Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Izs motorblokkok szerelése és karbantartása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Reggel 6:50
    Most már olyan a motor amilyennek szeretném! a hátsó sárvédőn a lámpa alatt ott van a kis lapocska!
    Utoljára szerkesztve a következő által: norinco; 2012 máj. 04, 06:45. Oka: kép beszúrása
    majdánka és soveny kedvelte ezt.

Komment

majdánka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Az összes IZSes kollégát megkérem, hogyha nem akar szenvedni kb 2 órát, akkor ne vegye le a felömlőablakokat soha!!!!!
      Nálam legalább is a Planéta 3-nál a kifeszegetett ablak csúszdája 4-5mm-rel volt nagyobb a hengeren lévő nyílásnál, szóval nem ment vissza csiszolás nélkül. Ők hogy rakták be a gyárban???????????????
      És hogy gondolták, hogy az ablak alján nem alakítanak ki rendes tömítőfelületet??????????????????(ott állandóan kifúj)
      Egyszer én is így jártam, nekem nemjöütt kifelé se és kissé megfeszegettem csavarhúzóval. Szerencse hogy egy teljesen rossz donor blokkon kíváncsiskodtam. Utána jöttem rá mikor visszapróbáltam volna a helyére, hogy levett hengernél kell kivenni az ablakokat, úgy minden könnyen megy. A másik oldalit már úgy csináltamés kb 2 perc volt az egész míg az elsőt feszegettem legalább negyed óráig mire kijött.
      majdánka, soveny és norinco kedvelte ezt.

Komment

mivelhogy úgy is rakták össze, hiszen az az ablak csak a megmunkálás miatt került rá elsősorban
        soveny kedvelte ezt.

Komment

Hali Kollega BÁCSI!!! Kicsit haladtam ma délután,a kuplung felőli oldal összement,rákerült a henger-hengerfej,állórész,forgórész,meg lett a berugókar alá persely. Holnap folytatom,feltéve ha nem kell fuvarba menni.
          majdánka és norinco kedvelte ezt.

Komment

Helyes! fogy a "szezonidő"
            én meg leszedtem a tankot, ki kell pucevátyolnom -a benzincsap szűrője tele volt rozsdával. valahogy úgy nem élvezetes a motorozás: 100m haladás, 1 perc várakozás alapjáraton, majd megint 100m haladás, így ciklikusan
            azt gondoltam megúszom a tank-rázogatást... lehet felkötöm a betonkeverőre
            OdinHEM és soveny kedvelte ezt.

Komment

Fogy az idő,az bizony fogy,de azért fogunk idén még csapatni egy jót! Vannak spéci tankbelső felújító-kezelő dolgok,csak gondolom horroráron.

Komment

van egy edzett buszüvegem, mindig csak kerülgetem. most majd megszolgálja, hogy nem dobtam ki. összetöröm
                OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

norinco eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  van egy edzett buszüvegem, mindig csak kerülgetem. most majd megszolgálja, hogy nem dobtam ki. összetöröm
                  http://veteran.forum.hu/felujitasi-f...html#post11586

Komment

Ne törd össze, még jó lehet plexi helyett a motoron(elég jól védene)
                    Hőkezelt üveg nem hasad, kristálykákra esik szét, ha törik , de ezek erőhatásra tovább aprózódnak, ROSSZABB mint a homok!!!!!!!!!!!!!!!(inkább nagyobb-közepes kavicsokat használj(vulkanikus eredetű kristályosat) sóderből, és lassú fordulaton kevertesd!)
                    Valaki nem tud okádék sárga árnyalatú plexit izs oldalkocsihoz?
                    A tankot én úgy tisztítom: gázolajjal kimosom többször, majd feltöltöm pár liter 2 ütemű olajjal és rázogatom, így, ha nem lesz tele a tank keverékkel, akkor sem rohad a szabad rész sem.(arol 2T egyetlen haszna a kátrányszerű kiválása volt a tank felső belső felületén,itt ha kiszáradt, megkötött, legalább védett, amíg irdatlan nehezen fel nem oldódott)
                    De a legjobb, ha hosszabb időre teli tankkal állítod le!!!!!!!!!!!(Ja, ekkora tankot feltölteni manapság már elég nehéz, hála az áraknak.)
                    norinco kedvelte ezt.

Komment

Én a benzincsappal szívtam eleget, de vettem is egyet Deél Józsitól, ami kinézetre teljesen más, de minden menete egyezik. Már így van 4 db. benzincsapom

Ja, és vettem hagyományos 80W90-es hajtómű olajat a motorba, mivel lecserélel minden folyadékot így 16 év után
                      majdánka kedvelte ezt.

Komment

korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Már így van 4 db. benzincsapom
                        mennyit fogyaszt, hogy 4 benzincsap keresztmetszetén át kapja a benzint??

Komment

Hali!
                          A főtengelyről a hengergörgös csapágyat hogy az Izstenbe lehet leszedni? Nem fér oda a lehúzó -.-
                          stalker kedvelte ezt.
                          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

nem egyszerű. az orosz műfogás mintha hidegvágóval működne
                            én aszem azt próbálnám meg, hogy adnék neki egy kis meleget, és bizony használnám az orosz módszert, legalább annyira, hogy be lehessen tenni a lehúzót

korompaiistvan, ment privát hátsólámpa ügyben

Komment

A csapágy mögött mintha lenne valami perem...az hézagoló vagy az már a sonka? Csak csavarhúzóval nyúltam alá de pattog le a széle...
                              Megcsináltam hozzá a csapágyat és az alsó csapot, eddig halasztottam ezt, de kellene összerakni, és az ütésméréshez kell most már a csapágyfelület.
                              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

http://motovelosport.ru/cat/izh_dire...mages/55_1.jpg
                                nekem is felújíthatnád a főtengelyemet amit kiszedtem mit kóstálna?

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                A csapágy mögött mintha lenne valami perem...az hézagoló vagy az már a sonka? Csak csavarhúzóval nyúltam alá de pattog le a széle..
                                nem tudom mi lehet, én nem húztam le a csapágyat, de neten nézegetve, meg végig gondolva a szerelt motorjaimat... ott nem igen szokik lenni hézagoló...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X