Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.
No, olyat csak filmen láttam. Nem is tudom milyen esetben alkalmazzák manapság. Nem emlékszem már milyen kétkomponensű kittel csináltam vagy 30 éve, de azóta sm repedezett meg
A mai spec. kittek biztos nem repednek meg
Ha durva hegesztés le lehet csiszolni, adott estben CO2-vel meghegeszteni, hanetán.
..
Amúgy nem akarok/nem tudok beleszólni, haver dolga. Csak csinálná már! Valamelyik nap eszembe jutott, olyan ideg lettem, majdnem elmentem érte, oszt megcsinálom és sprayyel lefújom
Már nincs sajnos energiám hozzá mint régen
Hogy ne csak OFF legyen, berakom a homokfújt lemez részeket
Hú ez számomra meglepő..Jó lett volna másik teljes betétet faragni a tankba a sok réz helyett,és a sárvédőket is kíjavítani,bár lehet ez csak a homokolás utáni állapot.
Én szégyellem,hogy amatőr létemre nem tudtam úgy kikalapálni a tankot,hogy ne kelljen gittelni!!!!!
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Jó lett volna másik teljes betétet faragni a tankba
Ez úgy kezdődöt hogy a krómozó elpolirozta az illesztéseknél több helyen. Kicsit ersztett, beszappanoztam, oszt jó volt
Azán egyre jobban
Majd rájöttem hogy nekem csomagtartó kell a tankra mint a Junakon volt. Odaforrasztottam 4 menetes "dugót" és volt csomagtartó
Aztán ujra eresztett a forrasztásoknál
Akkor körbeforrasztották rézzel, de a krómon nem volt százas A vége az lett hogy darabok kivágása, új lemez be és meghegesztették vagy éppen forrasztották
Nem mintha manapság profi lennék motorban, de fiatalon még annyira sem
Arrol nem beszélve hogy minden hegesztéshez kuncsorogni kellett munkaidő alatt
Sok mindent "elkövettem" fiatalon
Kicsit el vagyok tűnve, bocsánat. Teljesen áll a motor project, ablakot kellett nagyobbítani, meg falat kiütni és hasonlók. Még biztos el leszek vele egy jódarabig. Meg nyaralni is elnéztünk azért.
A hátsó sárvédőnél a felhajtható részt nem akarod megcsináltatni? Az a fránya láncvédő... Ritka mint a fehér holló, ha van akkor meg közel 100 000 forintokat akarnak érte kérni...
Diliztem én azon, de annyit már nem ér meg nekem
Az eredeti hátsó sárvédő elrepedt és egy Verorex sárvádő került a helyére toldásképpen
Az első meg , ha jól emlékszem Junak sárvédő, mert a tartó merevitőnél szépen átrohadt a lemez
Ha tudnád , mi arany hever itt nálam, akár egy első/hátsó kerék és mintha egy láncvédő tok is Nem olcsón vettem ezeket se anno régen, de Magyarországon
Eressz meg egy privit és megadom az emilcímét a német havernek.
horex kukac freestart.hu
Amúgy azok vannak amiket mutogattam + pár blokk, de azoknak is fel van fúrva golyóscsapágyra a bal csapágyházuk. Tehát a bal féltengelyeddel kellene valamit kezdeni hogy + méretes legyen
A Horex első teleszkópjánál az alsó villanyakra csavarozott fémcső takarja a teleszkóp szárat eredetileg
Fiatalon és bohón ezt levágtam, meghagyva vahy 3cm-t és gumiharmónikát tettem helyette mert az sportos
Akkor még a Hungária-Egressy út sarkánál volt egy gumisütő maszek és kaptam megfelelő gumiharmónikát
55-60 alsó felső méretre
Ilyen ma netszerte nem kapható. sőt azt hiszem Ammon-nál sem. Amugy sincs € kontóm
Di it yourself
Hosszas keresgélés után vettem egy pár
Wartburg kormánymű porvédőt
A kisebbik csöcsét levágtam. Vettem 1000x120x3mm-es olajálló gumilapot, merthogy olajos helyre is készitettem akármit
Levágtam pár 100széles csíkot és 3 réteget feltekertem a porvédő 41mm-es felére és Loctite ragasztottam
Levágtam egy 40mm széles gumicsíkot és feltekertem a maradék csőre
A harmonika végére feltekert 3 réteg csík pont beleillik ebbe a "gumicsőbe" Ferdeséget ne nézzük, mert csak rányomtam próbaképpen
Vettem egy 50-es PVC toldót, amit kettévágtam és rámelegítettem a teleszkóp alsó rész tetejére
Elsőre persze megrogyott ott is ahol nem kellett volna
Másodikra sikerült
Ennek a "hornyába" kis igazitással stimmel a levágott végű harmonika és majd méretre vágom és beragasztom ezt is
Afrancba!
Az alsó blokktartó furatát kiverte a laza csavar anno
Dörzsár és 10.25mm-lett a furat, gyártottam bele egy megfelelő két végén M10 csavart
A napokban beraktam, de nem 100as az egész, fesziteni kell és elnyaltam a menetet. Semmi gond, átvágtam és beraktam
Meg is szakadt a menet, pedig alig húztam meg
Most megint mehetek esztergályoshoz egy spec. csavarért.
Meglepetés ért! Majd 2 hónap után felhívott a hengerfejes mester hogy kész a szelep/szelepvezető/szelepülés csere, mehetek érte
Idáig nem nagy durranás, de ma szombat van és nem melóznak, ennek ellenére kiadta.
Most jön szoppancs, hogy összeakadnak a szelepek vagy nem.
Szelepeknél még nem tartok, mert más jött közbe
Viszont Che"csavartárs" jóvoltábol elkészült a spec.méretű M10-es csavar. Azért kellett 10,25 átmérő középen, mert a blokkfurat kiverte magát az idők folyamán és dörzsárazni kellett.
Be is kinlódtam a helyére. Azért kinlódás, mert a váz nyitott és millimétereket nem stimmelnek a furatok alúl, de a pajszer segített
Megvolt! Nem akadnak össze. Most szét kellene szedni, mert dugattyúgyűrű és zéger nélkül próbáltam csak
Fényező haver lerobbant egészségileg, ezért maradt el még a fényezés, de én sem vagyok topon
Majdcsak lesz valami
Komment