Összeraktam a gépet és ma ki is próbáltam. Egyenlőre motorolajat töltöttem bele, majd lecserélem. Müködik minden, csak a lakatszekrénynél a tengelyeknél és a vonóorsónál szivárog az olaj. Nem folyik, csak szivárog. Gondolom a perselyek amikben forognak a tengelyek már kopottak. Lehet ezt valahogy javítani? Új perselyeket kellene csinálni?
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
EAN esztergák szerelése, karbantartása
Collapse
X
-
PLali eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéselakatszekrénynél a tengelyeknél és a vonóorsónál szivárog az olaj
A tengelyeknél perselycserével lehet megoldani a problémát.
Lehet, hogy a tengelyvégeket és a csigánál a szimering helyét fel kell szabályozni a bekopás miatt.
Csak utána lesz jó a tömítettség.
- 2 likes
Komment
-
Meglatom mennyire fog folyni, aztan szétszedem mégegyszer a lakatszekrényt, tengelyeknél még nem vészes a folyás, vonóorsónál ott jobban csöpög. Láttam a lakatszekrény alján a csigát, meg a vonóorsó az egy hüvelybe megy bele, amiben van egy retesz, azzal hajt. De hol van ott szimering?
kösziKopasz 1 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
PLali eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésevonóorsó az egy hüvelybe megy bele, amiben van egy retesz, azzal hajt. De hol van ott szimering?PLali kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Kopasz 1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA vonóorsó hüvelye az nem hüvely szokott lenni, hanem a kihajtótengely vége, ami meghajtja a vonóorsót. Általában a "norton" szekrény házában a kihajtótengely csapágyazása mellett van egy szimering. Lehet, hogy a tiédből hiányzik?
Komment
-
PLali eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMajd csinálok egy képet mire gondolokPLali kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
PLali eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésecsigakerék kicsit beleérjen az olajba
- 4 likes
Komment
-
Dogoargentino eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEAN 340 karbantartás
Komment
-
Dogoargentino eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemilyen olaj dukál az EAN kockákba
- 3 likes
Komment
-
emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAzért a 216,5l kiszerelés elég komoly mennyisé
De ott van például a MOBIL DTE Oil Light - 20 literes. Ez is ISO VG 32 -es cirkulációs szerszámgépolaj.
https://olajshop.hu/mobil-dte-oil-light-20-lUtoljára szerkesztve a következő által: Kopasz 1; 2021 dec. 13, 07:55.
Komment
Komment