Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Delejezés ,fáradt gyujtómágnesek felmágnesezése
Collapse
X
-
Azért zárd ki a másik oldalt is (primer hajtás) először a hajtásból (pl, leveszed a főtengelyről a fogaskereket , és úgy is megpróbálod), mert a primer és a váltócsapágyazás is bezavarhat ...
-
Szia!Krisztosz20 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseCsapágycsere lesz ebből?
Sanszos a dolog! Sok dolog előfordulhat: A gyártó lehet olcsó minőségbíztositási rendszerrel dolgozhat. Avagy "jó az úgy" szabvány. Lehet összeszerelés közben beleesett egy apró fémsorja és az tette tönkre a csapágyat. Lehet még az is, hogy a felső és alsó holtpontnál érezhető a darabosság. Ebben az esetben lehet a dugattyúcsap kopott, vagy a hajtókar csapágya kottyan... Így nem tudjuk ( Legalábbis én ) biztosra mondani a megoldást.
Leave a comment:
-
A jó magyar gyártmány. Jártam igy, lereszeltem a csévetestböl és rendben voltKrisztosz20 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEgy tekercs szélén beleért a lendkerék
Vedd le a hengerfejet és úgy próbáld forgatni, nehogy a kompresszió csapjon be a "darabossággal"
Beépitve max. ezredeket lóghat a csapágy/főtengelyNem!Krisztosz20 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea mágneses erő miatt érezhető úgy, mintha darabosan forogna a lendkerék?
Leave a comment:
-
Hát ez sanszos
Levettem a lendkereket, alaplapot és úgy forgattam a lendkereket a 17-es anyával és villáskulccsal. Így is érzni azt az enyhe darabos forgást....
Csapágycsere lesz ebből?
- 1 like
Leave a comment:
-
Nem tudom, nagy valószínűséggel elcsesztem valamit, mert nem lett jó. Felcsiszoltam a pofákat,majd políroztam. Nem feküdtek egymáson rendesen. Aztán valóban, hajlítottam az üllő részén, de sehogyse állt a helyére.
Lenne még valami. Tudom, nem a delejezéshez, vagyis a topikhoz van köze. Előre kérek elnézést.
Felraktam a lendkereket. Egy tekercs szélén beleért a lendkerék, szóval reszeltem a tekercsből. Felraktam a lendkereket, meghúztam, majd elkezdtem forgatni. Furcsálottam, mert kicsit "darabosan" fordult bizonyos részeken, de sehol sem ért bele a tekercsekbe. Hirtelen a főtengely csapágyra gondoltam, de újszerűek vannak benne, nincs bennük 1000 km se. Valamiért kizártnak tűnik. Vizsgáltam, hogy fel-le irányban kotyog-e a főtengely (ami szintén új), de az nem találtam jelét, hogy lógna. Apropó lógás! Van valami érték, ami alatt a főtengely lóghat, vagy egy századot sem szabadna mozognia? Ez érdekelne.
Lehet nagy butaságot írok most, de az lehet, hogy a mágneses erő miatt érezhető úgy, mintha darabosan forogna a lendkerék?
Leave a comment:
-
Ha a régi beégett gyárit akarod helyrehozni , akkor szedd szét két részre , (kalapács és üllő) reszeld síkba a beégést valami kemény és újszerű reszelővel , mindkét wolfram érintkezőt polírozd fel a reszelőre csavart "snaxos" papírral , (legalább 400 azután meg 1000) nem baj ha egy egészen picit rádiuszos a felület , csak legyen sima ... picit feszíts a rugón rakd össze és épitsd fel az alaplapra . Ahogy Sepy is mondta , állítsd be az érintkezők párhuzamosságát az ülő rész vékony csőrös fogóval történő hajlítgatásával, szereld a helyére , cseréld ki újra a kondit (teheted kívülre is).Lendkerék felrak ,csavarja meghúz .. Hézag beállít 0,35- 0,4 mm -re ... Egy ellenállás mérő segítségével, a megszakítás időpontját pontosan észlelve a gyujtást beállítod 1,8 mm-re , a FHP elé, majd csak ezek után kötöd vissza a megszakítóra a vezetékeket , mégpedig a lendkereket nem levéve , annak ablakán keresztül ... az anyát a vékony csőrös fogóval meg is tudod húzni , csak a rugós alátétet ne hagyd ki alóla ...
Azután beindítod és elmész egy próbakörre

!
- 3 likes
Leave a comment:
-
ha mielőtt feltetted az alap lapra nézd meg nincs-e sorja a furaton ami miatt be billen az üllő. Amikor az rendbe és szépen mozog a kalapács egy kicsi csőrös fogóval tudsz óvatosan tekerni az üllőn, hogy össze feküdjön rendesen a páros. Teljes terjedelmükkel feküdjenek össze óvatosan a kalapácson is lehet állítani kifele- befele irányban.
