja meg beleér a főtengelybe, ami fizikai képtelenség, de megtörténik. A keszi köröm végeredménye: Elégtelen töltés, és a modern pipák miatti gyujtáskimaradás. Gyanítható túlmelegedés miatti nehezebb indulás. A hátsó hajtás ismételten elfosta magát. Elektromos anomália az akkumulátor-fesszabályzó-testpont háromszögben. Defekt xD. Újabb idegesítő festékledörzsölődések, amitől idegbajt kapok.

      Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2018 aug. 03, 21:30.
      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

      Komment


      • #83
       Egyre jobban megerősödik bennem, amit már valahol olvastam, hogy ezekben az orosz vasakban a kihívás a lényeg...

       Komment

       Working...
       X