Közlemény

Collapse
No announcement yet.

EAN esztergák szerelése, karbantartása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• mátéapu
    replied
    joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Jó ! Mikor kezdesz ? Kaja , pia ,szállás , távolsági buszjegy oda vissza . Ki hagytam valamit ?
    Közel 30-éve nem ültem buszon(kivétel a javítás utáni próba ) a"jutalomkirándulás",vonaton mióta leszereltem ....Nehéz egy vaskalapos embert elmozdítani .Az első talira azért nem mentem,mert nem tudtam motorral menni .....

Leave a comment:

• joker
    replied
    Jó ! Mikor kezdesz ? Kaja , pia ,szállás , távolsági buszjegy oda vissza . Ki hagytam valamit ?

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Nincs valakinek olyan gépe , ami tud ilyent ?
    Én ismerek egy olyat akinek van : joker a beceneve a gép pedig :marógép néven ismeretes....spirálmarás oldalon található a szakkönyvekben.Ebben tudok segíteni szükség esetén.

Egyébként a technológiai sorrend a jelen munkadarabnál:darabolás,esztergálás,marás/lapolás,horonymarás/,fúrás,edzés és végül méretreköszörülés....

Leave a comment:

• joker
    replied
    Nincs valakinek olyan gépe , ami tud ilyent ? Nagyon nem fűlik a fogam , 21 db ot kézzel köszörülgetni ...

Leave a comment:

• Lemezjáték
    replied
    Tévedsz - a menő csávók , erre szórják a pénzt : Pannonia P-20 karburátor,vadonatúj - Gyugy, Szőlősgyörök, Somogy

A motort nem fényképezték hozzá!...Vagy az nincsen benne az árban?!?

Leave a comment:

• Che
    replied
    Ha valakinek volna elfekvőben egy trapézmenet fúrója,olyan átmérő 30 mm. körül,az gondoljon rám.Csigakereket lehet vele készíteni esztergapadon,-igaz szabványon kívüli,de egy húsdaráló hajtás esetén lényegtelen a szabvány.Valamikor a régi cégemnél térdig jártunk benne,de a fene se gondolta,hogy egyszer mindennek vége van,illetve lesz.

Üdvözlettel:Che

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    Van pár hülye méretű metszőm, fúrom.. M9, M11, M15X1. Mostanában csak sapkát vettem.. bojtosat.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Úgy el tudom képzelni, hogy oda állsz a dizsi elé két menetfúróval miközben a többiek a BMW kulcsot pörgetik
    Csak azé mer BMW-d van,már lenézed a menetmetszős csávókat......Sepi legalább lekukázta:és átült egy menő gépre...

Leave a comment:

• joker
    replied
    emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A menő csávók olyanokra szórják el a pénzüket "villantás" céljából, amire egyáltalán nincs szükségük, csak lássa a nép hogy van!
    Úgy el tudom képzelni, hogy oda állsz a dizsi elé két menetfúróval miközben a többiek a BMW kulcsot pörgetik

Tévedsz - a menő csávók , erre szórják a pénzt : https://auto.jofogas.hu/somogy/Panno...j_86789320.htm

Leave a comment:

• Che
    replied
    Emukám,-ez nem semmi hozzászólás volt,-igen megnevettetett bennünket.

Leave a comment:

• emu
    replied
    mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    én M 6x0,75-őst M10x1,25-öst vettem.Mindig kellett volna,mióta megvan soha nem kell
    A menő csávók olyanokra szórják el a pénzüket "villantás" céljából, amire egyáltalán nincs szükségük, csak lássa a nép hogy van!

Leave a comment:

• joker
    replied
    https://commons.wikimedia.org/wiki/F..._48cc_1963.jpg

Egy ilyent csinálok , készíteni kellett egy új ki csőtengelykét , ami a hátsó keréknél van . Azt ami a meghajtást oda fogja a lengővillához amikor kiveszed a kereket . Csomó motornál ilyen . Az eddigi életemben soha nem volt szükségem rá - gondolom ezután se hoznak egy nagyobb megrendelést amihez kéne .

Viszont felírtam , mert soha nem tudni ki olvasgat itt , esetleg összejön egy költségmegosztó bérvágás .

én M 6x0,75-őst M10x1,25-öst vettem.
    ezeket elég sokat használom - karbi és a FIAT minden 10 es csavarja 1,25 .

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Vettem ma egy 17x1 menetmetszőt .
    ......És???? Ez érdekes ,de mire gondolod,hogy jó lesz ?

Én sem szólhatok semmit én M 6x0,75-őst M10x1,25-öst vettem.Mindig kellett volna,mióta megvan soha nem kell ?????

Leave a comment:

• joker
    replied
    Vettem ma egy 17x1 menetmetszőt .

Leave a comment:

• A_László
    replied

Elvileg igen de egy 50-60-éves szerkezettől ne várj csodát ,nekem is hasonló a szánom kopott !
    Nagyobb átmérőjű anyagnál lazíts az állítócsavarokon utána ismét szabályozd be a megszokott szorosságra,egyébként fel kellene ujjítani a gépet mikor korlátozódik a szánok pontossága,de"szegény ember vízzel főz"ha teljesen kijavítanánk minden hiányosságot : akkor az árából új gépet vehetnénk....
    Szervusz! Köszönöm a segítséged! Jól mondod, 50-60 éves szerkezet, de még mai napig szépen dolgozik. Amit akarok mindig el tudom készíteni rajta. Ez a lényeg

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information