- 4 likes
Leave a comment:
-
Csomagolásban volt, kibontottam és egyebek. Ez nem AKA megszakító volt, hanem valami egyéb névtelen cucc. És ez egy másik motoros bolt volt, ahonnan ezt vettem. Megint Akát akartam venni, csak az a bolt költözött és hétfőn fog nyitni. Más motoros boltot nem tudok a környéken.
Megvan még a gyári, de annak a pofái jóval kopottabbak és kráteresek is kicsit.
Leave a comment:
-
Esetleg egy gyári használt megszakítót az érintkezőknél megreszelni felcsiszolni ?
Leave a comment:
-
Kedves Krisztosz!
Vidd vissza oda,ahonnan vetted és kérd meg az eladót,hogy cserélje ki jól működőre!Javaslom,hogy vidd magaddal az alaplapot,hogy demonstrálni tudd a problémát és egyben a boltban ki is tudd próbálni a cseredarab kifogástalan működését.Úgy gondolom,hogy egy,a hírnevére valamit is adó bolt eleget tesz a kérésednek.
A reklamáció előtt,azért nézd meg alaposan,hogy nem e valamilyen kis sorja képezi,az akadozó mozgást!
Üdvözlettel:Che
- 1 like
Leave a comment:
-
Sziasztok!
Tegnap megérkezett a használt lendkerék, amit rendeltem. A mai nap elvittem delejeztetni egy szakemberhez. Előtte megvizsgálta a mágneses erejét a lendkeréknek. Középtartomány felett ugráltak a mutatók, de nem voltak erejük teljében. Biztos ami biztos, megtörtént a delejezés. Utána jócskán nagyobb értéket mutatott a mérőműszer (nem tudom mi a pontos neve:S).
Beszereztem valami "no name" márkájú gyertyapipát, nem tudom, hogy fog működni vele a motor, továbba vettem megszakítót is. Na de. Itthon vetettem csak szemügyre az utóbbi alkatrészt. A pofák nem fekszenek fenn egymáson, a tengelyén kicsit szorul a mozgórész és a bütyök, amit a lendkerék nyit és zár az is ferde. Nem tudom, hogy lehet-e javítani, vagy kuka.
Egyszerűen nem tudok valahol jó minőségű alkatrészt kapni, csak ritkán. Rendelésnél pedig a fuvardíj sok. Ez van.
- 1 like
Leave a comment:
-
Első körben vegyél egy bontott darabot a "jófogáson" , lehet meg is oldódik a problémád ... Aztán a delejezés. Hozzáteszem sok delejezésen túlesett lendkerékmágnes lett "túl erős" , ami a világítás szempontjából hátrányosnak bizonyult , a későbbi izzócseréket figyelembe véve .

- 2 likes
Leave a comment:
-
Na szóval találtam valakit végre, aki helyben van és foglalkozik ezzel.
Köszönöm a hozzászólásokat!!
Leave a comment:
-
pedig mér beszéltem olyannal , aki látott ilyent ...mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA törött mágneses lendkerék cseréjén kívül,számomra elképzelhetetlen,hogy azért ne működjön egy motor mert gyenge a mágnese....lehet halvány a világítás,lehet vézna a szikra ,de ha jó a megszakító,a kondi és jó helyen van a gyújtás akkor mennie kell !!!!!
- 2 likes
Leave a comment:
-
Na kinek is írtuk annak idején, hogy Minden elektromosan csatlakozó felület legyen TISZTA, por és zsírmentes, a megszakító kalapács és üllő tengelye oldószerrel lemosva?
Tényleg nem tudom. De ezek is segíthetnek. Ja! Még valami. Sötétben kéne próbálni az indítást, mert lehet valahol a szigetelés áthúz. Akkor meg a szikra látható.
Meg van.
Kornelmei-nek írtam a romet pony kapcsán.
2019 jún. 17, 22:05
Szervusztok! Hasonlót tapasztaltam Komár 2352w mopedemnél nem egyszer. Karbi főfúvóka tisztítás. Szigorúan átfújással, vagy műanyag damillal, kefeszőrrel átmozgatni. Az úszó tüskéjét is ellenőrizni kell, néha beakad a beömlő csőbe nem vízszintes helyzetben. A váltó olajat ellenőrizni szükséges. Lehet benzines, akkor szimering csere. Szimeringet párban érdemes cserélni! Mátéapu tanácsai helytállóak! Annyit tennék hozzá, hogy a megszakító tengelyét nagyon le kell takarítani, nehogy ott menjen el az elektromos szusz. Plusz megnézni a megszakító üllő-kalapács felületét. Nem lehet kráter, koksz a felületen és pontosan egymásra kell feküdjenek!Utoljára szerkesztve a következő által: pasetta; 2020 jan. 24, 20:32.
Leave a comment:
Leave a comment: