csi22222 eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Öntöttvas henger festése és előkészítés
Collapse
X
-
Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2014 nov. 07, 21:29.csi22222 kedvelte ezt.
- 1 like
-
Én sörét-szórattam , de golyós-polírnak is nevezik az eljárást . Meglepően jó lett az eredmény , gyárias kinézet ,közepes fényesség a bordák belső felületén is . Tapasztalat azt mutatja hogy a korábban homokszórt felület minősége nem lett tökéletes , és a festett hengerfejekről is leszedte a festéket , bár itt-ott még maradt rajta pici festékfolt a bordák közötti belső sarkakban . Ha jól emlékszem a két h.fejért 6 db ezrest kértek . Természetesen a gyertyamenetet egy rossz gyertyával le kellett védeni . Nekem bevált , csak ajánlani tudom , mivel a felület natúr és az esetlegesen rácsöppent olajat maradéktalanul és könnyedén le lehet törölni...Titus és kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
Kedves Sanyi! Légyszives olvassál vissza és a hozzászólások, vélemények között biztosan találsz számodra kivitelezhető / megfizethető/ megoldást.Hőálló festék ma már van jó minőségben sray formájában is tehát a " Magad uram ha nincs szolgád" és AZ ÉN CSINÁLTAM öröme segítségével saját magad is megtudod csinálni.Légy többet közöttünk és olvasgatva időnként ostobára sikerült hozzászólásunkat melyet mindíg a segítőkészség vezérel még ha nem mindíg ez olvasható belőle!
- 9 likes
Komment
-
én barnítani akarom festés helyett, ezért használt, jó fekete dízel motorolajban főztem ki a homokszórt hengert egy villanyrezsón, legmagasabb fokozaton melegítve 2 órát, sajnos nem lett barna, inkább szürkés lett, de egységes bevonat képződött, első lépésnek nem rossz
valószínű kisebb hőfokot kell választani, az olaj kb. 1/4-e eltűnt, elpárolgott, viszont jobbat nem tudok, mint hogy próbálgatni kell, hol az a hőmérséklet, ahol az olajban lévő korom /szén/ beépül a felületbe
végül ha nem sikerül, még mindig le lehet festeniUtoljára szerkesztve a következő által: Noob; 2014 dec. 12, 10:58.
- 1 like
Komment
-
Nem bántásnak szánom mikor elkészül jól néz ki csak ne várd ,hogy tartós legyen. Ha a szobába szánod nem lesz vele baj, csak működés esetén a változó hő mellett vizet is kap?- hát kérdéses. Persze ha te ilyet szeretnél miért ne. Én sem nagyon szivesen engedek az elképzelésemből csak hosszas győzködés és tények után.
- 3 likes
Komment
-
próbálgatni kell, hol az a hőmérséklet, ahol az olajban lévő korom /szén/ beépül a felületbe
- 7 likes
Komment
-
én barnítani akarom festés helyett, ezért használt, jó fekete dízel motorolajban főztem ki a homokszórt hengert egy villanyrezsón, legmagasabb fokozaton melegítve 2 órát,
Ahogy a többiek írták, ez nem tartós, de megfelelő kezeléssel(olajozás), 1-2 évig megmarad ilyennek, ha nem mosogatod gyakran.
Viszont szólnék, ha repedt a hengered, nagy valószínűséggel odalessz. És szabadtéri legyen a grillparti, de így se fognak szeretni a szomszédok."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 8 likes
Komment
-
Köszönöm wsievers a segítséget, követtem a tanácsod, szuper jó sötét színe lett, nem fekete, de sötétbarna mindenképp
amennyire tudom a legelső (vagy későbbi) Pannónia szériákat is még barnított hengerrel szerelték, nem volt hazai hőálló festék
a tartósságát persze majd később mutatja meg, mint többen is írtátok ez nem az erőssége, de majd meglátom, vizes időben nem akarom használni, nem napi használatra szánom
- 3 likes
Komment
-
A kulcs az olaj kéntartalma. A mostani olajok már csökkentett kéntartalmúak. E miatt nem annyira fekete. Olyantól hallottam, aki katonai motorkerékpárokat újít fel profi minőségben. Ott a RIBE csavarok így vannak felületkezelve."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 4 likes
Komment
-
200-300 °C között csak feszültségmentesítés történik. A vasat felmelegítjük, majd nyugvó levegőn hagyjuk kihűlni. A normalizálás hőmérséklete 800 fok fölött van. Pontos értéket most nem tudok.
Tehát a barnítás biztosan nem jár szövetszerkezet változással, de egy-két deformációt okozhat a feszültségmentesítés.
- 2 likes
Komment
Komment