...........most mi van ?
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Szerszámok, fúrók, kalapácsok, ha tönkremennek
Collapse
X
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMi ez a csend ? Jókernak elakadt a szava ?
Szóval mondjuk úgy , hogy elvakítot a hilti felirat és pijacosócsónmegveszem mereznemtuggyamitárul érzés .
Ez a gép így létezett , meg még pár neves márka is , de csak rövid ideig . Az ebbe való fúrót nevezik hivatalosan : SDS -nek . Aztán számunkra ismeretlen okból nagyonhamar áttértek a ma használatos : SDS + néven futó formára . Aztán a köznyelv mára már elhagyta a + szócskát . Ebből adódott az értetlenségem nekem is .
Tehát vagy továbbadod , vagy keresgélsz főleg német oldalakon és vásárolsz hozzá fúrókat . Kicsit nézegettem -találni . Röviden ennyi
- 4 likes
Komment
-
A pocsék áruk fórumának következő fejezete az olcsó körkifúró.
Célirányosan vettem, ki kellett fúrnom egy (Miskolci - PÁF termék) hevederzár helyét. Szigorúan panel farostlemez ajtóba! Löksz egyet rakta, az ajtót letéped a zárról.
A gyári központozó fúró kisebb, mint a befogadó lyuk. Erre egy apró hernyócsavart építettek be. Amit ha betekersz, rögtön elhúzza egyik irányba a központozó fúrószárat, nyolcast akar vágni a penge.
Nem vágtam rögtön a kukába, éveket állt a polcon. A napokban megint Miskolci zárat (ugyanazt, mivel ilyen szemetet már nem veszek) kellett felfúrnom. Napokig görcsöltem, hogyan fogom megoldani. Már megszületett a rengető ötlet - a befogadó lyukba menetet fúrok, egy olcsóbb fúrószár végére menetet vágok (egy éve van menetvágóm és fúrómegy világ tárult ki előttem) és a kettőt egymáshoz rögzítem.
Mikor kinyitottam a dobozt, szembesültem vele, hogy sok éve már megtaláltam a megoldást. A gyári fúrószár helyett egy mezei hatos fafúrót dugtam bele, ami nem lötyög a lyukban...
Akkor már csak azt kellett saját tapasztalatból megtanulnom, hogy a vágófogakat egy munkameneten belül többször ki kell morzsázni, mert ha eltömődnek, tüzet csiholnak a fában.
- 5 likes
Komment
-
Nekem is van ilyesmi. Két készelt is. Az egyikbe már szinte az összesnek kör alakúra van kopva a lapolt rögzítőfurata. A másikba meg kb a felének gyárilag nincsenek a fogai ki-be hajtva... (amelyiknél ez meg van csinálva azzal viszonylag jól ki lehet fúrni akár egy 11mm vastag lambériát is).
Természetesen egyik se központos. Annyira nem hogy normális pisztolyfúróba be se merem fogni, mert annyira üt hogy a lambériába simán meg tud szorulni, aztán akkor a kezemen ránt egyet, amit nagyon nem szeretek. A tuti megoldás, akkus fúrót valami közepes csavarozó fokozatra állítom és azzal csinálom. Kicsit lassabb, de ha megakad akkor csak a fúró racsnizik.
Bár gipszkartonhoz tökéletes volt még az is aminek nincsenek kihajtva fogai. Éshát ahhoz vettük annó.
- 4 likes
Komment
-
Ez a valami semmire sem jó. Pánthoz ez való:
METMAN | SZERSZÁM WEBÁRUHÁZ | Titán bevonatú Forstner fúró készlet 5-részes
Vagy ez:
http://www.profikisgep.hu/bosch_fors...gn=direct_link
- - - Updated - - -
fürészen ..................... FLEXel...................meg is élezhetik a fogakat .
Amire szükséged van az 5 dolog: fűrészélező kaloda, laposreszelő, háromszög reszelő(kézifűrészhez) fűrészfog hajtogató, vagy hajtogató fogó. És egy jó gyalupad(esetleg satu)
Reszeltetek már úgy fogat rókafarkú fűrészre, hogy előtte laposreszelővel le kellett róla tolni az összes fogat? Mert én igen.
Legalább a hajtogatási és élezési sorrend el lett találva.
A fogalak/fogméret pedig attól függ, mit szeretnél vágni.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2016 dec. 10, 22:45."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 9 likes
Komment
-
lyuk73962.png
Esetleg kidobjuk, és a dobozába olyan dolgot teszünk, ami sohasem kell, de nem akarjuk kidobni-
Már maga a doboz is egyszerhasználatos, ha harmadszor kinyitod a teteje elválik az aljától.
- 5 likes
Komment
-
Azért mielőtt nagyon leszóljuk itt a szárazépítést
Amikor építkeztem(1996)Minden vágyam a vájog fal volt.De nem lehetett mert az akkor járó ,,Szoc.pol"-t nem kaptuk volna meg.Hiába is érveltünk az építészemmel az előnyei mellett a ,,HIVATAL"(ami nálunk ugye a szent tehén!)hallani sem akart róla!!!Tudom hogy ez nem száraz építészeti kategória.De csak példálózni szerettem volna hogy nem mindig az építtetők a maradiak e téren!Mert nehogy má..nehogy!Valami új vagy forradalmi???!!!FÚJJJ!!!!Szembe menni a sötétséggel a jó volt az öregjeinknek nyugodj le jó lesz neked is!!!Csak ússz az árral és lubickolj a maradiság langyos posványában!Na ez veri ki nálam a biztit!Ezt utálom a ,,magyar"-ban!Évszázadok óta megfolytják a kezdeményező készséget aztán sírnak hogy hogy levagyunk maradva!!!!
- 5 likes
Komment
-
Szabad venni. Az évtizedben csak kétszer kellett, csőd komoly készletre költeni. A műhelyemben iszonyú pénzek állnak, más fele ennyiből már vállalkozik. Mint a fűkaszás vállalkozó, aki veszi a tesco gépeket, ölik, amíg szét nem esik, majd levesz egy másikat a platóról. Pár hónap múlva az egészet visszaviszi garanciában. Megéri?
Itt felmerült a Bosch termék. Praktikerben megfizethető volt a Bosch Pz2 bit, gondoltam minőségi. Le is pattant az élet egy mezei csavartól. Ezek a bitek gerinces termékek, hamar kiderül, ha rossz a minőség, nem húzzuk egymás idejét.
Szintén Bosch kobaltos fúrót (3,5) próbáltam volna, ha nem törtek volna el.
A legnagyobb segítség, hogy találtam Bosch imbusz bitet 3-4-5-6mm méretben. Az összes szerszámboltban, ahova járok bután néztek rám, hogy kicsi imbusz bitek nem léteznek. Vigyek fekete, kulcskarikára fűzött készletet (nyílj meg föld...), vagy 1/2collos krovába préseltet.
Ugyanitt ingyen átvehető két maroknyi fekete imbuszkulcs "ipari hulladék" jeligére
Egyébként öregszek, mert nincs türelmem az ilyen készleteket tárolni. Múltkor a kukás meglepődhetett, mert több kiló hatlapfejű - betépődős - facsavar csörgött a kukában.Utoljára szerkesztve a következő által: bokor28; 2016 dec. 11, 08:17.
- 5 likes
Komment
-
Szóval mondjuk úgy , hogy elvakítot a hilti felirat és pijacosócsónmegveszem mereznemtuggyamitárul érzés .
- 6 likes
Komment
Komment