Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Delejezés ,fáradt gyujtómágnesek felmágnesezése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• horex
    replied
    Krisztosz20 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Az első világításom olyan szuper lett, hogy szinte csak lestem
    Szemésznél voltál korábban?

Leave a comment:

• Krisztosz20
    replied
    Igen, 1,5 mm-re állítottam, mivel nekem is ez az érték derengett ehhez a típushoz.

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Gratulálok a sikerhez! Ha van lehetőséged tegyél egy hosszabb próbautat.
    Viszont annyit hozzátennék az előttem szólókhoz, hogy előgyújtásnak 1,5 mm az előírt 50-es blokknál. Az 1,8 mm 51-es blokkra vonatkozik, az valamivel hosszabb löketű.

Leave a comment:

• Krisztosz20
    replied
    Sziasztok!
    Arra gondoltam, hogy mielőtt elraktam a motort, akkor nem csinált hasonlókat. Végül nem.bontottam meg a blokkot, beindítva nem volt csúnya hangja.
    Apropó beindítás!
    Ma volt szabadidőm, így hát összeraktam. Mindent lepucoltam, tisztán raktam össze, pontosan minden hézagot beállítottam. Szép lila szikrát adott.
    Emberek. Az első világításom olyan szuper lett, hogy szinte csak lestem. A hátsó helyzetjelző is javult valamicskét, de az első.. Nagyon bejön.
    Hidegen nem igazán volt még alapjárat, ezért többször kellett indítanom, még egy kis finomhangolás ráfér a karburátorra, de melegen már szépen járt.
    Jövőhétvégére is hasonló szép időt mond, így hát kiviszem a műhelyből.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a sok segítséget és tanácsot!
    Szép hétvégét!
    ​​

Leave a comment:

• horex
    replied
    Én valami erősebb világitásra emlékszem ebben a S50 támában, most már akár főtengely gond is lehet
    Rakd össze hogy induljon. Tele motorosokkal az országút, szezon van
    A tökéletes hibamegállapitás akkor lép be amikor szétesik alattad. Onnan kezdve nem kell méricskélni, tökörészni

Leave a comment:

• pasetta
    replied
    Szervusztok!
    Nos a véleményem az, hogy itt az ideje elővenni a MÉRŐMŰSZEREKET!!! Ha valami érezhetően mozog, hallhatóan zörög az kivizsgálásért kiállt. A személyes tippem az, hogy nincs rendben valami a főtengely-hajtókar-dugattyú csapszeg szentháromságban.

Leave a comment:

• Krisztosz20
    replied
    sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    :n bocs de nem vettem volna le a henger fejet csak a gyertyát ki. No de kinn van, Máté javaslata körül kutakodnék. Alaplap biztos a helyén és nem görbe?. A tekercsek vasmagja is gyanús lehet abba is könnyen bele érhet a lendkerék mágnese a rögzítő anyájuk alatt legyen alátét! mert elmászik mikor meghúzod!
    Az alátéteket majd ellenőrizni fogom. Egyébként nem görbe az alaplap és a fészke is ép.

Nem vagyok nagyon gyakorlott, pont ezért írtam ki. De az is lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Tehát a főtengelyre ráfogtam és úgy fejtettem a dugattyúra erőt. Egy hangyáni zörejt hallottam. Nem tudom, hogy van-e valami hézaga vagy "holtjátéka" a csapszeg-tűgörgő-dugó között. Ez szerettem volna így kifejteni.

Leave a comment:

• joker
    replied
    Levettem a hengerfejet és szemügyre vettem a dugattyút. Egy kicsit megforgattam a főtengelyt, majd lenyomtam a dugót. Egy kis zörej hallatszik, de nem látni a dugattyún, hogy lejjeb mászna. Gondolom ez még nem baj.
    ----- ha , már egy kevésbé gyakorlott , azt mondja - lenyomtam a dugót és egy kis zörej .....-- nos az gond , elég nagy gond .

Leave a comment:

• sepy
    replied
    :n bocs de nem vettem volna le a henger fejet csak a gyertyát ki. No de kinn van, Máté javaslata körül kutakodnék. Alaplap biztos a helyén és nem görbe?. A tekercsek vasmagja is gyanús lehet abba is könnyen bele érhet a lendkerék mágnese a rögzítő anyájuk alatt legyen alátét! mert elmászik mikor meghúzod!

Leave a comment:

• Krisztosz20
    replied
    Levettem a hengerfejet és szemügyre vettem a dugattyút. Egy kicsit megforgattam a főtengelyt, majd lenyomtam a dugót. Egy kis zörej hallatszik, de nem látni a dugattyún, hogy lejjeb mászna. Gondolom ez még nem baj.

Leave a comment:

• Krisztosz20
    replied
    Köszönöm a jó tanácsot!

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    emeltem az alaplapon. Érdekes, mert utána nem igazán éreztem, hogy darabosan járna..
    Én emiatt nem bontogatnám a blokkot,inkább ék nélkül forgatnám a lendkereket,hátha az akadozik ismét az alaplapon.Az alaplap és annak a fészke is sokszor deformált azon igazíts amíg nem forog el utána ékkel(gyárival)azután jön a gyújtás állítás Zahi leírása szerint,és rajta !!!

Leave a comment:

• Krisztosz20
    replied
    Korábban (pár hónapja), amikor gyújtást állítottam, akkor tűnt fel, hogy így jár. Akkor arra fogtam, hogy beleér a tekercsbe a lendkerék, és emeltem az alaplapon. Érdekes, mert utána nem igazán éreztem, hogy darabosan járna..

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Engem az zavar,hogy nem vetted észre,hogy "darabosan forog"amíg nem cseréltél lendkereket..??

Leave a comment:

• Krisztosz20
    replied
    pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Lehet összeszerelés közben beleesett egy apró fémsorja és az tette tönkre a csapágyat. Lehet még az is, hogy a felső és alsó holtpontnál érezhető a darabosság. Ebben az esetben lehet a dugattyúcsap kopott, vagy a hajtókar csapágya kottyan.
    Anno 1,5 éve, amikor a blokkot raktam össze, próbáltam ügyelni, hogy semmiféle kosz, forgács és egyéb anyag ne jusson bele a csapágyba. Még az is lehet, hogy elkerülte a figyelmem..

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Beépitve max. ezredeket lóghat a csapágy/főtengely
    Ahogy megnéztem szerencsére nem lóg a csapágy. A délután folyamán megnézem valóban hengerfej nélkül, hogy hogyan is forog, és így jobban szemügyre tudom majd venni a dugattyút is.

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Azért zárd ki a másik oldalt is (primer hajtás) először a hajtásból (pl, leveszed a főtengelyről a fogaskereket , és úgy is megpróbálod), mert a primer és a váltócsapágyazás is bezavarhat
    Igazad lehet, na majd erre ügyelek!

Köszönöm szépen a segítségeteket!

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X