Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 250/559 restaurálás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Én nem olvastam de a 4 mm-t sokallom. A Sport-nál 2,9 mm hez viszonyítom csupán.

Komment

A Sportnál 65mm a löket. Az 559-nél 75mm. Ez az oka.
      sepy és zahi kedvelte ezt.

Komment

Miért?

Komment

Click image for larger version

Name:	74-75.jpg
Views:	1
Size:	195.2 KB
ID:	148752

sziasztok itt a könyv ide vonatkozó oldala .
          Üdv
          Ba701
          St.Z.350 és sepy kedvelte ezt.

Komment

Akkor jól tudok olvasni

Üdv: Adrián!
            sepy kedvelte ezt.

Komment

Bocsánat mondotta a sündisznó és lemászott a drótkeféről! A félrevezetés joga fenntartva

Komment

[emoji3][emoji6][emoji16]

Komment

nandg83 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Most 3,7 re sikerült beállítani! A felső holtpontona megszakító hézagom most 3,5 ön van amit hézagolóval állítottam de ha tovább forgatom akkor persze jobban kinyílik.

Az nem gond, hogy a hézagot nem fhp-n kell állítani, hanem legnagyobb nyitáskor? Így nincs meg a megfelelő zárszöged...

Ja, hogy mi az a zárszög/zárásszög? Google... és megérted.
                  Utoljára szerkesztve a következő által: gesszti; 2016 máj. 17, 05:37.

Komment

Ja tényleg 0,35teveláb zárszög? Enyire nem vagyok művelt, de a dugó fhp nál állítottam hézagot és továbbtekerve a tengelyt ez esetben nyílik még ja...

Komment

Azért írtam, a zárásszöget, mert azon keresztül érted meg, hogy mi is a jelentőssége a megszakítóhézagnak egy gyújtásnál, és hogy miért nem a felső holtponton mérjük.
                      dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Ok tehát ott jell a hézagot állítanom ahol a legjobban nyit?! Ok!

Komment

Igen. Minden megszakítós gyújtásnál ott kell állítani a hézagot, ahol a legnagyobb.

Fhp-nél nincs értelme. A bütyök profilja adott. A gyújtás időpontjától függően változik az fhp-nál mérhető megszakítóhézag is. A kettő összefügg. Egy független érték van csak, a legnagyobb nyitás mértéke. Ez a hézag, és a bütyökprofil együtt adja meg azt a szöget, amíg a megszakító zárva van.
                          Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

A Jawánál fhp hézag van megadva a gépkönyvben(A 350 nél biztosan). Legnagyobb nyitást eddig csak négyüteműeknél láttam említve(Az én esetemben 0,4-0,6 között), ott se a gépkönyben, hanem egy utólag írt beállítási segédletben.
                            Lehet egy Mz - nél úgy van megadva, ahogy te írod, de a jawanál világosan fhp hézag van. A legnagyobb nyitás mértéke nincs megadva.
                            Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2016 máj. 17, 10:11.

Komment

Lehet egy Mz - nél úgy van megadva, ahogy te írod, de a jawanál világosan fhp hézag van. A legnagyobb nyitás mértéke nincs megadva.
                              Teljesen mindegy, hogy hogyan van megadva, és hogy mz, vagy jawa, vagy akármi. A megszakítós gyújtásnál legnagyobb nyitásnál kell ellenőrizni. A gyújtás időpontja és az fhp-nál mérhető hézag nem független egymástól a fix bütyökprofil miatt. Persze mindenki úgy állít gyújtást, ahogy akar. Legfeljebb kicsit többet, vagy kicsit kevesebbet fog vele szenvedni.
                              Lemezjáték, nandg83 és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Egyébként annak mi lehet az oka, hogy nyit a megszakító egy x résre, majd egy ponton még nagyobbat nyit, majd ezután zár? (Ezt az MZ-m gyújtás beállítása közben tapasztaltam, és nem értem a lényegét)

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X