Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Izs motorblokkok szerelése és karbantartása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Eddig csak magamnak csináltam főtengely felújítást, igaz az Jawaé volt o.O De ez még csak prototípus jellegű...új hajtókar alsószem készült keményesztergálásal, de nem bevágással,hanem külső beszúrással körbefurkálva 2 es fúróval, a csap C45 anyagból hőkezelve 2mm-es tűgörgök kosár nélkül(ilyet kaptam ebben a hosszban). Ha lesz kép majd teszek fel...Gondoltam egy próbát megér, ha nem válik be, én is megveszem az új hajtókart 8000-ért

Akkor az a főtengely sonkarésze...Az a gond hogy nekem a főtengely szépen be volt állva, a csapágyak+alsó hajtókarszem összerohadva...Ami azért érdekes, mert a hengernek pedig semmi baja :S
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

http://motovelosport.ru/catalogs/izh/images/I_13_1.jpg
      nézd meg ezt a képet. nincs hézagoló, azaz nem szabad lennie
      nem kicsi oda a 2mm-es tűgörgő?
      a henger nálam is tökéletes
      Utoljára szerkesztve a következő által: norinco; 2012 máj. 11, 23:48.

Komment

Oké kösz szépen...akkor megpróbálkozok ezzel a "hidegvágós" módszerrel. Néha ijesztő, a ruszki javítási könyvek illusztrációi ... nekem valami speciális lehúzót mutat a könyv oda
        Click image for larger version

Name:	névtelen.JPG
Views:	1
Size:	65.8 KB
ID:	131134

Komment

A nagyobb felfekvő felület miatt választottam ezt(ezért módosítottam az eredeti olajzóréseket is),amúgy pedig több tűgörgö kapja a terhelést ebben az esetben (viszont a kopás pedig nőhet, mert többet fordul a kisebb átmérőjű tűgörgö) ...A másik megoldás az lett volna hogy 0,5 nagyobbra szedem a gyári perselyt...amúgy könnyen kijött a hajtókarszemből. A hengergörgős csapágy külső gyűrűjével meg egy karos préssel szépen ki lehetett tolni.
          Amúgy innen vettem az ötletet(ez is kosár nélküli):

Name:	2011-11-23170653.jpg
Size:	48.5 KB
ID:	131135
          És itt látszik az a perem is, amiről beszéltem!
          Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2012 máj. 12, 00:17.

Komment

Üdv.:
            Az a kis perem azért kell a sonka oldalán, hogy ne érjen a görgő hozzá a sonkához, mert megszorulna!!!!!!!! Másrészt meg így jönnek ki a házban a csapágy külső gyűrűjével egy helyre a görgők.
            De ha levágod a görgőkosarat és meglapolod a gyűrűt, akkor talán meg bírod fogni,vagy rá bírsz hegeszteni füleket(majd megtámasztod és kiütöd a főtengelyt fával, bronzzal).
            wsievers kedvelte ezt.

Komment

Nagy siker! Lejöttek a csapágyak! Miután levéstem róla a görgőkosarat görgőstől, a görgő helyére pont be tudtam akasztani a lehúzót
              Most már van ülésem is, valódi bőr *.* Eztán már csak az 56-os tankot és az oldaldobozt kell elcserélnem Planéta 2 re...
              stalker és norinco kedvelte ezt.

Komment

Nekem van ! Elcserélem ha kell neked.
                wsievers kedvelte ezt.

Komment

és kormányszorítója nincs vkinek? Uru-ról hiányzik.
                  korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Sajnos az enyémnek is törött a bakelitrésze...

Komment

Megnézem, elképzelhető, hogy van. Kormányom van kompletten, anmi szerintem a tiédhez való gázmarkolatostól, fékkarostól
                      norinco kedvelte ezt.

Komment

Name:	20120514168.jpg
Size:	194.0 KB
ID:	131153Click image for larger version

Name:	20120514167.jpg
Size:	200.4 KB
ID:	131155Click image for larger version

Name:	20120514166.jpg
Size:	198.2 KB
ID:	131154

Norinco!
                        Ezek vannak, ebből a kormánymarkolatot jó, hogy megtaláltam, mert akartam venni, de amint látom nem kell
                        OdinHEM és norinco kedvelte ezt.

Komment

A blokk is az enyémhez való szerintem, de még nem néztem meg alaposan, mert olyasmire nem volt szükség. Viszont gyakorolni jó lesz rajta.

Komment

korompaiistvan, köszi a képeket. a blokk biztos nem p3-as

Komment

korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              A blokk is az enyémhez való szerintem, de még nem néztem meg alaposan, mert olyasmire nem volt szükség. Viszont gyakorolni jó lesz rajta.
                              Ez egy szögletes felömlős, vagyis '55 előtti Izs 49 blokk, de a hátsó blokktartó lemez alapján lemezvillásé is lehet. Ilyenen már ne gyakoroljunk!
                              OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Ha érdekel valakit szívesen cserélem valami hasznosra

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X