Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MZ ES-TS mindenféle

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

És van úszócsapszeg is. (nem vízben)
    taluga kedvelte ezt.

Komment

Úszócsapszeg... de nem kétüteműben.

...bár lehet, hogy ez is úszócsapszeg lesz, ha a hegyen keresztbeáll nekem a motorban. Úgy behajítom a legközelebbi folyóba, hogy meg se áll a Földközi-tengerig...

- - - Updated - - -

Prox csapszeg, és tűgörgő megrendelve... 8000... :-/
      taluga kedvelte ezt.

Komment

a legközelebbi folyóba, hogy meg se áll a Földközi-tengerig...
        Ezek szerint mégis megpróbálod úsztatni. Igaz..kétüteműben még nem láttam. De el tudom képzelni.
        taluga kedvelte ezt.

Komment

A jó nénikéjét a fortuna belsőgumijának. 300 km, és kb. 2 hónapnyi "használat" után leeresztett. Egy lyukat találtam rajta, ami nem bökés, hanem egyszerűen szétnyílt...
          taluga és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

gesszti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            fortuna
            Ilyen ez a szerencse. ..Aki nem kockáztat, nem is nyer.
            sepy, taluga és zahi kedvelte ezt.

Komment

Ilyen ez a szerencse. ..Aki nem kockáztat, nem is nyer.
              Aha... ezért vettem bele egy új belsőt. Egy fortuna belsőt... :-)

(a lyukast befoltoztam, és elteszem tartaléknak)
              taluga kedvelte ezt.

Komment

Ezt a Fortune-t én még azelőtt kidobtam a motorból, mielőtt megtettem volna vele az első métert...egyszerűen ereszt álltában.
                taluga kedvelte ezt.

Komment

Megjött a prox csapágy, és dugattyúcsapszeg. Egész igényes kivitel. Érdekes, hogy a falvastagsága kisebb, mint a gagyipiacosnak, de mégis nehezebbnek tűnik.

Azon gondolkodom, hogy milyen biztosítógyűrűt tegyek bele. A gyári drótot, vagy rendes zégert, vagy fül nélküli zégert? Én az utolsót tenném legszívesebben, de a dugóban a drótnak van előkészítve a hely, ami íves. A zéger meg szögletes.
                  zahi kedvelte ezt.

Komment

Üdv gesszti !

Bocs hogy belevau , talán nem az én fertályom ... De ha megengedsz egy megjegyzést , én a kör keresztmetszetű biztosító gyűrűt tennem bele , mégpedig úgy hogy a felhajlított végeket lecsípném , lecsiszolnám. A ki - be szerelést megkönnyítendő pedig egy horony szerű, nem túl mély kis bemarást ejtenék a dugattyún a csapszeg furatnál "vízszintes" irányban "gömgölyű" tűreszelővel , csak nehogy gyengüljön , de a biztosítóhoz hozzá férjek .
                    Sajnos már jártam úgy hogy a csapszeg külső letörése olyan nagy volt , továbbá a biztosító felhajlított kis fülei is befelé álltak , hogy a csapszeg (fene tudja miért talán minimálisan kúpos volt ) egyszerűen kitolta a biztosítót , ami önálló útra kelt a henger fala , és a dugattyú palástja közt ... az eredményt nem részletezem . ( igaz ezt egy magyar motor produkálta ! ) Ezt a megoldást pedig nem én találtam ki valamelyik japó márkában láttam ...
                    A szögletes keresztmetszetű seeger gyűrű alkalmazását, esetleg a dugó után munkálását követően (bizt.gy. horony) kellene megpróbálni , de az előző olcsóbb és egyszerűbb is . De ezek csak egyszerű javaslatok ...
                    taluga, sepy és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

ami önálló útra kelt a henger fala , és a dugattyú palástja közt
                      Na, ezt szeretném én is mindenképp elkerülni, ezért keresem a legjobb megoldást. Ez a levágott gyűrű az egyik. Annál is inkább, mert a prox csapszeg éle le van törve. Így, ha ki is mozdulna a csapszegig, inkább belenyomja a gyűrűt a helyére, minthogy ki akarná onnan lökni, ahogy az egyenes végű csapszeg teszi.

A Pannoniások elég gyakran szerelik így, levágva a zégergyűrűt. Megelőzendő a bajt.
                      Utoljára szerkesztve a következő által: gesszti; 2015 júl. 01, 13:09.
                      taluga és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Összeraktam a gépet. A prox csapszeget úgy kellett behúznom csavarral a felmelegített dugóba... Ez onnan nem fog kijönni önszántából szerintem. Találtam elég jó anyagú normális G alakú biztosítógyűrűt, és azzal összeraktam. Határozottan kellemesebb hangja lett a mocinak. Egy kis mz-s zörgés maradt benne, de annyi meg kell...

Ha valaki ilyet rak össze, akkor ne sajnálja bele a prox csapszeget, és görgőskosarat.
                        sepy, taluga és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Lánckenéshez kérek szépen ötleteket.
                          Zárt tokban van, így a "beleragad a por" nem szempont.

-wd40?
                          -váltóolaj?
                          -motorfűrész láncolaj?
                          -gépzsír?
                          -láncspré (3000 Ft...)
                          -teflon spré?
                          -fókazsír?

Komment

Castrol száraz láncspray, vagy ha mocskolni akarsz, grafitos faggyúban kifőzés.
                            sepy, Che és taluga kedvelte ezt.

Komment

Tegnap lecseréltem a motortartó bakokat. Valami rettenet volt mind a kettő ! Mivel nem volt két MZ bakom, ezért az Trabant aranytartalékot használtam fel.Click image for larger version

Name:	SAM_1115.jpg
Views:	1
Size:	192.0 KB
ID:	144964Click image for larger version

Name:	SAM_1116.jpg
Size:	195.1 KB
ID:	144965Click image for larger version

Name:	SAM_1117.jpg
Size:	197.5 KB
ID:	144966Click image for larger version

Name:	SAM_1119.jpg
Size:	195.8 KB
ID:	144967Click image for larger version

Name:	SAM_1120.jpg
Size:	190.1 KB
ID:	144968Click image for larger version

Name:	SAM_1121.jpg
Size:	191.1 KB
ID:	144969Click image for larger version

Name:	SAM_1118.jpg
Size:	195.1 KB
ID:	144970Click image for larger version

Name:	SAM_1122.jpg
Size:	194.0 KB
ID:	144971

- - - Updated - - -

És a ollós motoremelőm is remekül működik !
                              heeegany, sepy és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Castrol száraz láncspray
                                Végül ilyet vettem. Bevált! (Ausztriában, benzinkúton olcsóbb volt, mint nálunk a legolcsóbb webshopban... és volt belőle 6 féle a polcon)
                                wsievers kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X